چهارشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۷
توجه ویژه علمای هندی به شخصیت امام علی(ع)

نماینده رهبر انقلاب در هند گفت: دانشمندان مسلمان در هندوستان با نگارش کتاب های متعدد، نقش مهمی در معرفی شخصیت امام علی(ع) و مقام ولایت داشته اند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از قم، آیت‌الله رضا استادی امروز (نهم اردیبهشت) در مراسم افتتاحیه همایش بین‌المللی «حکومت علوی نگاهی پس از 14 قرن» که در سالن همایش های دانشگاه مفید قم برگزار شد، با بیان اینکه با مراجعه به نامه‌ها و خطبه‌های حضرت علی(ع) می‌توان سیره حکومت صحیح در اسلام را به دست آورد اظهار کرد: ایشان همواره تاکید داشتند که بیت‌المال جزو اموال شخصی نیست که حاکمان از آن استفاده کنند بلکه همه مسلمانان در آن سهم دارند.

وی با بیان اینکه مسلمانان باید به مقدار حق خویش از بیت المال بهره مند شوند، افزود: بر این اساس هیچ کس نباید بیش از حقی که دارد از بیت‌المال برداشت کند؛ در مورد خیانت در بیت‌المال نیز روایات فراوانی از ایشان وجود دارد و امیرالمومنین علی(ع) همیشه با خائن به اموال بیت المال برخورد می کردند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه باید مشخص شود افراد حکومتی چه میزان حقوق از بیت المال دریافت کنند، تصریح کرد: تمام کسانی که در دولت اسلامی هستند باید به مقدار کاری که انجام داده اند حقوق دریافت کنند. 

آیت الله استادی ادامه داد: مسئولان باید در حد متوسط زندگی خود را اداره کنند و توقع بیش از حد نداشته باشند نه اینکه گمان کنند حال که مسئولیت حکومت یا قضاوت را بر عهده دارند باید همه چیزشان تامین باشد.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه امام خمینی(ره) در چندین مورد فرموده‌اند هدف از انقلاب و حکومت اسلامی، پیشبرد دین خدا بوده است بر همین اساس یکی از ملزومات حاکمیت این است که حاکمان و کسانی که در ردیف اول جامعه هستند، زندگی‌هایی مانند عموم مردم و حتی پایین‌تر از آنها داشته باشند تا اسلام پیشرفت کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به شرایط متفاوت حکومت در دوران های مختلف پرداخت و گفت: حاکمان اسلامی باید بدانند در نظام خاصی مشغول به خدمت شده اند و حکومت و مسئولیت، طعمه ای برای آنها نخواهد بود.
آیت الله استادی با بیان اینکه حکام در جامعه اسلامی حتی اگر ثروت شخصی هم دارند باید رعایت کنند و ساده زیست باشند گفت: سیره اهل بیت(ع) در این زمینه بهترین راهگشا و راهنمای ماست.

در ادامه این همایش، حجت‌الاسلام مهدی مهدوی‌پور با بیان اینکه پیروزی انقلاب اسلامی، بیداری اسلامی و دیگر تحولات را در منطقه و جهان در پی داشت اظهار کرد: در حقیقت الگویی از حکومت اسلامی در شرایط کنونی به این واسطه به جهانیان معرفی شد.

وی در ادامه با ارائه پیشنهادی به صاحب نظران و علمای حوزه علمیه ابراز داشت: تصمیم داریم در 13 رجب دو سال آینده همایشی با موضوع امام علی(ع) در هند برگزار کنیم؛ زیرا در هندوستان حدود 200 میلیون مسلمان زندگی می کنند و شخصیت امام علی(ع) در مجالس علمی و عمومی چه در بین علما و چه در بین مردم و چه در بین مسلمانان و چه غیر مسلمانان از اهمیت ویژه‏ ای برخوردار است.

نماینده رهبر معظم انقلاب در هند ادامه داد: در یکی از ایالت‌های هندوستان از 190 میلیون نفر جمعیت، تنها 25 میلیون نفر مسلمان هستند ولی با این حال در این منطقه، سالروز ولادت امام علی(ع) تعطیل رسمی است و نشان‌دهنده اهمیتی است که برای مناسبت‌های شیعی قائل هستند.
حجت ‏الاسلام مهدوی پور با اشاره به اینکه در طول تاریخ حدود 150 مجتهد جامع‏ الشرایط در هندوستان زندگی کرده ‏اند افزود: در گذشته‌ای نه چندان دور، بیش از 30 نفر در این کشور صاحب رساله و دارای مقام مرجعیت بوده‌اند و همچنین 50 هزار کتاب خطی از علمای این کشور بر جا مانده است.

وی خاطرنشان کرد: در هندوستان بیش از هزار کتاب با موضوع امام علی(ع) تألیف شده است که 30 درصد از آنها قابل استفاده برای حوزه‏های علمیه و دانشگاه‏ها و مراکز علمی است.
حجت الاسلام مهدوی پور با بیان اینکه علمای هندوستان دارای نگاهی علمی به مسائل تاریخی و سیره اهل بیت(ع) هستند گفت: از جمله کتاب عماد الاسلام را می توان نام برد که در 18 جلد منتشر شده و هفت جلد آن مربوط به موضوع امامت است.
نماینده رهبر معظم انقلاب در هند عنوان داشت: شرکت برخی اساتید حوزوی از هند در این همایش فرصتی است که بتوانیم زمینه همایشی در مورد شخصیت امام علی(ع) را در این کشور فراهم کنیم.

همچنین دکتر جیدی از طرف ریاست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، دکتر خسرو قاسم استاد دانشگاه علیگره از هند، دکتر ابراهیم منهاج دشتی محقق  مترجم نهج البلاغه، دکتر چرنینکو مدیر موسسه مطالعات اسلامی مسکو و حجت الاسلام مجید الصائغ استاد و پژوهشگر علوم اسلامی از حوزه علمیه نجف هم در این مراسم سخنرانی کردند.

همچنین در نوبت عصر امروز و صبح فردا چندین نشست تخصصی با حضور اساتید شرکت کننده برگزار می شود و صاحبان مقالات برتر به ارائه آثار خود بپردازند.
نشست های حکومت علومی و چشم ‌انداز، حکومت علوی و فرهنگ دینی، حکومت علوی و کارگزاران و حکومت علوی و تمدن‌ سازی در نوبت صبح روز چهارشنبه و نشست هایی همچون حکومت علوی و تندروی، حکومت علوی و آگاهی ‌بخشی، حکومت علوی و مدیریت فرهنگ عمومی، حکومت علوی و اقتصاد، حکومت علوی و اخلاق و حکومت علوی و مردم ‌سالاری در نوبت صبح فردا در نظر گرفته شده اند.
شایان ذکر است، مراسم اختتامیه نیز عصر روز پنجشنبه 10 اردیبهشت در همین دانشگاه برگزار خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها