محمدباقر قالیباف در آیین اختتامیه بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مطرح کرد:
بیایید به هم قول دهیم بیستونهمین دوره نمایشگاه در تپههای عباسآباد برگزار شود
محمدباقر قالیباف، شهردار تهران در آیین اختتامیه بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با بیان اینکه کتابخوانی یک رفتار آموختنی است گفت: بیایید به هم قول بدهیم بیستونهمین دوره نمایشگاه کتاب تهران را در تپههای عباسآباد برگزار کنیم.
شهردار تهران افزود: کتابهایی که ریشه در فرهنگ قرآنی دارند تاثیر زیادی در زندگی بشر دارند. به تعبیر مقام معظم رهبری ما در یک پیچ تاریخی قرار داریم. ما از طرفی در تحریم اقتصادی هستیم و از طرف دیگر در تهاجم فرهنگی هستیم و از طرفی دیگر خوانشهای تکفیری از قرآن صورت میگیرد؛ همه اینها تکلیف آگاهیبخشی در جامعه که در نتیجه کتابخوانی رخ میدهد را مضاعف میکنند.
قالیباف با بیان اینکه پیشرفت کشور در گرو دانایی است گفت: بدون تردید نمایشگاه کتاب تهران هر سال به توسعه کتابخوانی کمک میکند.
وی افزود: من در جریان چالشهای حوزه نشر هستم و تاسف میخورم که سرانه مطالعه در کشور ما پایین است. متاسفانه اکنون شرایط به گونهای است که کودکان ما بلافاصله پس از پایان مدارس و امتحانات تنها خوشحالیشان این است که کتابها را کنار میگذارند.
قالیباف در ادامه سخنانش با بیان اینکه کتابخوانی یک رفتار آموختنی است توضیح داد: برای ترویج کتابخوانی باید تلاش کنیم که آن را درونیسازی کنیم؛ این درونیسازی وظیفه خانوادهها و سیاستمداران دولت است.
وی افزود: متاسفانه در حوزه تالیفات کودک و نوجوان هر سال سیر نزولی را شاهدیم و اکثر کتابهایی که به دست کودکان میرسد تالیفات خارجی هستند؛ این یعنی فاصله گرفتن از فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی.
قالیباف اظهار کرد: در سال 1358 ، هزار و هشتصد عنوان کتاب در سال منتشر شد اما در سال گذشته بیش از 70 هزار عنوان کتاب در سال منتشر شد؛ این موضوع از افتخارات است اما به نظر میرسد ما در حوزه نشر یک چالش جدی داریم و آن آمار سهبرابری ناشران نسبت به کتابفروشان است. این موضوع نشان میدهد که تولید در عرصه نشر وجود دارد اما در حوزه مصرف دچار اشکال هستیم. ما باید تولید، توزیع و ترویج را در مسیری حرکت دهیم که سیاست مصرف کتاب و کتابخوانی درست شود. همچنین متاسفانه تمرکز نشر کشور در تهران است و بسیاری از شهرستانهای ما از نظر تولید وضعیت اسفباری دارند؛ این قطبیبودن نشر از دیگر چالشهای حوزه نشر بهشمار میآید.
وی افزود: در تهران حدود هزار تا هزار و دویست کتابفروشی وجود دارد اما تعداد فروشندگان لوازم آرایشی در تهران پنجهزار و 900 است. این در حالی است که در سال گردش مالی حوزه نشر 800 میلیارد تومان است و گردش مالی لوازم آرایشی 20 هزار میلیارد تومان است.
شهردار تهران افزود: جامعهای موفق است که بتواند چهار حوزه قدرت، ثروت، معرفت و منزلت را به یکدیگر بدل کند. از شاخصههای نظام جمهوری اسلامی ایران این است که دو ویژگی تعلیم و تربیت را داشته باشند و دو ویژگی فقر وتکاثر را نداشته باشد.
قالیباف با اشاره به اقدامات شهرداری تهران در حوزه نشر عنوان کرد: در بحث کودک و نوجوان حدود 12 سال متوالی است که بحث یادیار مهربان را با اولویت تجهیز کتابخانههای مدارس برگزار میکنیم. از این طریق حدود 40 میلیارد تومان بهصورت مستقیم کتاب به مدارس ارایه میکنیم. حدود سه سال پیش با وزیر آموزش و پرورش بحث راهاندازی کتابخانههای کلاسی مطرح شد.شهرداری تهران هزینه چندمیلیارد ریالی در این زمینه صرف کرد و پروژه کتابخانههای کلاسی را راهانداخت؛ در این راستا بیش از هشت میلیون کتاب در 12 سال گذشته به مدارس دادیم. به عبارت دیگر به ازای هر دانش آموز 5/6 کتاب وارد مدارس شد.
وی ادامه داد: همچنین شهرداری تهران طرح باز باران را با هدف راهاندازی فضای فرهنگی تفریحی راهاندازی کرده است.همچنین امروز نزدیک به 380 کتابخانه در سطح شهر تهران توسط شهرداری تهران ایجاد شده است و بیش از 70 کتابخانه در سطح شهر تهران به صورت شبانهروزی وجود دارد.
شهردار تهران با اشاره به حوزه زیرساختها به منظور فرهنگ مصرف کتاب گفت: شهرداری تهران در 5 سال گذشته دو گام جدی برداشته است. نخستین گام بحث درباره تغییر مکان نمایشگاه کتاب تهران است؛ به این منظور بیش از هفتصد میلیارد تومان هزینه برای راهاندازی شهر آفتاب سرمایهگذاری شده است. همچنین بحث نمایشگاه دائمی کتاب در تپههای عباسآباد(باغ کتاب) به متراژ 65 هزار مترمربع نهایی شده است؛بیایید به هم قول دهیم که بیستو نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را در تپههای عباسآباد برگزار کنیم.
نظر شما