پژوهشکده زبانشناسی، متون و کتیبههای پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، پیش همایش بینالمللی میراث زبانی را سوم اسفندماه امسال برگزار میکند. ميراث خطي و زباني، اسناد و مدارک تاريخي، سند شناسي و متون تاريخي محورهای همایش را تشکیل میدهند.
همایش بینالمللی میراث زبانی (International Conference of Linguistic Heritage) که قرار بود اسفندماه امسال برگزار شود با تغییر برنامه در روزهای 28 و 29 مهرماه سال آینده برگزار خواهد شد اما پیش همایش آن سوم اسفند برگزار میشود. این همایش بر پایه محورهایی همچون، پژوهشهای زبانشناختی شامل گویششناسی، تنوع زباني، ردهشناسي زبان، زبانشناسي اجتماعي؛ کتیبه شناسی، اعم از كتيبههاي باستاني و دوران اسلامي شکل میگیرد.
پژوهشهاي نوين در زمينه زبانهاي ايراني دوره باستان (فارسي باستان، اوستايي، سكايي و مادي)، دوره ميانه (شرقي و غربي) و دوران اسلامي نیز از دیگر محورهای این همایش است.
موضوعاتی چون مطالعات سکهشناسي پيش از اسلام و دوران اسلامي، ميراث خطي و زباني، ابزار انتقال دانش، فرهنگ و اطلاعات تاريخي و زبانشناسي تاريخي، اسناد و مدارک تاريخي، سند شناسي، متون تاريخي و مرجع در حوزه ميراث زباني نیز از دیگر محورهای این همایش است.
همایش بینالمللی میراث زبانی باهدف شناساندن وجوه اشتراک بینظیری که در سطح اجتماعات زباني پراکنده در پهنه ايران وجود دارد برگزار میشود. برگزارکنندگان این همایش میکوشند بهمنظور تقويت زبان فارسي بهعنوان عامل وحدت ملي و متحد کردن فرهنگهاي بهظاهر متفرق ايراني با از ميان برداشتن مرزهاي ظاهري اعتبار که در طول قرون مختلف ایجادشده است از آثار ارزشمند زبانی ایران اسلامی صیانت و حفاظت کنند.
نظر شما