سه‌شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۰
سردار نقدی: کتاب رسالت روشنگری و بیدارگری را بر عهده دارد

سردار نقدی در رونمایی از سه کتاب درباره دفاع مقدس می‌گوید: اگر خوانندگان شیوه زندگی این زنان و مردانی که سوژه این سه کتاب هستند را بخوانند، خواهند فهمید که این شهدا پیش از شهادت کتاب‌‌های آگاهی‌بخشی مطالعه کرده‌اند و رسالت شهید و شهادت را درک کرده‌اند، همین کتاب‌ها سکوی پرواز آنها شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست رونمایی از سه کتاب «فرشته نجات» نوشته عبدالرضا صالحی‌نژاد، «سفرهای غریبانه» اثر محمد موذنی و «خمپاره‌های فاسد» نویسنده داوود امیریان با سخنرانی سردار محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفان، سردار علی ناظری، مدیر انتشارات فاتحان و با حضور سالمی‌نژاد، امیریان و سردار حق‌طلب سه‌شنبه 22 اردیبهشت ماه در سرای اهل قلم بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب برگزار شد.

روزگاری حتی در دست داشتن قرآن ممنوع بود!

سردار نقدی با اشاره به روشنگری کتاب گفت: کتاب بالی برای پریدن و چراغی برای روشنگری است. به برکت نعمت کتاب است که ایده‌های نو و ارزشمند و تجربه‌های والا و سرمایه بشری گلچین می‌شود و اندیشه‌های برتر از نسلی به نسل دیگر انتقال می‌یابد.
 
وی با اشاره به شباهت کتاب و شهادت بیان کرد: کتاب در این مجلس مزین به شهید، دفاع و شهادت است، همان شهادتی که مانند کتاب رسالت روشنگری، بیدارگری را بر عهده دارد و پرواز کردن به سوی بالا را مدنظر دارد. بنابراین شهید یک رسالت ماندگار در تاریخ است.
 
رئیس سازمان بسیج مستضعفین اظهار کرد: زمانی که یک نویسنده سوژهایی به عنوان شهید را برای نوشتن انتخاب می‌کند در واقع دو نور بیدارگری و شهادت به هم پیوند می‌خورد و اثری که با این حسن انتخاب آفریده می‌شود یک اثر جاودان و ماندگار در تاریخ خواهد شد.
 
سردار نقدی درباره نحوه انتخاب شهادت به وسیله مطالعه کتاب بیان کرد: اگر خوانندگان شیوه زندگی این زنان و مردانی که سوژه این سه کتاب هستند را بخوانند، خواهند فهمید که این شهدا پیش از این‌ که شهادت را برگزینند با خواندن کتاب‌هایی درباره زندگی افرادی مانند خودشان به بیدارگری رسیده‌اند و رسالت شهید و شهادت را درک کرده‌اند و همین کتاب‌ها سکوی پرواز آنها شده است.
 
وی با اشاره به ممنوع بودن آثاری که شهادت‌طلبی را در زمان طاغوت ترویج می‌کردند، اظهار کرد: آمریکایی‌ها در زمانی که ایران را در دست داشتند، دشمنان آگاهی بودند و افرادی که کتاب‌های شهادت‌طلبی و آگاهی‌بخش در دست داشتند را زندانی و شکنجه می‌کردند.
 
رئیس سازمان بسیج مستضعفان عنوان کرد: در آن زمان کتاب‌های امام(ره) و کتاب‌های جلال‌آل احمد و حتی قرآن نیز ممنوع بود. پس از پیروزی انقلاب حالا که ایران را در دست نداشتند، نخست نویسندگان و اهل تفکر ما مانند مرتضی مطهری و دستغیب و مفتح را ترور کردند و سپس از طریق انتشار برخی کتاب‌ها به ترویج فحشا و غفلت پرداختند.
 
سردار نقدی با بیان برخی حوادث در زمان جنگ بیان کرد: زمانی که منافقین در کردستان آشوب و ناامنی ایجاد کردند، در یک روستا روحانی را در میان کتاب‌هایش آتش زدند. با زور اسلحه به دشمنی به کتاب پرداختند و امروز با شیوه‌ای که اشاره کردم به مبارزه با آگاهی‌بخشی در جامعه ما پرداخته‌اند.

رسالت ما، نشر نقش مردم در دفاع مقدس است

سردار ناظری درباره نشر فاتحان گفت: این نشر پنج سال است که در حوزه انتشار کتاب‌هایی درباره دفاع مقدس فعالیت دارد و تا کنون 170 عنوان کتاب را منتشر کرده و موضوع آثار این نشر بیان نقش مردم در دفاع مقدس است.
 
