چهارشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۶
بررسی مفاهیم پایه‌ای شهرسازی و طرح‌سازی در کتاب «طرح‌ها و رویکردهای شهری»

سعید بختیاری، مؤلف کتاب «طرح‌ها و رویکردهای شهری» در آئین رونمایی از این کتاب گفت: در گام نخست تألیف کتاب، مفاهیم پایه‌ای شهرسازی، طرح‌سازی و تفاوت طرح و برنامه‌ریزی را مطرح و پس از آن طرح‌های برتر و فرآیند آن را بررسی کردم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آئین رونمایی از کتاب «طرح‌ها و رویکردهای شهری» عصر چهارشنبه (29 بمهن‌ماه) با حضور سعید بختیاری و لادن رحمدل، مؤلفان کتاب در محل اندیشگاه کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
 
در این آئین سعید بختیاری، مؤلف کتاب، دکتر محمدباقر عیدی، عضو هیأت علمی دانشگاه پردیس، دکتر سیامک بدر، استاد دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) و دکتر نصیرپور به سخنرانی پرداختند.
 
حلقه گمشده در بحث شهرسازی
بختیاری در این آئین با اشاره به محتوای کتاب گفت: بحث شهرسازی، حلقه گمشده بین نظریه و عمل است که اگر بتوان این دو بخش را به هم متصل کرد، پیشرفت‌های زیادی را شاهد خواهیم بود.
 
وی افزود: در گام نخست تألیف کتاب، مفاهیم پایه‌ای شهرسازی، طرح‌سازی و تفاوت طرح و برنامه‌ریزی را مطرح و پس از آن طرح‌های برتر و فرآیند آن را بررسی کردیم.
 
بختیاری با اشاره به مشکل اجرایی نشدن طرح‌ها ادامه داد: یکی از دلایل اجرایی نشدن طرح‌ها این است که تنها به چشم سند دیده می‌شود و قوانین ما در این زمینه به شدت خطا دارد.
 
طرح‌ها و رویکردها، نشانگر دو عرصه عمل و نظر است
در ادامه این مراسم، محمدباقر عیدی، عضو هیأت علمی دانشگاه پردیس، درباره کتاب «طرح‌ها و رویکردهای شهری» گفت: دو کلمه طرح‌ها و رویکردها که در عنوان کتاب نیز آمده است، در واقع نشانگر دو عرصه عمل و نظر است و باید برای زندگی بهتر در دنیای کنونی فاصله این دو عرصه را کم کرد.


 
وی ادامه داد:  این کتاب نقاط ضعف سایر کتاب‌های این حوزه را ندارد و تا اندازه‌ای توانسته است کمبودهای این حوزه را پوشش دهد و گستره وسیعی از مطالب مورد نیاز برای ورود به این رشته را در ذهن مخاطب ماندگار کند.
 
ضرورت پیوند تجربیات به تجربه پیشینیان
نصیرپور از دیگر سخنرانان این آئین نیز در ادامه بحث اظهار کرد: مفتخریم که نام ایران در عرصه‌های مختلفی از جمله فلسفه، حکمت، ادبیات، تکنولوژی و سایر حوزه‌ها ثبت شده است و ایران در عرصه علم همچون نگینی در میان سایر کشورهای جهان می‌درخشد.
 
وی افزود: امیدواریم دانشجویان و پژوهشگران با بررسی اسناد، مدارک و کتاب‌های موجود در این کتابخانه بتوانند تجربیات خود را به تجربیات پیشینیان پیوند دهند و نتیجه بهتری را دریافت کنند.
 
برنامه‌ریزی در ایران محروم مانده است
سیامک بدر، استاد دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) به‌عنوان آخرین سخنران این مراسم با اشاره به مشکلات برنامه‌ریزی شهری گفت: باید سیاستی را در پیش گرفت که بتوان نظریه‌ها را به عمل تبدیل کرد و پس از آن است که برنامه‌ریزی مفهوم می‌یابد.
 
وی ادامه داد: ساز و کار برنامه‌ریزی هویت خود را از قانون می‌گیرد. در ایران برنامه‌ریزی را می‌توان از مرحله طرح‌ریزی دنبال کرد، اما مشخص نیست چه کسی اختیار پیش بردن برنامه‌ریزی را دارد؟



بدر تصریح کرد: همین چندگانگی و عوامل متعدد نشان می‌دهد که برنامه‌ریزی در ایران محروم مانده است؛ علاوه بر این، بدترین موضوع این است که جایگاه حقوقی برنامه‌ریزی مشخص نیست و قانون‌‌های نوشته شده برای تالیف دستور کار برنامه‌ریزی است، نه سند برنامه‌ریزی.
 
مدرس دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) درباره کتاب «طرح‌ها و رویکردهای شهری» گفت: در ایران برنامه‌ریزی، علاوه بر وارداتی بودن، از سایر کشورهای دنیا هم عقب‌تر مانده است. این کتاب مخاطب را موظف می‌کند که ارتباط طرح جامع و طرح برنامه‌ریزی ملی را دریابد.
 
آئین رونمایی از کتاب «طرح‌ها و رویکردهای شهری» عصر چهارشنبه (29 بمهن‌ماه) در محل اندیشگاه کتابخانه ملی ایران برگزار شد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها