یکشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۷
بیانیه رئیس  کتابخانه ملی علیه تخریب آثار فرهنگی عراق توسط داعش

دكتر سيدرضا صالحي رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي علیه تخریب اماکن تاریخی و آثار فرهنگی عراق توسط داعش بیانیه‌ای صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی، پیام دکتر سید رضا صالحی به شرح زیر است:
اقدامات وحشيانه و متحجرانه گروه تروريستي داعش در روزهاي اخير همچون تخريب آثار فرهنگي و هنري مجسمه ها، تخريب شهر تاريخي نمرود و سوزاندن كتب و تخريب اماكن تاريخي، فرهنگي و آثار باستاني خاطر هر انسان دوستدار فرهنگ و تمدن را پريشان مي كند. پخش اين تصاوير و مباهات به قتل عام فرهنگي، ماهيت غيرانساني و فرهنگ ستيز اين گروه تروريستي را نزد افكار عمومي روشن تر مي كند.

تخريب كتابخانه هاي قديمي به ويژه كتابخانه مركزي موصل كه دربرگيرنده 112 هزار و 709 جلد مخطوطات، وثائق و كتب كيميا بود، نشان از باورهاي پليد و ضد اخلاقي و ضد اسلامي اين گروهك تروريستي دارد كه در صورت فرصت يافتن به اين قبيل جنايت ها ادامه خواهد داد. بنابراين زمان آن رسيده تا همه دستگاه هاي بين المللي و سازمان هاي جهاني و فعالان فرهنگي در عرصه هاي بين المللي با يكپارچگي و هم افزايي در مقابل اين اقدامات ايستادگي كنند و از تجّري و پيش روي اين انديشه هاي فرهنگ سوز جلوگيري کنند.

در همين راستا واكنش سريع مديركل محترم يونسكو خانم بوكوا براي درخواست تشكيل اجلاس فوق العاده توسط شوراي امنيت به منظور حفاظت از اين ميراث ارزشمند جهاني اقدامي قابل ستايش است كه اميد به استمرار و پيگيري آن مي رود.

ما فعالان حوزه فرهنگي معتقديم ميراث به يادگار مانده از نسل هاي گذشته در كشورهاي مختلف نه متعلق به يك كشور كه متعلق به تمام بشريت است و پاسداشت آن نيز در زمره وظايف همه مردم دنيا، سازمان هاي مردم نهاد و نيز همه دولت ها خواهد بود.

قصور و كوتاهي در برخورد عاجل با اين اقدامات كه حافظه تاريخي بشر را در معرض مخاطره جدي قرار داده موجب شرمساري نسل حاضر نزد افكار نسل هاي آينده خواهد بود.

سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران ضمن محكوم كردن اين اقدامات ضدتمدني و فرهنگ ستيز آمادگي كامل خود را براي همبستگي با نهادهاي بين المللي در كمك به جلوگيري از تخريب آثار و مرمت بقاياي به جا مانده اعلام مي دارد و خواستار مداخله سريع نهادهاي بين المللي به ويژه سازمان ملل متحد در اين حوزه است. همچنين تشكيل كميسيون ويژه براي رسيدگي به جرائم فرهنگي و نسل كشي تمدني در ديوان بين المللي كيفري از پيشنهاداتي است كه اميد است با موافقت مقامات بين المللي مواجه شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها