یکشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۴
علیرضا حاجیان‌زاده: کانون را به فضای آموزش رسمی نزدیک می‌کنیم/ اجرای «نهضت مطالعه مفید» برای ترویج کتابخوانی

علیرضا حاجیان‌زاده، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در نشست خبری «فعالیت‌های تابستانی کانون» گفت:طرحی به نام «طرح نهضت مطالعه مفید» را با هدف گسترش کتابخوانی در بین کودکان اجرا می‌کنیم زیرا هدف ما مراجعه صرف کودکان به مراکز فرهنگی و کتابخانه‌ها و امانت گرفتن کتاب نیست بلکه می‌خواهیم فعالیت‌هایی انجام دهیم که بچه ها با اشتیاق به سراغ کتاب و کتابخانه بروند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) نشست خبری «فعالیت‌های تابستانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان» با حضور علیرضا حاجیان‌زاده، مدیرعامل این موسسه و جمعی از خبرنگاران، ظهر امروز(یکشنبه 24 خرداد 94) در سالن کنفرانس کانون پرورش فکری برگزار شد.
 
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ابتدای این نشست به پنجاهمین سالگرد تاسیس کانون اشاره کرد و گفت: امسال وارد پنجاهمین سالگرد تاسیس کانون می‌شویم. نخستین مرکز فرهنگی هنری کانون در سال 1344 در پارک لاله آغاز به کار کرد و فعالیت‌های مختلفی مانند کتاب، فیلم، تئاتر، سرود، موسیقی‌های کودکانه و ... را برای مخاطبانش اجرا کرد.
 
علیرضا حاجیان زاده ادامه داد: ما در طول 50 سال گذشته دو هزار و 141 عنوان کتاب چاپ نخست و دوهزار و 670 عنوان از کتاب‌های پرخواننده را تجدید چاپ کرده‌ایم. یعنی به طور متوسط توانسته‌ایم هر ساله سه میلیون جلد کتاب تولید کنیم.
 
وی در ادامه به میزان تولید فیلم‌های سینمایی و پویانمایی‌های این موسسه اشاره کرد و گفت: تا بحال410 عنوان فیلم سینمایی و پویانمایی، 214 عنوان وسایل سرگرمی و اسباب بازی، 45 عنوان بازی یارانه‌ای، 10 عنوان کتاب الکترونیک و 145 عنوان کاست و سی‌دی در زمینه موسیقی کودک از سوی کانون تولید و عرضه شده است. همچنین در حال ساخت مدل جدیدی از عروسک‌های دارا و سارا هستیم که قابلیت حرکت در قسمت دست و پا دارند و لباس‌های محلی و پوشاک‌های بومی نیز برای آنها طراحی شده است.
 
مدیر عامل کانون در ادامه به تشریح فعالیت‌ها و برنامه‌های کانون در اوقات فراغت دانش‌آموزان پرداخت و گفت: اوقات فراغت بحث مهمی است که تقریبا نیمی از وقت دانش‌اموزان درطول سال را شامل می‌شود. دانش‌آموزان 180 روز در طول سال مشغول تحصیل و 180 روز تعطیل هستند. بنابراین باید اوقات فراغت آنها جدی گرفته شود و برای بهینه سازی این اوقات فراغت برنامه‌ریزی کنیم.
 
حاجیان زاده ادامه داد: کانون پرورش فکری در این راستا دارای دو رویکرد است. رویکرد نخست ما پرورش فکر و تقویت قوه تفکر و مهارت‌های ذهنی بچه‌ها و رویکرد دوم هم رشد استعدادها و خلاقیت‌ها و مهارت‌های فردی و اجتماعی دانش‌اموزان است. و همه فعالیت‌هایی که انجام می‌دهیم اعم از کتابخوانی، اجرای تئاتر و موسیقی و ... را در قالب تفریح و سرگرمی برگزار می‌کنیم تا کودکان از آن خسته نشوند.
 
وی در ادامه نشست به فعالیت‌های مختلف کانون در مراکز فرهنگی هنری این مجموعه اشاره کرد و گفت: به طور کلی 914 مرکز فرهنگی هنری در سطح کشور داریم که 150 تا از انها مراکز سیار و بقیه ثابت هستند. مراکز سیار در همه نقاط مرزی و دورافتاده کشور که از امکانات کمتری برخوردارند حاضر شده و همه فعالیت‌های مراکز ثابت کانون را به بچه‌ها ارائه می‌دهند. علاوه بر این 54 مرکز پستی هم داریم. این مراکز در مناطقی که مراکز سیار نتوانند حضور یابند خدمات لازم را به مخاطبان ارائه می‌دهند و بسته‌های فرهنگی شامل کتاب، فیلم و ... را برای کودکان ارسال می‌کنند.
 
حاجیان زاده همچنین به لزوم ترویج کتابخوانی در بین کودکان اشاره و تصریح کرد: در کانون پرورش فکری تلاش می‌کنیم با استفاده از روش‌های مختلف کودکان و نوجوانان را به کتاب کتابخوانی تشویق کنیم لذا محور فعالیت‌های کانون پرورش فکری برای فصل تابستان ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در قالب پرورش فکر و پرورش مطالعه است. لذا در کنار بحث امانت دادن کتاب به بچه‌ها، 42 فعالیت دیگر در حوزه‌های فرهنگی، علمی و ادبی مرتبط با کتاب و کتابخوانی مانند جلسات روخوانی کتاب، تصویرگری، قصه‌گویی، نقاشی، سفالگری، تصویرگری، کاردستی، نقد کتاب، نقد فیلم و ... را در دستو کار قرار داده‌ایم.
 
