دوشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۸
نکاتی درباره بیماری‌های عفونی از منظر کتاب

کتاب «جرعه‌ای از مقالات و تجربیات بیماری‌های عفونی» با نظارت پروفسور علیرضا یلدا در 6 فصل به چاپ رسید. این کتاب دربردارنده بخشی از تجربیات پروفسور علیرضا یلدا و آمیزه‌ای از اندوخته‌های علمی در حوزه دانش پزشکی و سلامت است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نخستین چاپ کتاب «جرعه‌ای از مقالات و تجربیات بیماری‌های عفونی» با گردآوری و تنظیم مشترک دکتر علی اسدالهی امین و دکتر عالیه پوردست، دستیاران عفونی بیمارستان امام خمینی (ره) با نظارت پروفسور علیرضا یلدا در 6 فصل به همت انتشارات تیمورزاده و نشر طبیب به چاپ رسیده است.
 
«عفونت‌های ویروسی، باکتریایی، قارچی و انگلی»، «سپسیس و عفونت در افراد خاص»، «ایمونولوژی»، «واکسیناسیون و پروفیلاکسی»، «داروها» و «سایر بیماری‌ها» عنوان‌های 6 فصل این کتاب است.
 
در ابتدای فصل نخست خلاصه‌ای از شرح حال بیماران عفونی شده در بخش عفونی (مورنینگ) بیان شده و در ادامه نویسندگان به مواردی همچون عفونت سیتومگالو ویروس، هپاتیت B، نکاتی درباره سل، عفونت زخم استرنوم، مننژیت باکتریال، علل مننژیت‌های مزمن، عوارض نادر منونو کلئوز، شایع‌ترین علل فارنژیت، استئومیلیت مهره، پریکاردیت و توکسوپلاسموز اشاره کرده‌اند.
 
دومین فصل کتاب با عنوان «سپسیس و عفونت در افراد خاص» حاوی مطالبی درباره فیزیوپاتولوژی و رمان شوک سپتیک، تب بعد از عمل جراحی قلب باز، عفونت در سالمندان، تعریق شبانه، عفونت در بیماران پیوند شده و آرتریت چرکی در نقص ایمنی است.
 
«ایمونولوژی» موضوع سومین فصل کتاب است که به تشریح انواع حساسیت شدید، لنفوکین‌ها، کمبود پروتئین‌های تنظیم‌کننده کمپلمان، ایمونولوژی تومورها، اکسیدان‌ها و اختلالات آلرژیک اختصاص دارد.
 
نویسندگان در فصل چهارم با موضوع «واکسیناسیون و پروفیلاکسی» به مواردی مانند ایمن‌سازی، واکسن دیفتری و کزاز، پروفیلاکسی هپاتیت، واکسن آبله مرغان، ایمن‌سازی در موارد خاص و کاربرد توأم واکسن‌ها اشاره کرده‌اند.
 
موضوع «داروها» در فصل پنجم از منظر نویسندگان این کتاب بررسی شده است. خوانندگان در این فصل با مباحثی همچون مقاومت میکروب‌ها در برابر داروهای ضد میکروبی، ارتباط پروبیوتیک‌ها و سلامت، وانکومایسین، آلرژی به پنی‌سیلین و آنتی‌بیوتیک‌های دیگر، نکاتی درباره کلرامفنیکل، داروهای مورد استفاده برای تفریحات مخرب و اثر آسیکلوویر و کورتون در درمان زونا آشنا می‌شوند.
 
در فصل پایانی نیز «سایر بیماری‌ها» در موضوع عفونی بررسی شده‌اند. علل تغییرات حاد در هوشیاری، بوی بد دهان، بیماری‌های گرانولوماتو، ضایعات چشمی، نکاتی درباره تیروئید، زنان و بیماری‌های تیروئید و هپاتیت دارویی از جمله مواردی است که در این فصل تشریح شده است.
 
در صفحه 106 کتاب درباره «طب سفر» می‌خوانیم: «سالانه حدود 30 میلیون نفر از مردم کشورهای صنعتی به کشورهای در حال توسعه سفر می‌کنند که تعداد زیادی از این افراد بیمار می‌شوند. این افراد غالبا پزشکی را که متخصص طب سفر نباشد با چالش روبه‌رو می‌‌کنند، چراکه تشخیص افتراقی این‌گونه بیماری‌ها شامل بیماری‌های عفونی به علت عوامل بیماری‌زایی است که در نواحی معتدل‌تر یافت نمی‌شود.»

نخستین چاپ کتاب «جرعه‌ای از مقالات و تجربیات بیماری‌های عفونی» با شمارگان یک‌هزار نسخه در 224 صفحه، ‌به بهای 14 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات تیمورزاده با همکاری نشر طبیب روانه بازار کتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها