موسی دیباج: جایزه دکتر داوری، در گروههای فلسفه ایجاد انگیزه میکند/ تاسیس جوایز به نام استادان حداقل تکریم ممکن است
موسی دیباج، مؤلف و استادیار گروه فلسفه دانشکده ادبیات و علومانسانی دانشگاه تهران، معتقد است، تاسیس و برگزاری جایزه دکتر رضا داوری اردکانی، انگیزه مناسبی برای گروههای فلسفه دانشگاهها ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه، اجرای این جایزه میتواند انگیزه مناسبی برای دانشجویان و استادان فلسفه باشد افزود: جایزه دکتر داوری در این موقعیتی که علومانسانی و رشته فلسفه دچار معضلاتی شده است میتواند راهگشا باشد.
دیباج در ادامه گفت: در هفتههای گذشته در محل دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، در خدمت دکتر داوری بودیم؛ که در این جلسه به برخی معضلات اشاره کردم و خدمت استاد گفتم، که دورههای کنونی رشته فلسفه با دورههایی که شما در دانشکده بودید، تفاوت بسیاری پیدا کرده است.
جایزه دکتر داوری؛ اعتنا به فلسفه
صاحب کتاب «فلسفه و معماری» با بیان اینکه اعطای این جایزه به تحقیقات مناسب و تراز اول میتواند کمک درخوری به علم فلسفه داشته باشد اظهار کرد: رشته فلسفه، به خودی دارای نقص نیست اما سازمان دانشگاهی در رشتههای علوم انسانی و رشته فلسفه و ادبیات دارای نواقصی است که بیان تمام آنها مثنوی هفتاد مَن کاغذ است.
دیباج ادامه داد: ایرادات وارد بر سیستم دانشگاهی در رشتههای علومانسانی به مقاصد سازمانی برمیگردد نه به خود فلسفه زیرا رشته فلسفه در میان رشتههای علوم انسانی دارای فواید دینی و ملی است.
وی اظهار کرد: تحقیقات خوب و شرکت در این جایزه برای گروههایی که تنها با نام فلسفه تشکیل شدهاند و در آن حداقل برخورد عقلانی و فلسفی انجام نمیگیرد کمککننده است.
دیباج ادامه داد: اعطای جایزه دکتر داوری میتواند دانشجویان و استادان را در ارائه تحقیقات و رسالههای درخشان ترغیب کند.
نخستین جایزه دکتر داوری خردادماه سال آینده، به برترین رسالههای دانشجویی در مقطع دکترای فلسفه اعطا میشود.
نظر شما