وی درباره استفاده از الگوی حماسه بیان کرد: برای ما دفاع یک الگوی حماسه‌ساز است و همان‌طور که امام از مردم بهره گرفت و بحران جنگ را مهار کرد. ما نیز سعی داریم که با انتشار کتاب‌هایی درباره نقش مردم در جنگ به مسئولان بگوییم این انرژی وجود دارد و هر وقت بخواهیم با استفاده از این نیرو می‌توانیم حماسه بیافرینیم.  
 
مدیر انتشارات فاتحان درباره کتاب «فرشته نجات» اظهار کرد: در این کتاب از ابزار و تکنولوژی‌های پیشرفته استفاده شده که با استفاده از نرم‌افزاری به نام واقعیت افزوده می‌توان برخی از مصاحبه‌های کتاب را به صورت فیلم مشاهده کرد.

سفرهای غریبانه متکی بر اسناد مبارزه با گروهک‌های ضد انقلاب

سردار حق‌طلب که به جای محمد موذنی، نویسنده کتاب «سفرهای غریبانه» سخن می‌گفت، عنوان کرد: بنده همرزم شهید شیرویه امام‌دوست هستم و از جریان نگارش کتاب نیز اطلاع داشتم. این اثر حاوی مطالبی از جزئیات زندگی امام‌دوست پیش از انقلاب، دفاع مقدس و مبارزه با گروهک‌های ضدانقلاب را بیان می‌کند.  
 
وی درباره ویژگی کتاب «سفرهای غریبانه» اظهار کرد: این اثر به حوادث دفاع مقدس و محوری‌ترین موضوع آن به جریان‌های ضد انقلاب و سازمان مجاهدین خلق پرداخته است و کتاب به موضوع منافقین با نامه‌هایی که میان امام‌دوست و یک زن منافق اسیر  مبادله شده به بیان بخشی از مبارزات و حضور گروهک‌ها در تاریخ ایران به صورت مستند اشاره می‌کند. نامه‌هایی که از سوی زنی به نام ناهید نوشته شده و به نحوه فعالیت آنها در ماه‌های پیش از انقلاب اشاره دارد و امام‌دوست نیز به این نامه‌ها پاسخ داده که تمام این اسناد در کتاب گنجانده شده است.
 
ردپای فوزیه شیردل در خاطرات چمران

سالمی‌نژاد درباره کتاب «فرشته نجات» گفت: این کتاب به زندگی و نحوه شهادت فوزیه شیردل می‌پردازد. وی به عنوان یک پرستار در بیمارستان پاوه مشغول به خدمت می‌شود و زمانی که بیمارستان به دست ضدانقلابیون می‌افتد، حاضر به ترک خدمت نمی‌شود و تا آخرین لحظه از بیماران و مجروحان پرستاری می‌کند.
 
وی درباره محتوا و تقسیم‌بندی کتاب بیان کرد: این کتاب در دو فصل نوشته شده، که فصل نخست به زندگی این شهید و فصل بعد به نحوه حضورش در پاوه و نقش‌آفرینی این اسوه در این شهر اختصاص دارد. همچنین کتاب به شیوه توصیفی تحلیلی به نگارش درآمده که در خلال بیان زندگی شهید تلاش شده که حوادثی از مبارزات مردم در روزهای انقلاب و مبارزه با طاغوت را نیز بگنجانیم.
 
این نویسنده دفاع مقدس با اشاره به خاطرات شهید چمران اظهار کرد: چمران در خاطراتش از شهید شیردل سخن می‌گوید و رشادت‌ها و نحوه شهادت وی را شرح می‌دهد از جسارتش در بیمارستانی که تخت محاصره بود و لحظه به شهادت رسیدن وی مطالبی یادداشت کرده است.

خاطراتی که دست‌مایه طنز شد

امیریان درباره کتاب «خمپاره‌های فاسد» با اشاره به دستمایه‌های طنز آن گفت: این کتاب برای طیف سنی کودکان و نوجوانان نوشته شده که تصویرهایی نیز داستان را همراهی می‌کند. متن اصلی کتاب از کنگره شهدای همدان گرفته شده و بر پایه مطالبی که دست‌مایه طنز داشت به نگارش درآمد.
 
وی با انتقاد از طولانی شدن انتشار آن عنوان کرد: کتاب پس از نگارش به نوعی برای چاپ با مشکل روبه‌رو شد، اگرچه مشکل ممیزی نداشت اما پس از پنج یا 6 سال که از سوی نشر فاتحان برای چاپ آن اقدام شد که متاسفانه اداره ارشاد بخشی از مطالب آن را حذف کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها