جمعه ۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۱
اميني: شعری که در چارچوب اندیشه انقلاب اسلامی باشد، شعری است که در جشنواره شعر فجر مورد توجه خواهد بود

در محفل شعرخواني تبريز، اسماعيل اميني با اشاره به اين نكته كه جشنواره شعر فجر قرار نیست صرفا به شعر انقلاب اسلامی بپردازد، گفت: هر شعری که در چارچوب اندیشه انقلاب اسلامی گنجانده شود، شعری است که در جشنواره شعر فجر مورد توجه قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) در آغاز محفل شعرخواني تبريز كه روز چهارشنبه 6 اسفند در باغ گلستان تبريز برگزار شد، اسماعیل امینی، دبیر علمی نهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر با اشاره به جایگاه آذربایجان در ايران اسلامي گفت: آذربایجان سرِ سربلند ایران است و تبریز هم چون تاجی بر سر این سر می‌درخشد. هر کسی که به زبان ترکی صحبت می‌کند، تبریز را چون دیار مادری خود می‌داند. قلب مردم ترک در هر کجای دنیا که باشند، برای تبریز می‌تپد. چنان‌که تمام ترک‌ها در همه جای دنیا تبریز را شهری ارزشمند می‌دانند و این، از سر تعصب نیست؛ بلکه از سر عقلانیت و خرد است. چرا که شهر تبریز، شهر بزرگان دین و ادب و فرهنگ و هنر است و چهره‌های شاخص بسیاری در عالم فرهنگ و هنر و ادب از تبریز سر برون آورده‌اند.

دبیر علمی نهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر افزود: جشنواره شعر فجر قرار نیست صرفا به شعر انقلاب اسلامی بپردازد. بلکه هر شعری که در چارچوب اندیشه انقلاب اسلامی گنجانده شود، شعری است که در جشنواره شعر فجر مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به برگزاری محفل شعر تبریز اضافه کرد: فجر انقلاب اسلامی از تبریز آغاز شده و به همین دلیل لازم است که این شهر ادب‌پرور را در جریان شعر فجر سهیم بدانیم.

امینی خاطرنشان کرد: همان‌گونه که معمار انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی (ره)، با کرامت و عظمت روحی خود همه افراد و جریان‌ها را زیر چتر خود قرار می‌داد، ما هم باید بتوانیم در جشنواره شعر فجر که برآمده از اندیشه انقلابی امام است، همه را زیر چتر شعر جای دهیم تا جریان‌های مختلف، سبک‌های مختلف و اندیشه‌های مختلف شعري عرصه‌ای برای ارائه آثارشان داشته باشند.

وی با بیان این که اختلاف سليقه در عالم شعر امری بدیهی است، تصریح کرد: وجود اختلاف نظر و اختلاف سلیقه در همه حوزه‌ها، بین کارشناسان و صاحب نظران در آن حوزه امری بدیهی است. اگر جشنواره شعر فجر بتواند همه این اختلاف نظرها را به نفع شعر به یک سو نهد، توانسته است به هدف خود برسد. در تیم‌های باشگاهی نيز وضع به همین شکل است؛ تیم‌های باشگاهی با همدیگر رقابت دارند، اما وقتی تیم ملی تشکیل می‌شود، بازیکنان تیم‌های مختلف در یک جهت و در خدمت یک تیم –تیم ملی- قرار می‌گیرند.

حافظه تاریخی مردم ما را شعر تشکیل می‌دهد

علی‌اصغر شعردوست نیز، از جمله سخنرانان محفل شعرخوانی تبریز بود. وی در این جلسه با تشکر از بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و همچنین هیئت علمی جشنواره شعر فجر گفت: شعر مقوله‌ای تزئینی نیست. حافظه تاریخی مردم ما را شعر تشکیل می‌دهد و ما در همیشه تاریخ، به شعر شهره بوده‌ایم.

وی افزود: در مناسبات پس از انقلاب، شعر از بس بدیهی و لازم بود، از چشم افتاد. من به تناسب مسئولیت‌های که داشته‌ام، متوجه شده‌ام که میزان شناخت مردم ما از شعر بسیار کم است و شناخت بسیاری از مردم از شعر امروز، در حد دانستن نام سهراب سپهری است.

سفیر سابق ایران در تاجیکستان با اشاره به برگزاری جلسات شعرخوانی در این دوره از جشنواره در خارج از کشور تصریح کرد: همت کرده‌اید در بعضی از کشورهای خارجی محفل شعرخوانی برگزار کرده‌اید، اما مساله اصلی این است که چند کتاب شعر از شاعران ایرانی تا کنون ترجمه شده است؟ در سایت‌های معتبر اثری از شعر ایران نمی‌بینیم، شعر دفاع مقدس شعری برجسته است اما اثری از آن در کتاب‌های شعر نیست و حتی در واحدهای درسی دانشگاه‌ها، دو واحد ادبیات معاصر داریم که دو شعر از شهریار را بیشتر نمی‌توانیم در آن تدریس کنیم.

در این جلسه که به دبیری صالح سجادی برگزار شد، شاعرانی نظیر حامد ابراهیم‌پور، رضا شیبانی اصل، اکبر شفیعی، حمید واحدی، آفاق شوهانی، ابوالفضل پاشا، وحید ضیایی، استاد کریمی مراغه‌ای، آرش توفیقی، وحید طلعت، علی کریمی، ناصر فیض (مسئول دفتر طنز حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی) و هم‌چنین شاعران دیگری از سراسر کشور آثار و اشعار خود را قرائت کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها