یکشنبه ۹ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۶
نصف جهان همچنان درصدر شهرهای تاریخی جهان/چشمان خیره به معماری چشم‌نواز اصفهان

سخن درباره اصفهان بسیار گفته شده و کتاب‌های زیادی در این زمینه نوشته شده است و به راستی شاید در دنیا کمتر شهری را بتوان معرفی کرد که این اندازه جای توصیف داشته باشد. وجود بيش از شش هزار اثر تاريخي با قدمت صدها و هزاران سال در كنار مناطق بكر طبيعي مي‌تواند دليل مناسبي براي اعطاي عنوان «نصف جهان» به اين شهر باشد.

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)- استان «اصفهان» کتابی است از مجموعه کتاب‌های «گردشگری استان‌ها» است که از سوی انتشارات کامل چاپ شده است.

عکس جلد این کتاب با «پل خواجو» مزین شده که در صفحه نخست، در توضیح این بنای تاریخی آمده است: «این پل در سال 1060 هجری قمری در زمان شاه عباس دوم صفوی بنا شده است. در میانه پل خواجو، ساختمانی مخصوصی که به بیگربیکی شهرت دارد بنا شده است که برای اقامت موقتی شاه صفوی و خانواده او ایجاد شده بود. پل خواجو به خاطر معماری و تزئینات کاشی‌کاری آن از دیگر پل‌های زاینده رود مشهورتر است.»



نام‌های مختلف اصفهان در طول تاریخ

در این کتاب درباره پیشینه تاریخی، فرهنگی و غذاهای این استان می‌خوانیم: «اصفهان که در سال 2006 به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام انتخاب شده بود، در طول تاریخ نام‌های مختلفی داشته است مانند اِسپهان و اسپادانَه (در پارسی به معنی سپاهیان)؛ و سرانجام تحت تاثیر زبان عربی، اصفهان خوانده شده است. در سال 1000 هجری قمری شاه‌عباس صفوی این منطقه را پایتخت حکومت خود ساخت. اکنون نیز اصفهان در ردیف مناطق و شهرهای درجه یک جهان مانند پکن، پاریس و نیز رم به شمار می‌رود.» (صفحه 2)

گلابگیری؛ یکی از زیباترین مراسم استان اصفهان

«سال‌هاست شهرت گلاب قمصر کاشان و عطر ماندگار آن در خاطره مردم ایران و کشورهای همسایه باقی مانده و مراسم گلابگیری را به یکی از مراسم زیبا و دیدنی استان تبدیل کرده است. همچنین برگزاری مراسم سنتی و اسلامی قالیشویان در شهر فین کاشان و در دومین جمعه مهرماه هنوز هم در میان اهالی این شهر ارزش فراوانی دارد.» (صفحه 20)



معروف‌ترین غذاها و سوغاتی‌های اصفهان

«مردم خونگرم این استان با معروف‌ترین غذای سنتی خود، بریانی از مهمانان پذیرایی می‌کنند. کوفته سبزی (گوشت چرخ‌شده، برنج، سبزی، گردو و کشمش)، قیمه‌ریزه (گوشت، آرد نخودچی و گوجه‌فرنگی)، کاله‌جوش (کشک، گردو و نعناع) و اُماج نیز جزو غذاهای رایج بر سر سفره‌های مردم اصفهان است.»

«معروف‌ترین سوغاتی استان شیرینی گز است که ماده اصلی آن، گز انگبین، از گیاهی کوهستانی به نام تبه یا درخت گز به دست می‌آید. پولکی نیز سوغاتی معروفی است که با طعم‌های نارگیل، کنجد، لیمو عمانی کام گردشگران را شیرین می‌کند.»

شهرتی جهانی برای صنایع دستی مردم اصفهان

هنرهای زیبا و صنایع دستی مردم اصفهان، شهرتی جهانی برای این استان به ارمغان آورده است. تزئینات آجری، گچ‌بری، انواع خط، قالی‌بافی، قلم‌زنی، خاتم‌سازی، مینیاتور، میناکاری، قلم‌کاری، کاشی‌سازی، کاشی‌کاری، منبت‌کاری و غیره محصول دستان هنرمند و  تلاشگر مردم این مرزو بوم است.» (صفحه 21)



معرفی جاذبه‌های تفریحی، تاریخی و گردشگری 23 شهرستان این استان، بیشترین حجم این کتاب را برای راهنمایی گردشگران تشکیل می‌دهد که با اسامی هتل‌ها، نقشه‌راه و طول مسافت‌هایشان همراه شده است.
 
چاپ نخست کتاب «اصفهان» نوشته مژگان سبزیان، در 28 صفحه، شمارگان دو هزار نسخه و بهای 13 هزار تومان از سوی انتشارات کامل چاپ و منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها