شنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۲
شناساندن چهره واقعی حضرت زینب (س) در یک کتاب

اسماعیل منصوری لاریجانی در کتاب «زینب کبری (س) پیام‌آور عاشورا» کوشیده تا چهره واقعی این بانوی بزرگوار را به جامعه بشناساند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره زن و حقوق او، نویسندگان، کتاب‌ها و مقاله‌های نسبتاً فراوانی نوشته‌اند و هر کسی بر اساس نوع نگرش خود به انسان و جامعه، تفاسیری از آن ارائه داده است ولی به جرات می‌توان گفت که در هیچ یک از مجامع و محافل مذهبی دفاع از حقوق بشر، حق زنان ادا نشده است. در این بین فقط مکتب حیاتبخش اسلام در ادعای خود صادق است.

سراب آزادی و شعار فریبنده تساوی حقوق زن و مرد، محصولی جز درافکندن زن به وادی پوچی و نیست انگاری و قربانی کردن مظلومانه او به پای پول و سرمایه نداشت. بنابراین می‌توانیم ادعا کنیم اسلام تنها مکتبی است که به زن شخصیت داده و برای او ارزش فردی و اجتماعی قائل شده است. در اسلام ویژگی‌های عاطفی و اخلاقی زن مسلمان و نیز موضوع حجاب، سنگری برای حفظ و حراست از این ویژگی‌هاست. با نگاهی گذرا به تاریخ صدر اسلام و بررسی زندگی زنان نامدار، به صحت این ادعا پی خواهیم برد. بررسی ابعاد زندگی فاطمه (ص) به عنوان بانوی بزرگ اسلام کافی است که نظر اسلام را درباره زن و حقوق او روشن سازد.

در بخشی از مقدمه این کتاب می‌خوانیم: «شخصیت نامدار دیگری که حق او در تاریخ اسلام به خوبی ادا نشده، سفیر کربلا، حضرت زینب (س) است. به درستی که بررسی ابعاد زندگی سرتاسر حماسه و افتخار سفیر کربلا، مهر باطلی است بر یاوه‌سرایی‌های قلم به دستان مزدوری که زن مسلمان را محصور در چادر و اسیری کنج خانه می‌دانند. حضور زینب (س) در عظیم‌ترین حادثه حماسی تاریخ، دیگر جایی برای تامل و طرح پرسش‌های شبهه آمیز نخواهد گذاشت.
حضرت زینب به ظاهر اسیری در بند است اما مهیب فریادش در هر جا بر ستمگران فرود آمده و بذر اندیشه و نهضت برادرش امام حسین (ع) از دامنش در هر جایی پراکنده شده و شجره طیبه کربلا در تاریخ به دست او سایه‌گستر شد. حتی کسانی که دین ندارند در برابر آزادگی و صلابت بی‌نظیر او سر تعظیم فرود می‌آورند. این همه شگفتی ثمره حیات پر برکت و مبارزه دلیرانه زنی آگاه و مسئول است که در دامن اسلام، با اندیشه و فرهنگ علوی پرورش یافته است.»

مجموعه این نوشتار، گوشه‌هایی از زندگی پرحماسه و پرحادثه بزرگ بانویی است که حق او آن گونه که شایسته مقام اوست ادا نشده و مظلوم‌تر از مظلوم و تنهاتر از تنها در تاریخ مانده است. در این نوشتار سعی شده تا چهره واقعی این بانوی بزرگوار به جامعه شناسانده شود.

زندگانی فردی زینب کبری (ع)، حیات سیاسی، قیام و زینب و قیام امام حسین (ع) عناوین چهار فصل اصلی این کتاب را تشکیل می‌دهند.

کتاب «زینب کبری (س) پیام‌آور عاشورا» نوشته اسماعیل منصوری لاریجانی با شمارگان سه هزار نسخه در 156 صفحه به بهای 49 هزار ریال به همت شرکت چاپ و نشر بین‌الملل در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها