چهارشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۶
از دگردیسی در ابرقهرمانان کتاب‌های مصور تا نوشتن کتاب از روی بازی

انتشارات «مارول»، ناشر کتاب‌های مصور، با خلق شخصیت «مایلز مورالس»، نمونه ابرقهرمان مردعنکبوتی که نیمه آفریقایی – امریکایی و نیمه نژاد لاتین است، در کنار تغییراتی در دیگر ابرقهرمان‌های تخیلی و نیز نحوه ایده‌گیری به نوعی به دگردیسی مخلوقات خود اقدام کرده است.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - «مایلز مورالس» در داستانی جدید که به موضوعی با عنوان «جنگ پنهان» می‌پردازد، تبدیل به ابرقهرمانی با تارهای عنکبوتی شده است.

«برایان مایکل بندیس»، یکی از دستیار نویسندگان این مخلوق جدید، دراین‌باره می‌گوید: «این گونه نیست که مایلز با برچسب صفت یا قید به آن، یک مردی دارای تارهای عنکبوتی باشد. او قرار است خود «مردعنکبوتی» باشد. ما فکر کردیم که این می‌تواند پیام مهمی باشد درباره کارهایی که می‌خواهیم انجام دهیم.»

آن گونه که دیده می‌شود، انتشارات «مارول» اخیراً اقدام به تغییراتی در ابرقهرمانان خود هم‌چون «کاپیتان امریکا»، «خانم مارول» و «ثور» دست زده است.

«بندیس» می‌گوید که برخی از این تغییرات به زندگی شخصی ابرقهرمان‌ها مربوط می‌شود؛ دو تا از چهار مخلوق او به سرپرستی پذیرفته شده‌اند؛ یکی آفریقایی است و دیگری دورگه آفریقایی – امریکایی و می‌افزاید: «به یاد داشته باشید که کودکان شما از همان آغاز آن چه را که الان می‌بینند نمی‌دیدند؛ آن‌ها آن چه چیزی را در اختیار دارند که ما به آن‌ها می‌دهیم.»

وی می‌افزاید: «البته این گونه هم نیست که من بایستم و بگویم می‌خواهم دگرگونی بیشتری به داستان خود بدهم. تغییرات بیشتر وقتی ایجاد خواهد شد که دریابیم که لازم است.»

این نویسنده کتاب‌های مصور با اشاره به شعار «مردعنکبوتی» که می‌گوید، قدرت بیشتر مسئولیت بیشتری می‌آورد، تصریح کرد: «به عنوان یکی از اعضای مارول، بخشی از مسئولیت من این است که اثری را خلق کنم که فکر می‌کنم جهان باید شبیه آن باشد.»

«بندیس» با بیان این تازه آغاز راه است در پاسخ به منتقدان درباره تأثیر این تغییرات بر بخش اقتباس سینمایی انتشارات «مارول» از روی کتاب‌های مصور اظهار کرد: «تغییراتی که در ابرقهرمان‌ها می‌دهیم قدمتی 50 ساله دارند، در حالی که بخش سینمایی از سال 2006 آغاز به کار کرده است. البته تا کنون تغییراتی داشته‌ایم که تأثیر منفی نداشته است.» وی به عنوان نمونه به «پلنگ سیاه» به جای «پلنگ صورتی» و «کاپیتان مارول» به جای «خانم مارول» اشاره کرد.

 
اول فیلم و بازی، سپس کتاب

از سوی دیگر، تغییرات در موسسه «مارول» به دگردیسی در ابرقهرمان‌ها ختم نمی‌شود. این کمپانی مولتی‌مدیا که تا کنون از روی داستان‌های چاپی خود به ساخت نسخه سینمایی اقدام می‌کرده است، تصمیم گرفته است از روی برخی تولیدات سینمایی یا بازی‌ها به انتشار داستان‌های مصور اقدام کند.

