صالحی در آیین اختتامیه بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران خبر داد:
نزدیک به 70 میلیارد تومان فروش کتاب در نمایشگاه
رئیس بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در آیین اختتامیه نمایشگاه کتاب تهران گفت: در حالیکه در سال گذشته کل تراکنش مالی 46 میلیارد تومان بود، امیدواریم تا پایان امروز رقم 66 میلیارد و 400 میلیون تومان به 70 میلیارد تومان برسد. همچنین در میزان فروش کتاب در نمایشگاه کتاب امسال نسبت به سال گذشته 50 درصد رشد داشته است.
وی افزود: حوزه کتاب و نشر کشور یکی از حوزههای جدی فرهنگسازی است. بعد از انقلاب اسلامی، 969 هزار عنوان کتاب در کشور چاپ شده است؛ این موضوع در حوزه نشر بسیار قابل توجه است.
صالحی ادامه داد: در دیدار مقاممعظم رهبری از بیست و هشتمین نمایشگاه بینالملی کتاب تهران، وقتی که این آمار ارائه شد، ایشان گفتند: «این آمار هنوز با ظرفیت ایران فاصله دارد، همچنین این آمار مهم هستند و باید آنها را تبلیغ کنیم.»
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: امسال در نمایشگاه کتاب تهران اتفاقات مهمی رخ داد؛ نخستین اتفاق در حوزه ساختاری ـ مدیریتی نمایشگاه کتاب تهران بود. براساس رویکرد دولت تدبیر و امید در تفویض امور به اهالی نشر، بحث واگذاری امور نمایشگاه به تشکلهای نشر و بخش خصوصی را در دستور کار قرار دادیم چراکه معتقدیم دولت باید در امور نظارتی و هدایتی وارد شود و امور اجرایی را به اهلش بسپارد.
وی ادامه داد: خوشبختانه نخستین تجربه واگذاری امور نمایشگاه به بخش خصوصی تجربه خوبی بود و امروز که روز پایانی این رویداد فرهنگی است احساس میکنیم از این تجربه در گام نخست موفق بیرون آمدهایم.
صالحی با اشاره به سایر اتفاقات مهم بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران گفت: در این دوره در حوزه اصلاح رویکردها ورود پیدا کردهایم. بهطور مثال در راستای تقویت بخش بینالمللی نمایشگاه گام برداشتیم. متاسفانه در سالهای گذشته این رویکرد کمرنگ بود، اما امسال پررنگتر برگزار شد. حضور کشور عمان در غرفه 300 متری، فرصت مغتنمی برای بازگشایی دریچهای به جهان عرب بود. همچنین حضور رؤسای نمایشگاههای پاریس، پکن و مسکو، فرصتسازی برای ارتباطات بینالمللی تهران با نشر جهانی بود.
رئیس بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران افزود: این دوره از نمایشگاه کتاب تهران، هر روز به نام یک کشور نامگذاری شد و به همین دلیل سفرای کشورهای خارجی مانند ایتالیا و مکزیک درگیر نمایشگاه کتاب تهران بودند.
وی کیفیسازی کتابهایی که امسال وارد نمایشگاه کتاب تهران شدند را از دیگر رویکردهای این دوره از نمایشگاه برشمرد و تصریح کرد: امسال در حوزه لاتین، بیش از یکهزار کتاب غیرتکراری از سال 2013 در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت. در مجموع بخش بینالملل نمایشگاه کتاب امسال پویاتر و بهتر برگزار شد.
صالحی ادامه داد: نمایشگاه کتاب تهران فرصتی برای ارتقای صنعت نشر کشور است. براساس گزارشهای دریافتشده تاکنون 66 میلیارد و 400 میلیون تومان کتاب از طریق بنهای بانکی خریداری شده است، در حالیکه در سال گذشته کل تراکنش مالی 46 میلیارد تومان بود. امیدواریم تا پایان امروز رقم 66 میلیارد و 400 میلیون تومان به 70 میلیارد تومان برسد. همچنین در میزان فروش کتاب در نمایشگاه کتاب امسال نسبت به سال گذشته 50 درصد رشد داشته است.
رئیس نمایشگاه کتاب تهران در ادامه سخنانش گفت: امسال نمایشگاه کتاب تهران در حوزه تسهیلات صنعت نشر گام بلندی برداشت. بهطور مثال در حاشیه نمایشگاه کتاب امسال تفاهمنامههای جدی برای بهگردش درآوردن صنعت نشر با سایر سازمانها امضا شد که از آن میان میتوان به امضای تفاهمنامه معاونت فرهنگی ارشاد با اداره پست و رجا اشاره کرد؛ براساس این تفاهمنامهها ناشران میتوانند از تسهیلات پست با 40 درصد تخفیف استفاده کنند، همچنین هر قطار به یک کتابخانه مجهز میشود. چند تفاهمنامه دیگر در حوزه حملو نقل نیز داریم که متعاقبا اعلام خواهد شد.
وی اظهار کرد: امسال جلسات صمیمی مهمان ویژه با اهالی فرهنگ و نشر برگزار شد؛ دکتر لاریجانی، وزیر اطلاعات، رئیس شورای شهر، دکتر ولایتی، دکتر حدادعادل و بوشهری و سایر اهالی فرهنگ نشستهای رودررو برگزار کردند تا بتوانیم اقتصاد نشر را در یک تعامل پویا با مدیران ارشد فرهنگی در میان بگذاریم.
صالحی تقویت حوزه خدماتی و تسهیلاتی نمایشگاه کتاب تهران را از دیگر رویکردهای این رویداد فرهنگی برشمرد و افزود: امسال در حوزه اطلاعرسانی اتفاقات خوبی افتاد، همچنین با افزایش صحن مصلی اتفاقات خوبی در حوزه فضاهای محیطی نمایشگاه رخ داد.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد با اشاره به حوزه مدیریت منابع درآمد نمایشگاه کتاب تهران گفت: امسال با تاکید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر مدیریت بنهای کتاب، اتفاقات خوبی در این حوزه رخ داد.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنانش تصریح کرد: امسال هر روز در نمایشگاه کتاب تهران یک نوع افکارسنجی از مراجعهکنندگان صورت گرفت. در مجموع در حوزههای مختلف مانند اطلاعرسانی، برخورد مسئولان و تنوع کتابها شاهد یک رضایت نسبی بودیم. مجموع افکارسنجیها بیانگر حرکت روبه جلوی نمایشگاه کتاب امسال بود. بازدیدکنندگان رضایت 34 درصدی و غرفهداران رضایت 33 درصدی از نمایشگاه را داشتند. این آمارها نشان میدهند که ما برای رسیدن به قله راه زیادی در پیش داریم.
نظر شما