مدیرمسئول انتشارات علوم رایانه:
برای بررسی مشکلات حوزه نشر، با کمبود کارشناس مواجهیم/ تبدیل دانشآموزان از کتابخوان به ماشین تستزنی
عینالله جعفرنژاد قمی گفت: سیستم آموزشی باعث شده دانشآموزان به جای توجه به کتاب و مباحث، تنها به تستزنی توجه کنند و در عمل دانشآموز تبدیل به ماشین تستزنی شده است.
کاهش آمار تیراژ کتاب در سال جاری
جعفرنژاد قمی، ادامه داد: چندی پیش، وزیر ارشاد در گزارشی گفت که آمار تیراژ کتاب از حدود سه هزار نسخه به 700 نسخه کاهش یافته است، اما با توجه به مشاهدات شخصی خود به عنوان یک ناشر داخلی معتقدم این مقدار را میتوان بسیار کمتر و در حد 200 یا 300 نسخه تخمین زد.
وی با اشاره به عوامل مؤثر در کاهش تیراژ چاپ کتاب گفت: در زمینه بررسی مشکلات حوزه نشر کتاب، با کمبود کارشناس و متخصص روبهرو هستیم؛ برای مثال چند شب پیش در برنامه «کافه سؤال» شبکه دوم سیما، کارشناسانی درباره مشکلات حوزه نشر و کتاب صحبت میکردند که هیچ اطلاعی از مشکلات موجود در این حوزه نداشتند.
کتاب محروم مانده است
مدیرمسئول انتشارات علوم رایانه افزود: با توجه به اینکه حدود 20 سال از فعالیتم در حوزه نشر کتاب میگذرد، معتقدم که مشکلات این حوزه را میتوان در چند بخش خلاصه کرد، از جمله اینکه سیستم آموزشی باعث شده دانشآموزان به جای توجه به کتاب و مباحث، تنها به تستزنی توجه کنند و در عمل دانشآموز تبدیل به ماشین تستزنی شده است.
وی ادامه داد: نکته قابل توجه دیگر این است که متاسفانه شاهد معضلی به نام جزوهپروری هستیم. در بیشتر دانشگاههای کشور به جای استقبال از کتاب، از سیستم جزوهنویسی استفاده میشود. علاوه بر این، فرهنگ کتابخوانی با وجود کپیرایت یه سرعت رو به نابودی میرود، بهصورتی که گاهی دیده شده استادان کتابهایی را برای کپی کردن به دانشجویان معرفی میکنند.
جعفرنژاد قمی تصریح کرد: با روند پیش رو و در صورت نبود عزم ملی برای حل این مشکلات، صنعت نشر کتاب در ایران به سرعت از بین خواهد رفت.
انتشار 18 عنوان کتاب چاپ نخست در سال جاری
مدیرمسئول انتشارات علوم رایانه درباره فعالیتهای انتشارات علوم رایانه گفت: این انتشارات از ابتدای شروع فعالیت خود تاکنون 280 عنوان کتاب منتشر کرده است. از ابتدای سال جاری تاکنون 18 عنوان کتاب چاپ نخست را به بازار نشر عرضه کردهایم. کتابهای «آموزش گام به گام پيكربندی روترهای MikroTik» نوشته محمدرضا نورمحمدی، «طراحی و تحليل الگوريتمهای موازی» ترجمه مشترک جواد وحيدی و مجيد شعبانینژاد و «نظريه زبانها و ماشينها» نوشته فردين شاپوری از جمله تازههای نشر علوم رایانه است.
وی افزود: از جمله کتابهای تجدید چاپ شده توسط انتشارات علوم رایانه نیز میتوان به چاپ دوازدهم کتاب «اصول سرپرستی» نوشته مشترک سيدحميدرضا رضوی، سيدعماد حسينی و محمد خراسانی، چاپ دوم کتاب «اقتصاد خرد (همراه با مسائل حلشده)» نوشته محمد عبدی و محمد رجبپوربيشه و چاپ سوم کتاب «مفاهيم و اصول طراحی سيستمهای عامل» اشاره کرد.
چاپ یازدهم کتاب «برنامهنويسی به زبان ++ C»
جعفرنژاد قمی در ادامه اظهار کرد: تاکنون کتابهای زیادی را بهصورت تألیف و ترجمه به بازار نشر عرضه کردهام که بخشی از آنها مانند ترجمه کتاب دو جلدی «شبكههای كامپيوتری (با رويكرد بالا به پايين)»، «كاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات» و «مباني امنيت شبكه (كاربردها و استانداردها) » چاپ نخست هستند.
مدیرمسئول انتشارات علوم رایانه گفت: در سال جاری تعدادی کتاب تجدید چاپی از جمله چاپ یازدهم ویرایش چهارم کتاب «برنامهنويسی به زبان ++ C» و چاپ 6 کتاب «سيستمهای توزيع شده (اصول و الگوها)» از سوی این نشر منتشر شده است.
نظر شما