هر چند در زمان تأسیس این موسسه انتشاراتی (متعلق به کمپانی والت دیسنی) در سال 1939 هیچ‌کس تصوری از جان گرفتن ابرقهرمان‌های کتاب‌ها بر پرده سینما و یا به صورت بازی را نداشت اما از حدود سال 2006 تا کنون اقتباس‌های سینمایی و بازی‌های رایانه‌ای از روی داستان‌هایی هم‌چون «انتقام‌جویان»، «مردعنکبوتی» و «مردان ایکس» دیگر امری بدیهی به نظر می‌رسد.

هر چند همیشه این را تا کنون یک‌طرفه بوده است: کتاب‌های مصور همیشه داستان‌هایی را برای تغذیه دیگر مدیوم‌های تصویری تولید می‌کرده‌اند و هیچ‌گاه کنترل خود را بر خط داستانی از دست نمی‌داده‌اند. اما «مارول» تصمیم گرفته است تا در اقدامی جدید این رویه را تغییر داده و از روی یک فیلم و بازی رایانه‌ای با نام «مسابقه قهرمانان» کتابی مصور را منتشر کند.

بسیاری بر این باور هستند که چنین کاری تائید تقدم خط داستان بازی‌های رایانه‌ای بر داستان‌نویسی است اما «بیل روزمان»، مدیر آفرینش‌های گروه «مارول» معتقد است: «این کتاب بی‌شک به همان اندازه بازی آن مورد استقبال قرار خواهد گرفت. ما می‌خواهیم آن چه را که یک کتاب مصور بر مبنای یک بازی تولید می‌شود تبیین کنیم.»

با این حال، در حالی که موسسه «مارول» هم‌چنان با اتکا با نویسندگان خود در صدد انتشار کتاب «مسابقه قهرمانان» است، بازی‌سازان خط داستانی جدیدی را پیشنهاد داده‌اند که از منظر هنری کاملاً متفاوت است و این نکته‌ای است که منتقدان به این اقدام آن را پیش‌بینی کرده بودند.

منتقدان این پرسش را مطرح کرده‌اند که چگونه می‌توان صحنه‌های نبرد در یک بازی را با حفظ شخصیت‌ها و پی‌رنگ به یک داستان واقعی برگرداند؟ و می‌گویند این اقدام خلاقیت‌ها را به چالش خواهد کشاند.

«آل ایوینگ»، نویسنده ارشد کتاب‌های مصور دراین باره می‌گوید: «وقتی قهرمان‌های به دام افتاده نمی‌جنگند، کجا باید آن‌ها را نشان دهیم؟ و اگر به زندان افتاده‌اند، چگونه باید فرار آن‌ها را آن گونه که در بازی هست به داستان درآوریم؟»

اشاره وی به داستان بازی «مسابقه قهرمانان» است که در آن «کاپیتان امریکا» و «مردعنکبوتی» ربوده شده و توسط نیرویی مرموز وادار می‌شوند تا علیه مردم دست بکار شوند.

«ایوینگ» تصریح می‌کند که خط داستانی است که زمینه داستان‌گویی در کتاب مصور را ایجاد می‌کند و می‌افزاید: «نمی‌توان اشتباه کرد بنابراین در حالی که شما دارید به سوالات بالا فکر می‌کنید من تلاش می‌کنم که بهترین کتاب مصور را تولید کنم.»

او گفته است که برای انتشار چنین کتابی باید شخصیت‌های جدیدی به داستان اصلی بازی افزود.

با تمامی این تفاسیر موسسه «مارول» به تیم نویسندگان خود فشار آورده است تا از روی بازی‌ها و فیلم‌های تلویزیونی و سینمایی به تولید کتاب مصور روی آورند هر چند منتقدان می‌گویند هیچ ضمانتی برای موفقیت آن وجود ندارد زیرا «مارول» تا کنون چنین کاری انجام نداده است؛ حتی اگر چنین بازی‌ای سه دهه پیش خود از روی کتابی مصور ساخته شده باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها