یکشنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۱
برای گفت‌وگو با جهان اسلام ادبیاتی بهتر از قرآن نداریم/ گلایه از ناشناخته ماندن ابعاد مختلف مسابقات

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: مسابقات بین‌المللی قرآن فرصتی است تا ما به جریان وحدت دامن بزنیم. در واقع ما برای گفت‌وگو با جهان اسلام ادبیاتی بهتر از قرآن نداریم، در حالی که ابعاد مسابقات قرآن آن گونه که باید شناخته نشده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) حجت‌الاسلام سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست هم‌اندیشی دبیر مسابقات بین‌المللی قرآن کریم با اصحاب رسانه که امروز 6 اردیبهشت‌ماه در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد، طی سخنانی گفت: زمانی که یک آزمون، کنکور، المپیاد علمی، ورزشی و ... در کشور برگزار می‌شود، موضوع پوشش این رویدادها بسیار اهمیت دارد، اما مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران که کنکور نیست و بار تبلیغی و ترویجی را دنبال می‌کند. ابزار ما برای نشان دادن این مسابقات رسانه‌ها هستند در حالی که رسانه‌ها آن گونه که باید به این مسابقات توجه نمی‌کنند.

وی به اهمیت روابط قرآنی در بخش بین‌الملل اشاره کرد و افزود: این مسابقات فرصتی است تا ما به جریان وحدت دامن بزنیم. در واقع ما برای گفت‌وگو با جهان اسلام ادبیاتی بهتر از قرآن نداریم در حالی که ابعاد مسابقات قرآن آن گونه که باید شناخته نشده است.

وی ادامه داد: ما در کشور رویدادها و جشنواره‌هایی داریم که پس از چند سال جایگاه خود را پیدا می‌کنند به هر حال مسابقات قرآن برای ما صرفاً المپیاد قرآن نیست و فرصتی است که شعار وحدت را تحقق ببخشیم. این فرصت بسیار استثنایی است و ما گاهی التفات لازم را نداریم.

به گفته رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، این رویداد و برنامه ای در کشور بی نظیر است و  در 31 دوره گذشته آن، شخص مقام معظم رهبری در آن حضور پیدا کرده‌اند و سیاست‌ها و راهبردهای کلان را برای آن تبیین کرده‌اند.

وی با بیان اینکه بسیاری از رویدادهای ورزشی و هنری در رسانه‌های ما جایگاه ویژه‌ای دارد و گاه حیات برخی از رسانه‌ها وابسته به برگزاری آنهاست افزود: خبرنگاران نگاه عالمانه و کارشناسانه ویژه‌ای به این مسابقات دارند و برخی از نظرات مطرح شده در این نشست برای محقق شدن، نیازمند پروژه‌های چند ساله است.

حجت‌الاسلام حسینی برگزاری این مسابقات را کمک علمی به برخی از کشورهایی که در رشته‌های قرآنی ضعف دارند دانست و یادآور شد: در اوایل انقلاب به تعداد انگشتان یک دست حافظ قرآن داشتیم، اما اکنون با مطالبه مقام معظم رهبری در راستای تربیت حافظان قرآن کریم و تلاش‌های قرآنی، چندین هزار حافظ قرآن در کشور تربیت شده است.

دبیر ستاد برگزاری سی و دومین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه سی و دومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم نسبت به دوره‌های گذشته جلوه‌های خاص سمعی و بصری دارد، گفت: تلاش می‌کنیم امسال بسته‌های ویژه‌ای برای نمایشگاه تهیه کنیم. همچنین برای کودکان و نوجوانان و نیز بانوان برنامه‌های ویژه‌ای داریم. علاوه بر این قرار است تا در این دوره تئاتر قرآنی نیز برگزار شود.

وی در پایان سخنانش با بیان اینکه در بعد بین‌المللی مسابقات قرآن به دنبال وحدت مسلمانان جهان هستیم و در بعد داخلی نیز به دنبال ایجاد انس با قرآن در میان مردم هستیم گفت: مقام معظم رهبری بحث تربیت حافظان قرآن کریم را با هدف انس با قرآن مطرح کرده‌اند. باید در نظر داشت که تدبر در قرآن و بهره بردن از رفتار قرآنی نیازمند انس با قرآن است و برای این موضوع کارگروه محتوایی مسابقات در حال تدوین و تهیه شعارهایی خاص است.

حسن ربیعی سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در این نشست طی سخنانی گفت: باید شان و شخصیت خبرنگاران برای پوشش این مسابقات مدنظر قرار گیرد چون اگر فضا و امکان فعالیت خوب رسانه‌ای ایجاد شود، مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جایگاه و شان ملی و بین‌المللی می‌گیرد و اگر فعالیت رسانه‌ای در حد ناچیز باشد، اخبار یک رویداد در همان محل برگزاری خواهد ماند.

ربیعی با بیان اینکه مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران بزرگترین رویداد قرآنی جهان اسلام است ادامه داد: از دوره 27 این مسابقات، تلاش بر این شد تا این مسابقات در رسانه‌های کشور بازتاب گسترده‌ای داشته باشد به طوری که پیش از آن مسابقات در صداسیما تنها در رادیو قرآن و شبکه قرآن با مخاطبان اندک پخش می‌شد اما هم اکنون با همراهی مدیران رسانه ملی، تمامی ظرفیت صداوسیما برای پوشش این مسابقات بسیج می‌شود که اخیراً نیز طی جلسه‌ای با معاون سیمای رسانه ملی برای دوره سی و دوم این رویداد قرآنی، مساعدت‌های لازم اخذ شده است.

وی با تاکید بر اینکه با فعالیت‌های رسانه‌ای باید موج قرآنی ایجاد شود تا دیگر نهادها و سازمان‌ها نیز برای همکاری و همراهی وارد میدان شوند یادآور شد: اخبار مسابقات باید در رسانه‌ها برجسته‌سازی شود. متاسفانه با وجود اینکه نمایندگانی از 70 کشور جهان در مسابقات بین‌المللی قرآن شرکت می‌کنند اما فضای کشور بویژه تهران در آن ایام قرآنی نیست و مسئولان کشور در مسابقات حضور پیدا نمی‌کنند.

ربیعی تاکید کرد: رسانه‌ها باید هیجان لازم برای این مسابقات را ایجاد کنند. رسانه ملی برای یک رویداد ورزشی چنان هیجانی ایجاد می‌کند که تمام کشور را فرا می‌گیرد اما درباره مسابقات قرآن که قابل مقایسه هم نیست، کم کاری می‌شود.

سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه رسانه‌ها حضور در مسابقات قرآن را به عنوان یک دغدغه برای مسئولان تبدیل کنند گفت: امیدواریم با تلاش بیشتر نقایص موجود را برطرف کنیم تا مسابقاتی در شان جمهوری اسلامی برگزار شود و دیگران غبطه بخورند که چرا از این فضا استفاده نکردند.

در بخش دیگری از این نشست اصحاب رسانه انتقادات و پیشنهادات خود را درباره برگزاری بهتر مسابقات قرآن ارائه کردند. از مهمترین سرفصل‌هایی که در این نشست از سوی اصحاب رسانه عنوان شد می‌توان به دعوت از خبرنگاران خارجی برای پوشش مسابقات، جذاب‌سازی مسابقات قرآن با استفاده از برگزاری برنامه‌های جنبی مختلف و متناسب با نیاز روز جامعه قرآنی، ارتباط بیشتر مترجمان متسابقین با خبرنگاران، افزایش کیفیت مسابقات، توجه به پژوهش‌های قرآنی و پر کردن خلاء‌ها و کمبودها و ... اشاره کرد.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها