سه‌شنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۷
امیر سرتیپ ابراهیم گلفام: نباید شاخصه‌های علمی شهید صیاد شیرازی فراموش شود/ اهل علم، صیاد را از خود می‌دانستند

امیر سرتیپ ابرهیم گلفام، رئیس ساحادم آجا با تاکید بر این‌که نباید شاخصه‌های علمی شهید صیاد شیرازی را از یاد برد، افزود: وی شاگرد اول دانشگاه آمریکا بود. انسانی با سواد در حوزه نظامی که تحولات نخستین پس از انقلاب را در دانشگاه افسری ایجاد کرد و دانشجویان را برای کارورزی وارد مناطق عملیاتی کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) آیین رونمایی از لوح فشرده «پایان انتظار» در قالب تازه، که به سرگذشت شهید علی صیاد شیرازی می‌پردازد، پیش از ظهر امروز، یکم اردیبهشت 1394 با حضور امیر سرتیپ ابراهیم گلفام، رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران و نمایندگانی از موسسه انتشاراتی روایت فتح در محل سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

امیرسرتیپ ابراهیم گلفام در این برنامه به دهه گرامیداشت ارتش جمهوری اسلامی ایران که از 21 فروردین‌ماه، روز شهادت سپهبد علی صیاد شیرازی آغاز می‌شود و تا دوم اردیبهشت، روز شهادت سپهبد ولی‌الله قرنی ادامه دارد پرداخت و گفت: سخنان رهبری که به مناسبت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران (29 فروردین) ایراد شدند را طلیعه‌ای برای آغاز سال می‌دانیم و فرمایشات ایشان را سرلوحه امورمان قرار می‌دهیم. ایشان ارتش جمهوری اسلامی ایران را ارتش توحیدی نامیدند.

وی ادامه داد: معتقدم که ارتش ما وابسته به شرق و غرب نیست و بر اساس دانش تولید شده در دانشگاه‌ها، متناسب با تاکتیک‌های مختلف سلاح‌های مناسب و روش‌های متناسب با تهدید را تولید و خلق می‌کند. ارتش ما امروزه در حوزه علمی، اقدام‌کننده عملی است. بهترین عنصر در صحنه نبرد، نیروی انسانی با سواد، اهل مطالعه و کارآزموده است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش از تلاش برای جدایی کردستان به عنوان بزرگترین توطئه علیه نظام جمهوری اسلامی ایران در روز‌های نخستین وقوع انقلاب اسلامی یاد کرد و گفت: شهید سپهبد صیاد شیرازی با  آن‌که در رسته توپخانه فعالیت می‌کرد، در کردستان وارد رزم زمینی شد. دشمنان ایران اسلامی، برخی گرو‌ه‌های خاص و گروهک‌‌ها از جمله منافقین، گروه‌هایی بودند که در پی انحلال ارتش بودند. ارتشی که در آزادسازی مناطق کردستان از دست گروهک‌های ضد انقلاب نقش اساسی ایفا کرد و 525 شهید را پیش از وقوع جنگ تحمیلی تقدیم انقلاب کرد. صیاد شیرازی با جان و دل از این مناطق دفاع کرد.

وی با تاکید بر این‌که نباید شاخصه‌های علمی شهید صیاد شیرازی را از یاد برد، افزود: وی شاگرد اول دانشگاه آمریکا بود. انسانی با سواد در حوزه نظامی که تحولات نخستین پس از انقلاب را در دانشگاه افسری ایجاد کرد و دانشجویان را برای کارورزی، وارد مناق عملیاتی کرد. تمام اُمرای امروز ارتش، از جمله خودِ من، از دانشجویان صیاد شیرازی هستند. وی در راه‌اندازی ساختار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نقش مهمی داشت و تمام فرماندهان سپاه نیز به این امر معترفند. شهید صیاد شیرازی همچنین نقش مهمی در عملیات آزادسازی خرمشهر داشت اما هیچگاه خود را به عنوان قهرمان معرفی نکرد. وی نگفت با برنامه‌ریزی دقیق نظامی ارتش خرمشهر آزاد شد؛ گفت: خرمشهر را خدا آزاد کرد. آموزه‌های علمی او رونق بسیاری به طراحی عملیات‌ها در جنگ می‌داد.

امیر سرتیپ گلفام در ادامه به نقش سپهبد شهید صیاد شیرازی در عملیات مرصاد اشاره کرد و افزود: شاید برخی خاطرات او که در کتاب‌ها و فیلم‌های مختلف منتشر شده است، مبالغه‌آمیز به نظر بیاید اما من شاهد تمام برنامه‌ریزی‌های دقیق او بودم. نه‌تنها نظامیان، بلکه اهل علم، روحانیون و بسیاری دیگر از اصناف او را از خود می‌دانند. نرم‌افزار «پایان انتظار» که با همکاری سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران بازنشر شده است در هشت فصل با نام‌های لحظه موعود، بهشت کودکی، چیزی از جنس مادر، خدای کوچک، نیمه گمشده، در انتظار صبح، روز‌های بی‌بازگشت و فصل راز به بیان سرگذشت شهید صیاد شیرازی می‌پردازد.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌‌های دفاع مقدس آجا ابراز امیدواری کرد که نظامیان ارتش جمهوری اسلامی ایران، نیرو‌های مسلح کشور و آحاد جامعه، شهید صیاد شیرازی را در زمینه اخلاق‌مداری و علوم نظامی به عنوان الگو مورد توجه قرار دهند و افزود: این نرم‌افزار برای نویسندگان و محققان زندگی فرماندهان قابل استفاده باشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش به تاکید‌های رهبر معظم انقلاب در زمینه پرداخت فرهنگی به موضوع‌های دفاع مقدس اشاره و اظهار کرد: بر مبنای فرمایش‌های ایشان، اگر تا 50 سال آینده هم نویسندگان و هنرمندان در این زمینه بکوشند باز هم جای کار وجود دارد. دفاع مقدس باعث تثبیت انقلاب اسلامی شد. هنوز بسیاری از قهرمانان دفاع مقدس برای مردم جامعه معرفی نشده‌اند. پرداختن به موضوع دفاع مقدس فقط وظیفه نهاد‌ها و مراکز دولتی نیست و سازمان‌های مردم نهاد هم می‌توانند فعالیت بیشتری در این زمینه داشته باشند.

در ادامه این برنامه نرگس رحمانی، مدیر بخش رسانه‌ای موسسه انتشاراتی روایت فتح، در سخنانی به نرم‌افزار «پایان انتظار» پرداخت و گفت: «پایان انتظار» از آثار فاخر انتشارات روایت فتح محسوب می‌شود. این نرم‌افزار که پیش از این در قالب وی. سی. دی منتشر شده بود، طی مذاکره‌هایی با سرهنگ بهزاد میراحمدی و امیر سرتیپ ابراهیم گلفام، رئیس سازمان حفظ آثار ارتش جمهوری اسلامی ایران در قالب تازه بازنشر شد.

ابراز تمایل روایت فتح برای تولید آثاری درباره شهیدان ارتش
مدیر بخش رسانه‌ای موسسه انتشاراتی روایت فتح با اشاره به تعامل‌های مستقیمی که با مخاطبان دارد، افزود: آثاری که از سوی انتشارات روایت فتح درباره شهید صیاد شیرازی منتشر شده‌اند، همواره مورد استقبال مخاطبان، به ویژه نسل جوان قرار داشته‌اند.

رحمانی گفت: نرم‌افزار «پایان انتظار» در بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هم عرضه خواهد شد و نخستین اثری است که از زبان خودِ شهید به روایت زندگی صیاد شیرازی می‌پردازد. روایت داستانی جذاب، این اثر را از سایر نرم‌افزار‌های منتشر شده در روایت فتح متمایز می‌کند.

وی با بیان این‌که انتشارات روایت فتح، مجموعه‌های منحصر به فردی هم در زمینه مکتوب درباره شهیدان منتشر کرده است، گفت: کتاب «از چشم‌ها» اثری است که به صورت مکتوب به سرگذشت شهید صیاد شیرازی می‌پردازد. همچنین در مجموعه یادگاران هم اثری برای معرفی این سپهبد شهید اختصاص یافته است.

حمید‌رضا مهدی‌زاده، مدیر ارتباطات موسسه انتشاراتی روایت فتح نیز در این آیین گفت: ارتش جمهوری اسالامی ایران شهیدان گرانقدر دیگری چون سپهبد ولی‌الله قرنی دارد که علاقه‌مندیم به آن ها هم بپردازیم. همچنین این موسسه تمایل دارد آثاری درباره تکاوران نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، دلیرمردان ناوچه پیکان و رشادت‌های نیروی زمینی هم در مجموعه‌های تازه خود منتشر کند. از همکاری با ارتش بسیار خرسندیم و ارتشی‌ها را پیش از ارتشی بودن، بسیجی می‌دانیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها