چهارشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۸
ضرورت آموزش زبان مادری برای ایرانیان نسل دوم و سوم خارج از کشور

در مراسم امضای تفاهم‌نامه میان بنیاد سعدی و دبیرخانه شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور، بر ضرورت حفظ خط و زبان فارسی در بین ایرانیان خارج از کشور و به ویژه در میان نسل های دوم و سوم تاکید شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، در این مراسم دکتر غلامعلی حداد عادل، رئیس بنیاد سعدی، با تاکید بر لزوم آموزش زبان فارسی به هموطنان خارج از کشور و علاقمندان به این زبان در سایر کشورها، گفت: به منظور ترویج خط و زبان فارسی در بین ایرانیان مقیم باید افراد برتر در زمینه آموزش زبان و ادبیات فارسی را شناسایی و از آنان برای همکاری با بنیاد سعدی دعوت به عمل آورد.

وی با بیان اینکه ایرانیان خارج از کشور در زمینه های علم و فناوری در کشورهای دیگر سرآمد هستند، خواستار برنامه ریزی و فراهم آوردن زمینه‌های موثر به منظور استفاده از ظرفیت‌های آنان در کشور به دور از مسائل حاشیه‌ای شد. 

رئیس بنیاد سعدی، با توصیف زمینه‌های همکاری با شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور در راستای برقراری تعاملات مناسب با ایرانیان مقیم خارج، پیشنهادهایی را برای اجرای طرح‌های مشترک با شورای عالی مطرح کرد، از جمله اینکه با همکاری این شورا، سالانه یک دوره آموزش زبان فارسی یک ماهه برای فرزندان ایرانیان مقیم خارج از کشور به ویژه ایران مقیم آمریکا برگزار کنیم تا ضمن دیدار آنها از کشور پدران و مادران خود، به افزایش توان علمی آنها در زبان فارسی کمک شود.
 
سید جواد قوام شهیدی، دبیر کل شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور نیز در این دیدار با اشاره به وظایف دبیرخانه شورای عالی و ضرورت ارتباط مستمر با ایرانیان مقیم خارج، به ویژه نسل های دوم و سوم، تصریح کرد: حفظ زبان و خط فارسی در میان هموطنان خارج از کشور امری حیاتی است.

قوام شهیدی با اشاره به تفاهم‌نامه‌های همکاری میان شورای عالی و سایر دستگاه‌ها از جمله وزارت علوم به منظور استفاده از توانمندی‌های علمی هموطنان مقیم خارج از کشور، از انعقاد تفاهم‌نامه با بنیاد سعدی استقبال و بر آمادگی دبیرخانه شورای عالی برای همکاری با این بنیاد در شناسایی افراد نخبه در زمینه زبان و ادبیات فارسی تاکید کرد.

وی اظهار داشت: شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور می‌تواند از طریق رابطین آگاه، نسبت به شناسایی و جذب این افراد اقدام و با برنامه ریزی مشترک از فرصت‌ها و ظرفیت‌های آنان نهایت استفاده را ببرد. همچنین دبیرخانه شورا آمادگی دارد از تمام ظرفیت خود برای ترویج خط و زبان فارسی در بین جوانان و نوجوانان ایرانی مقیم خارج از کشور استفاده کرده و در این زمینه برنامه ریزی و سیاست‌گذاری کند.

همچنین در این دیدار سیدمحمدرضا دربندی، معاون بین‌الملل بنیاد سعدی، توضیحاتی درباره مفاد تفاهم‌نامه که از قبل به اطلاع شورای عالی ایرانیان رسیده بود، ارائه کرد.

رضامراد صحرایی، معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی نیز پیشنهاد تولید مجموعه کتاب‌هایی مخصوص آموزش زبان فارسی به نسل دوم به بعد ایرانیان خارج از کشور و همچنین تولید کتاب‌های دوزبانه را مطرح کرد.

در این جلسه چند طرح مهم و اثرگذار به منظور ترویج خط و زبان فارسی در میان ایرانیان مقیم خارج از کشور و علاقمندان به زبان فارسی بخصوص آن بخش از ایرانیانی که از زبان مادری فاصله گرفته‌اند مورد تصویب قرار گرفت که کار اجرایی آن از ابتدای سال 94 آغاز می‌شود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها