دومين شماره فصلنامه «مطالعات خليج فارس» به صاحب امتيازي بنياد ايرانشناسي منتشر شد. این فصلنامه در حوزه مطالعاتِ تاريخي، فرهنگي، جغرافیايي، اجتماعي و اقتصادي حوزه خليج فارس است.
مطالب و مقالههايي که براي چاپ در اين شماره برگزيده شدهاند، منطبق بر رويکردها و فعاليتهاي اين بنياد و تأمينکننده نيازهاي علمي و پژوهشي دانشپژوهان، در حوزههاي مربوط است. بر اين اساس، بنياد ايرانشناسي از آثار مکتوب استادان، پژوهشگران و دانشجويان علاقهمند، شامل: مقالات پژوهشي، گزارشهاي پژوهشي-علمي و همچنين آثار ترجمه شده در زمينه موضوعهاي مربوط به مطالعات ايرانشناسانه در حوزه خليج فارس، استقبال ميكند.
دومين شماره فصلنامه مطالعات خليج فارس به مدير مسئولي و سردبيري دکتر سيدعبدالمجيد ميردامادي منتشر شده و در آن مطالب و مقالاتي همچون گزيدههايي از ديدگاه آيتالله سيدمحمد خامنهاي در ارتباط با موقعيت حقوقي و سياسي خليج فارس، نشست علميِ مكران و خليج فارس، بررسي روابط ايران با كشورهاي منطقة خليج فارس پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران، چشمههاي آب شيرين در خليج فارس، جايگاه بندر بوشهر و روابط اقتصادي- سياسي ايران با انگلستان در منطقة خليج فارس (اواخر قرن هجدهم تا آغاز قرن بيستم)، خليج فارس در زمان سلوكيان و اشكانيان، رقابت قدرتهاي منطقهاي خليج فارس (ايران و عربستان) بعد از انقلاب اسلامي و بررسي ساختار تقسيمات كشوري «بندر لنگه» در يكصد سال اخير آمده است.
سرگذشت «مسجد و مقبرة شيخ بُرخ»، قديميترين بناي دوره اسلامي در جزيره قشم، يادداشتها و جستارهاي پراكنده درباره اسناد بريتانيا در مورد بوشهر و نواحي پيرامون خليج فارس، اكوتوريسم: آشنايي با گونههاي جانوري و گياهي حوزة خليج فارس (خدنگ بزرگ، سدر، لاك پشت منقار عقابي)، گزارش پژوهشي: آداب و رسوم ازدواج در ميان اعراب خوزستان، روايتي از مراسم به آب انداختن لنج در روستاي سرريگ جزيره قشم، اسناد و مدارك: فهرست برخي از كتابهاي لاتين منتشر شده و زير چاپ در حوزه خليج فارس، سيراف در اسناد و مدارك لاتين، معرفي سند از محمدشاه قاجار به صيد سعيدخان (امام مسقط)، گزيدة اخبار حوزة خليج فارس و چكيده مقالات به زبان انگليسي از دیگر مطالب این فصلنامه بهشمار میآید.
دومين شماره فصلنامه مطالعات خليج فارس به بهاي صد هزار ريال از سوی انتشارات بنياد ايرانشناسي قابل دريافت است و علاقهمندان به دريافت اين نشريه ميتوانند به نشاني خيابان شيخ بهايي جنوبي، خيابان ايرانشناسي، بنياد ايرانشناسي، معاونت پژوهشي، طبقه سوم مراجعه کنند.
نظر شما