از ششم تا امروز 21 خرداد ماه در حوزه ادبیات 569 عنوان کتاب منتشر شده است که از این بین سهم کتابهای چاپ اولی با 387 عنوان از همه بیشتر است.
از 569 جلد کتاب 520 عنوان در تهران و 49 عنوان در شهرستان منتشر شده است. کتاب «دیروز و امروز شعر فارسی» نوشته ضیاء موحد از جمله این کتابهاست. «فنون شاعری» محمد شمسلنگرودی از دیگر آثاری است که در حوزه نقد و نظریه درباره شعر فارسی منتشر شده است و این موضوع نشان از آن دارد که در دو هفته قبل، چاپ دستکم چند کتاب خوب در حوزه نقد ادبی داشتهایم که البته برخی از نویسندگان آنها به اندازه موحد و شمس لنگرودی نامدار نیستند اما با نگاهی به صفحههای نخست این کتابها میتوان دریافت که این آثار به اصطلاح به درد بخوری در حوزه ادبیاتاند. یکی از همین کتابها «نقد آفرینشی در زبان» است که انتشارات بامداد نو زیر نظر محمد ولیزاده منتشر کرده است.
همچنین مجموعه داستان «عروسک چینی من» اثر زندهیاد هوشنگ گلشیری تجدید چاپ شد. در هفته نخست خرداد ماه «کلیدر» و در این هفته «روزگار سپری شده مردم سالخورده» و «سلوک» محمود دولتآبادی تجدید چاپ شدند .
در هفته گذشته «نظریه رمان» جرج لوکاچ چاپ شد و در حوزه ادبیات کودک و نوجوان نیز کتابهایی از اسدالله شعبانی، افسانه شعباننژاد، لاله جعفری و آتوسا صالحی و ترجمهای از سپیده خلیلی راهی به بازار آمد. در حوزه ادبیات کودک و نوجوان کتاب دیگری از شلسیلور استاین منتشر شد و در حوزه ادبیات بزرگسال نیز «پیش از آنکه بخوابم» نوشته استیون.جی.واتسون با ترجمه شقایق قندهاری از سوی نشر آموت به چاپ پنجم رسید. نشر مرکز نیز برای بچهها کتاب «غول بزرگ مهربون» را چاپ کرد.
کتاب «هنرمند گرسنه» فرانتس کافکا نیز به ویترین کتابفروشیها راه یافت.
علاوه بر اینها «عقاید یک دلقک» هانریشبل از سوی انتشارات امیر کبیر و همچنین نشر چشمه با دو ترجمه متفاوت تجدید چاپ شدهاند. «دختری که راهی سوئد شد» نوشته یوناس یوناسون با ترجمه کیهان بهمنی نیز از دیگر کتابهای درخشانی است که در این مدت به چاپ رسید. مخاطبان ادبیاتداستانی پیش از این اثری از این نویسنده را با ترجمه فرزانه طاهری خوانده بودند.
رمان «تا در محله گم نشوی» اثر پاتریک مودیانو برنده نوبل 2015 که چندی پیش از سوی نشر ثالث چاپ شد اینبار به همت نشر چشمه به ویترین کتابفروشیها راه یافت. «ویلای دلگیر» و «تصادف شبانه» این نویسنده هر دو با ترجمه حسین سلیمانینژاد از سوی همین نشر چاپ شد. علاوه بر اینها آثاری از تولستوی با ترجمه سروش حبیبی و آنتوان چخوف با ترجمه کاظم انصاری به ترتیب از سوی نشر چشمه و امیرکبیر به ادب دوستان عرضه شد. گرچه در حوزه شعر کتابهای نظری خوبی به چاپ رسید اما بر جز اثر احمدرضا احمدی با نام «زنی در کنار ویترینها» و «مواظب باش مورچهها میآیند» رسول یونان و «حالا حکایت هدهدها» سروده حافظ موسوی و مجموعه ترانههای شهریار وقفیپور کتاب شعری از چهرههای شناخته شده شعر امروز منتشر نشد.
درهفته گذشته جای گزیده شعرها در این مدت کمرنگ بود و البته مجموعه شعری نیز از خلیل جوادی چاپ شد. تجدید چاپ رمان «اسفار کاتبان» نوشته ابوتراب خسروی از سوی نشر گمان و «آخرین رویای فروغ» نوشته سیامک گلشیری از دیگر کتابهایی بودند که در هفته گذشته راهی بازار کتاب شدند.
نظر شما