کتابی با نام «شرح آسمان» به قلم محمد خسرویراد درباره شهید ابراهیم فخرایی برای انتشار در اختیار بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس قرار گرفت. پیکر این شهید خلبان که سالها احتمال میرفت به اسارت درآمده باشد، 31 خرداد 78 کشف و در مشهد به خاک سپرده شد.
وی در معرفی شهید ابراهیم فخرایی گفت: این خلبان فردی بسیار دلیر و باغیرت بود و این شاخصه وی در همه محلههایی که زندگی میکرد(اصفهان، تهران و مشهد) بارز بود. او از نخستین خلبانانی بهشمار میرفت که در ایران و زیر نظر استاد آمریکایی آموزش دید. در دوران دانشجویی خود به دلیل آن که استاد آمریکایی وی به یکی از همکلاسیهایش توهین کرده بود، با او درگیر شد.
این نویسنده ادامه داد: «شرح آسمان» را به پیشنهاد بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس نوشتم. برای نوشتن این کتاب با خانواده و همرزمان شهید گفتوگو کردهام بنیاد حفظ آثار اسناد زیادی در اختیار نداشت و در اصل، این پیشنهاد از سوی خانواده شهید به بنیاد ارائه شده بود.
نگارنده «روایت دلبری» گفت: این کتاب را در 500 صفحه و پنج فصل تدوین کردهام و در هر فصل داستانهای کوتاهی درباره شهید فخرایی آمده است.
خلبان فخرایی، سال 1332 در قوچان متولد شد. وی از تيزپروازان مؤمن و دلير هوانيروز بود كه نقش بهسزايی در سال از دوران 8 ساله دفاع مقدس در رديابي و شناسایی نيروها و استحكامات دشمن داشت. پروازهای مخاطره آميز او در زير آتش توپخانه و هواپيماهای دشمن در شناسایی نقاط استقرار و تانکهای آنها به حدی رشادتآميز بود كه يكبار بالگرد او را هدف قرار دادند و جانباز شد.
وی به علت رشادت در دفاع مقدس به 6 ماه ارشديت درجه تشويق گرفت و تا درجه استاد خلبانی ارتقاء يافت. آخرين مأموريت و پرواز فخرايی در 15 اسفند 1365 در جنوب و اطراف درياچه ماهی بود. در آن تاريخ او و همپروازش خلبان غلامعلی اشتري در منطقه عملياتی والفجر 8 (محور شلمچه) هدف گلوله دشمن قرار گرفتند و سقوط کردند پيكر خلبان اشتری پس از يك سال پيدا شد ولی از خلبان فخرايی نشانی به دست نیامد. ابتدا با اخبار ضد و نقيض خبر از اسارت او داده شد اما بعد از 13 سال به تاريخ 31 خرداد 78 گروه كاوش شهدا، پيكر مطهر او را همراه با پلاک هويت در اطراف درياچه ماهی كشف کردند و در مشهد به خاک سپرده شد.
نظر شما