کتابی با نام «فریاد در تاکستان» درباره خدمات دکتر شیخ به مردم شهر مشهد به قلم محمد خسرویراد نوشته شد. این کتاب بهزودی منتشر میشود.
وی درباره محتوای این اثر توضیح داد: «فریاد در تاکستان» به زندگی مرحوم دکتر شیخ، از پزشکان مشهور و محبوب مشهد میپردازد. وی فردی عارف مسلک بود و از بیمارانی که توان مالی اندکی داشتند، وجهی دریافت نمیکرد. حتی در نقاط مختلف شهر مطبهای متعددی ایجاد کرده بود که بیماران برای مراجعه به وی به دردسر نیفتند. اکنون بیمارستان تخصصی کودکان در شهر مشهد به نام اوست.
نگارنده «روایت دلبری» با بیان اینکه برای این شخصیت فیلم مستندی هم به کوشش محمد عبدالهی ساخته شده و در شبکه خراسان به نمایش درآمده، افزود: پیشنهاد نگارش کتابی درباره دکتر شیخ را به این مستندساز ارایه کردم و او تحقیقاتی که برای ساخت این مستند انجام داده بود را در اختیارم گذاشت. بخشی از مطالب را هم با انجام مصاحبه با خانواده دکتر شیخ گردآوردهام.
وی کتاب «فریاد در تاکستان» را مجموعهای از داستانهای کوتاه درباره دکتر شیخ معرفی کرد و گفت: حدود 40 داستان کوتاه در این کتاب گردآمده است که در 147 صفحه منتشر میشود. این کتاب میتواند دستمایه ساخت اثر دیگری درباره این شخصیت شود.
خسرویراد درباره دلیل نامگذاری کتاب «فریاد در تاکستان» به این نام توضیح داد: این نام برگرفته از عنوان یکی از داستانهای کوتاه کتاب است که به سرگذشت یک بیمار مغزی میپردازد. با وجود آنکه دکتر شیخ مسلط به طب نوین پزشکی بود، شیوه طبابت وی مبتنی بر درمانهای سنتی و بر پایه استفاده از کمترین دارو –حتی گیاهی- بود.
دكتر مرتضي شيخ در سال 1286 ه.ش در تهران به دنيا آمد. دوران كودكي و همچنين تحصيلات خود را تا سطح مدرسه عالي طب در همان شهر ادامه داد و با درجه دكتراي طب فارغ التحصيل شد. پدر وی به شغل زرگري مشغول بود و پس از آنكه به دلايلي دچار مشكل مالي شد، دکتر شیخ ضمن تحصيل به ايشان هم ياري ميرساند. وی از همين زمان بود كه با مشكلات طبقه محروم آشنا شد و با خود عهد بست تا تمامي توان خود را صرف اين قشر کند. دکتر شیخ، در سال 1352 به علت بيماري سخت بستري شد و مردم به طور خودجوش براي وي مراسم دعا بر پا میکردند و پس از فوت وی مراسم تشييع باشكوهي براي وي برگزار کردند كه تاكنون شهر مشهد چنين مراسمي به خود نديده بود.
نظر شما