اجرای «نهضت مطالعه مفید» برای ترویج کتابخوانی
وی در ادامه به اجرای طرح نهضت مطالعه مفید اشاره کرد و گفت: علاوه براین به منظور ترویج کتابخوانی در بین بچه‌ها طرحی به نام «طرح نهضت مطالعه مفید» را با  هدف گسترش کتابخوانی در بین کودکان اجرا می‌کنیم. زیرا هدف ما مراجعه صرف کودکان به مراکز فرهنگی و کتابخانه‌ها و امانت گرفتن کتاب نیست بلکه می‌خواهیم فعالیت‌هایی انجام دهیم که بچه ها با اشتیاق به سراغ کتاب و کتابخانه بروند.
 
وی در ادامه به برگزاری جشنواره‌های مختلف از سوی کانون اشاره کرد و گفت:‌ در 31 استان کشور نیز جشنواره‌های مختلفی مانند رضوی، قصه‌گویی، سرود، شب‌های شعر و قصه، فیلم کوتاه، وبلاگ‌نویسی را در طول تابستان برای بچه‌ها برگزار می‌کنیم. سپس در پایان تابستان در نمایشگاهی آثار بچه‌هایی که از برنامه‌های کانون استفاده کرده‌اند را به نمایش می‌گذاریم.
 
وی اضافه کرد: همچنین ساماندهی مراکز کانون زبان به ویژه در فصل تابستان از دیگر فعالیت‌هایی است که کانون پرورش فکری دنبال می‌کند. در حال حاضر 220 مرکز آموزشی کانون زبان در سراسر کشور وجود دارد که هفت زبان زنده دنیا شامل اسپانیایی، انگلیسی، آلمانی، عربی، فرانسه، روسی و فارسی در آن تدریس می‌شود.
 
اجرای 200 سانس تئاتر در مراکز فرهنگی
مدیر عامل کانون در ادامه به سایر فعالیت‌های تابستانه کانون پرورش فکری اشاره کرد و گفت: همچنین اجرای 200 سانس تئاتر در مراکز فرهنگی کانون را نیز در دستور کار داریم. در این راستا به 12 گروه مجوز داده‌ایم تا در دو مرکز تئاتر کانون در تهران و مراکز فرهنگی دیگر به اجرای نمایش بپردازند. همچنین تریلی نمایش تئاتر داریم که نزدیک به دو هزار کیلومتر در شهرهای مختلف سفر می‌کند و در شهرها و روستاهایی که امکان اجرای تئاتر در انجا کم است برنامه‌هایی اجرا می‌کنند. هر کدام از این نمایش‌ها بین 10 تا 15 بار در هر استان اجرا می‌شود.
 
تولید 15 تئاتر از مضامین کتاب‌های درسی
حاجیان زاده در ادامه این نشست به تلاش کانون برای نزدیک شدن از نظر مفهومی به آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: ما از نظر روش با آموزش و پرورش تفاوت داریم اما از نظر مفهوم سعی می‌کنیم با آموزش و پرورش هماهنگ شویم. در این راستا تلاش کرده‌ایم کانون را به فضای آموزش رسمی نزدیک کنیم. بنابراین مفاهیم کتاب‌های درسی را استخراج کرده و در قالب 15 تئاتر برای دانش‌آموزان اجرا می‌کنیم. این گروه‌های اجرای تئاتر را به مدارس می‌بریم. همچنین یکی از این نمایش‌ها را با عنوان «روزه کله گنجشکی» که از درس «هدیه‌های آسمانی» کتاب تعلیمات دینی استخراج شده است را در طول ماه مبارک رمضان اجرا می‌کنیم.
 
وجود 5 مرکز فراگیر کانون در سطح تهران
مدیرعامل کانون در پایان به مراکز فراگیر کانون اشاره کرد و گفت: در حال حاضر پنج مرکز فراگیر در سطح شهر تهران وجود دارد و شعار ما این است که در هر استان یک مرکز فراگیر داشته باشیم. هدف ما از ایجاد این مراکز کنار هم قرار گرفتن بچه‌های سالم با کودکان دارای نیازهای ویژه است. در این راستا نیز به تولید کتاب های بریل و پویا برای استفاده نابینایان و ناشنوایان پرداخته‌ایم. برای راه اندازی این مراکز نیز دقت کرده‌ایم مکان هایی را انتخاب کنیم که نزدیک به مدارس کودکان استثنایی باشد تا آنها به راحتی بتوانند استفاده کنند. ما همچنین با این مدارس ارتباط برقرار کرده و مراکز خود را به آنها معرفی کردیم.
 
حاجیان زاده در پایان گفت: گروه هدف ما کودکان و نوجوانان 6 تا 17 سال هستند. در حال حاضر بیش از 13 میلیون کودک ونوجوان داریم که می‌توانند در همه ایام سال مخصوصا فصل تابستان از برنامه‌های مختلف کانون استفاده کنند.


خبرنگار: مریم معمار
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها