«روایت آوازی استادان قدیم» شامل کتاب و لوح فشرده، با کوشش بهمن کاظمی از سوی موسسه فرهنگی و هنری ماهور منتشر شد.
وی افزود: اکنون نزدیک به سه سال است که دیگر با ناشران دولتی کار نمیکنم. به تازگی همراه با نشر ماهور کتاب و cd آموزشی «روایت آوازی استادان قدیم» را منتشر کردم. این مجموعه شامل آثار استادانی است که در گوشه و کنار کشور حضور داشته و روایتشان متفاوت است با روایتهای رسمی موسیقی ایرانی مانند «ردیف استاد عبدالله دوامی». همین تفاوت باعث تحولی در موسیقی سنتی ایرانی میشود.
این مدرس و محقق موسیقی سنتی ایران همچنین اضافه کرد: درویش حسن خراباتی، شیخ حسین داودی، حسن شیری، ملاحسین موسیقی، سیدکاظم خاتمیان، سلیمان خان امیرقاسمی، سیدعلی اصغر کردستانی، سوهانی، حسن یکرنگی و... همانطور که گفتم این استادان ناشناخته بودهاند و بسیاری از خبرگان موسیقی فقط نامی از آنها شنیده بودند چه برسد به اینکه ردیف آوازی آنها را در دسترس داشته باشند.
کاظمی در ادامه با اشاره به تجدید چاپ کتابهای قبلیاش گفت: من پیشتر صرفا برای ناشران دولتی کار میکردم، اما بعدها متوجه شدم که برای این ناشران، برگشت سرمایه، اهمیتی ندارد، بنابراین در توزیع مناسب کتابها اهمال میکنند. در سال 1390 کتاب «گلبانگ سربلندی: مبانی و بررسی آواز ایرانی» با پژوهش من منتشر شد. من برای به سرانجام رسیدن این کتاب کشورهای مختلفی را زیرپا گذاشته و صفحاتی از موسیقی ایرانی را به کشور بازگردانده بودم. این کتاب را دانشگاه هاروارد آمریکا نیز خریداری کرده است، اما متاسفانه کتابخانه دانشگاه تهران که یک فاصله 500 متری صرفا با فرهنگستان هنر دارد، این کتاب را تهیه نکرده است.
«روایت آوازی استادان قدیم» با شمارگان هزار نسخه و بهای 20 هزار تومان از سوی موسسه فرهنگی و هنری ماهور منتشر شده است.
درباره بهمن کاظمی
بهمن کاظمی، از پژوهشگران پرکار موسیقی ایرانی است. وی مدرک دکتری خود را از دانشگاه ump مالزی دریافت کرده است.
«موسیقی قوم ترکمن»، «موسیقی قوم تالش»، «موسیقی قوم کرد»، «موسیقی ایلام»، «سلسله موی دوست»، «موسیقی قوم عرب»، «گلبانگ سربلندی: مبانی و بررسی آواز ایرانی»، «قانونمندی آواز»، «هویت ملی در ترانههای اقوام ایرانی» و «موسیقی ایران در سده گذشته» نام شماری از کتابها و پژوهشهای منتشر شده بهمن کاظمی است.
نظر شما