چهارشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۰
همایش بین المللی «حکومت علوی نگاهی پس از ۱۴ قرن» در قم برگزار شد

مراسم افتتاحیه همایش بین المللی «حکومت علوی نگاهی پس از 14 قرن» صبح امروز (نهم اردیبهشت) در سالن همایش های دانشگاه مفید قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از قم، همایش بین‌المللی "حکومت علوی؛ نگاهی پس از ۱۴ قرن"، صبح امروز  (نهم اردیبهشت) در دانشگاه مفید با حضور​ آیت الله العظمی موسوی اردبیلی، آیت الله امینی و آیت الله غروی دبیر دوم شورای عالی حوزه های علمیه و جمعی از  میهمانان خارجی و مدیران استان برگزار شد. 

حضرت آیت‌الله سیدعبدالکریم «موسوی اردبیلی» از مراجع عظام تقلید، در ابتدای این مراسم به مهمانان خیرمقدم گفت و حضور اساتید و دانشمندان و پژوهشگران داخلی و خارجی در این همایش را اقدامی ارزشمند و گامی برای اعتلای فرهنگ علوی دانست.

در ادامه قائم مقام ریاست دانشگاه مفید با بیان اینکه این دانشگاه در سال 1349 و زیر نظر موسسه مکتب امیرالمومنین(ع) تاسیس شده است، اظهار داشت: این موسسه وظایف متعددی از جمله تاسیس مراکز تحقیقاتی و تعلیماتی شامل مدارس، دانشگاه، کتابخانه، موسسات آموزشی و حوزه‌های علوم دینی، پرداخت شهریه به حوزه‌ها و مدارس علوم دینی و دانشجویان مستعد، چاپ کتاب و مجلات و روزنامه‌ها و انواع نرم‌افزارها، تشکیل و برپایی مجالس سخنرانی، میزگرد و تبادل همکاری با مراکز علمی را بر عهده گرفته است.

موسوی کریمی با اشاره به ترویج آموزه‌های اهل بیت (ع) به عنوان اصلی‌ترین هدف در بیانیه مأموریت ساختارهای مختلف این موسسه خاطرنشان کرد: دانشگاه مفید نخستین دانشگاه اسلامی است که در قم تاسیس شده و دغدغه‌های دینی دارد.
وی تصریح کرد: اساسنامه دانشگاه مفید در سال 1367 در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و سال بعد این دانشگاه در قم آغاز به کار کرد و در سال گذشته مسیر تازه ای در راستای رشد خود آغاز نموده که خوشبختانه در این حوزه نیز به دستاوردهای مناسبی رسیده است.

موسوی کریمی بیان کرد: ارزش‌های حاکم بر دانشگاه مفید شامل دین‌مداری به معنای اهتمام به ارزش‌ها و معارف اهل بیت (ع)، کرامت و حقوق انسانی، دانایی‌محوری، هم‌افزایی و همکاری به ویژه تعامل با مرجعیت دینی و حوزه علمیه و نیز مراکز دانشگاهی داخلی و بین‌المللی و سرمایه سازمانی یعنی انضباط، شفافیت و پاسخگویی، مشارکت و کار جمعی، مسئولیت‌پذیری، آگاهی، صداقت و اعتماد است.

حجت الاسلام محمد علی شاه آبادی دیگر سخنران این همایش بود که با اشاره به برگزاری این همایش گفت: محورهای این همایش از یک سال پیش ارایه شده و دبیرخانه مشغول به گردآوری آثار بوده است.
 
وی افزود: مرکز تحقیقات امام علی(ع)، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اساتید حوزوی داخل و خارج کشور، پژوهشگاه مطالعات اسلامی در علوم انسانی وابسته به دانشگاه فردوسی مشهد و جمع کثیری از محققان و پژوهشگران در برگزاری این همایش همکاری تنگاتنگی با دانشگاه مفید داشتند.
حجت الاسلام شاه آبادی با بیان اینکه پیش نشست‏هایی برای این همایش برگزار شده است، گفت: در مرحله اول به نقد و بررسی کتاب نهج ‏البلاغه و در مرحله دوم رونمایی برخی آثار همایش صورت گرفت؛ همچنین چاپ نامه امام علی(ع) به قاضی اهواز به همت حجت‏ الاسلام جلالی مورد پژوهش و تحقیق قرار گرفت.

حجت الاسلام شاه آبادی بیان کرد: یکی از فعالیت های بسیار خوبی که در  این راستا انجام شد، نگارش نهج البلاغه ای مرتب شده براساس زمان صدور خطبه‏ ها و نامه ها و همچنین انتشار کتاب زندگی‏نامه امام علی(ع) است.

وی در ارتباط با مقالات ارسالی به همایش گفت: بیش از 1000 چکیده و حدود 500 مقاله به دبیرخانه همایش رسیده که از میان آن‌ها 100 مقاله پذیرفته شده و 40 مقاله از آن‌ها در نشست‌های علمی در دو روز برگزاری همایش قرائت خواهد شد.

دبیر همایش حکومت علوی با تشکر از همه نهادها و سازمان های همکار در این همایش به ویژه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: آنچه محقق شده به برکت وجودی امیرالمومنین علی(ع) و تلاش های  حضرت آیت الله موسوی اردبیلی است و امیدواریم این نهال معنوی هر روز پرثمرتر و سایه خود را بر سر محققان و پژوهشگران و مشتاقان فرهنگ اهل بیت(ع) بگستراند.
خاطرنشان می شود: این همایش دو روزه، امروز صبح آغاز به کار کرد و فردا عصر، پس از قرائت مقالات علمی به کار خود پایان خواهد داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها