شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۳
محمود اسعدی: سرانه مطالعه چیزی نیست که اعلام می‌شود

محمود اسعدی در آخرین نشست «کتابخوانی هنرمندان» در ششمین فرهنگسرای کتاب گفت: آمارهای رسیده از سرانه کتابخوانی چندان قابل استناد نیست و میزان مطالعه مردم از این مقدار بالاتر است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از ستاد خبری فرهنگسرای کتاب مستقر در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب، محمود اسعدی، مدرس رشته ارتباطات و روزنامه نگاری، آخرین کتابخوان نشست های «کتابخوانی هنرمندان» بود که به خوانش داستانی از کتاب خود با نام «ابر می بارد باران نه» پرداخت و گفت: باید کتاب های اساسی و شاخص از طریق مسئولین و افراد شاخص و صاحب نظر معرفی شود.

دبیر همایش چهره های ماندگار درباره ادامه اجرای این پروژه گفت: در تداوم برنامه های قبلی علاوه بر اینکه در تدارک برنامه های مختلف هستیم، شماره اول نشریه چهره های ماندگار را منتشر کردیم. این نشریه، گفتگو محور است که معمولا بیش از ده مصاحبه در آن منتشر می شود.

وی در اشاره به کتاب های دوره کودکی و نوجوانی اش یادآور شد: در دوران کودکی من کتاب های مختلفی که بیشتر صبغه سیاسی و انقلابی داشت، رواج یافته بود. کتاب های مرحوم شریعتی و مطهری به طور توامان مطرح بود. بعدها موقعیت هنری و فرهنگی نیز در سطح جامعه رواج پیدا کرد. اهالی فرهنگ کارهای هنریشان را بیشتر از طریق افرادی معرفی می کردند که دستی هم در سیاست داشته باشند. در آن زمان هفته نامه سروش نشریه پر تیراژی بود که اولین آثار من در آنجا منتشر شد.

مدرس رشته ارتباطات و روزنامه نگاری درباره انتشار نشریه قصه بیان کرد: من در واقع نخستین فصلنامه قصه را منتشر کردم که تنها سه شماره از آن منتشر شد. در هر شماره از فصلنامه نویسندگان معاصر و مطرح قصه ای در اختیار ما قرار داده بودند. این نشریه با هزینه شخصی درمی آمد و قصه هایی مطرح را در خود رواج می داد. اخیرا مجوز نشریه قصه را گرفتم تا با نگاهی جدید به انتشار آن بپردازم.

اسعدی درباره جایگاه قصه گویی تصریح کرد: کتاب در واقع یک تفکر جدیدی در ذهن و ضمیر خواننده ایجاد می کند. من به آمار کم کتابخوانی در ایران اعتقاد ندارم. چراکه در عصر جدید کتابخوانی به نوع مکتوب آن محدود نمی شود. در حقیقت نوع مطالعه و کمیت و کیفیت آن تغییر کرده است. بسیاری از مطالعات می تواند از طریق شبکه های مجازی صورت گیرد. بسیاری از مقالات در شبکه های مختلف مجازی پخش می شود. برنامه های مستند علمی فرهنگی نیز عملکردی مانند کتاب دارد.

سردبیر اسبق ماهنامه کیهان فرهنگی پیرامون نقش نمایشگاه در حیطه افزایش کتابخوانی بیان کرد: نمایشگاه می تواند تلنگری باشد تا مخاطبان از کمیت و کیفیت مطالب آگاه شوند. بنابراین اطلاع رسانی درباره کتاب های پر محتوا بسیار مهم است. در نمایشگاه امکان دیدن کتاب ها از نزدیک وجود دارد، چرا که آگاهی از انتشار بسیاری از کتاب ها مهم است. باید کتاب های اساسی و شاخص از طریق مسئولین و افراد شاخص و صاحب نظرمعرفی شود.

وی افزود: این روزها این تفکر که هر کتاب به یک بار خواندن می ارزد، از بین رفته است. اما بعضی از کتاب ها را باید به جای یک بار چند بار مطالعه کرد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها