دکتر ورجاوند در سال 43 استادیار دانشگاه تهران شد. سپس به درخواست دکتر خانلری رئیس پژوهشکده فرهنگ ایران و بعد در بررسیهای باستان شناسی و کاوشهای محوطههایی چون هفت تپه و تخت سلیمان شرکت کرد. از سال 51 کاوشهای رصدخانه مراغه را شروع کرد که تا 1356 ادامه داشت. دکتر ورجاوند در سال 48 مجله باستان شناسی و هنر ایران را منتشر کرد و در 15 دی 1362 با درجه استادی از دانشگاه تهران بازنشسته شد.
از کتابهای او می توان به «سرزمین قزوین (سابقه تاریخی و آثار باستانی و بناهای تاریخی قزوین)، کتاب میراث تمدنی ایران، کتاب «کاوش رصدخانه و نگاهی به پیشینه دانش ستاره شناسی در ایران» و کتاب «ایران و قفقاز»، «سبک شناسی هنر و معماری در سرزمینهای اسلامی» و صدها مقاله اشاره کرد. او مداخل بسیاری برای دایره العمارفهایی همچون دایره العمارف تشیع، اطلس ایران و دیگر کتابهای مرجع نوشته است.
در این مراسم که به همت مجله بخارا با همکاری بنیاد فرهنگی ملت، دایره المعارف بزرگ اسلامی، بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار، گنجینه پژوهشی ایرج افشار، مجله فره وشی و انجمن علمی باستان شناسی ایران شب پرویز ورجاوند برگزار میشود؛ هایده لاله، حکمت الله ملاصالحی، کامیار عبدی، احسان یغمایی و علی دهباشی به وجوه مختلف زندگی و آثار دکتر ورجاوند میپردازند و کتاب ارج نامه ورجاوند (یادنامه دکتر پرویز ورجاوند) که به کوشش شاهین آریامنش تنظیم شده است رونمایی میشود.
شب «پرویز ورجاوند» چهارشنبه 7 مرداد از ساعت 17 در کانون زبان فارسی واقع در خیابان ولیعصر، سه راه زعفرانیه، خیابان عارف نسب، شماره 12 برگزار خواهد شد.
نظر شما