در يك سفر ادبي گروهي از نويسندگان مانند رضا اميرخاني، محمدرضا بايرامي، محسن مومني شريف و... به همت بنياد شعر و ادبيات داستاني ايرانيان از جزيره خارك ديدن كردند.
در این سفر که با گشت دریایی دور جزیره آغاز شد، اسلکهها و سواحل خارک مورد بازدید قرار گرفت. نویسندگان در اولین گشت دریایی خود از نفتکشهای بزرگ، چاههای نفت نزدیک به جزیره و اسلکههای شرقی و غربی جزیره بازدید كردند.
زیارت بقعه میر محمد حنیفه، بازدید از کور معبدهای پامیران، کلیسای افسطوریان، شال شنی، قناتهای جزیره و دیدن آهوهای معروف خارک، بازدید از اسکله ماهیگیری، شنا در خلیج فارس، بازدید از نفتکش سوخته کرهای که در زمان جنگ تحمیلی در جزیره خارک مورد حمله عراق قرار گرفته بود، از برنامههای این گروه بود.
نویسندگان همچنین برای شناخت بیشتر اقلیم و مردم خارک نماز جماعت را در مسجد شیعیان و مسجد اهل تسنن برگزار کردند. خرید از بازار محلی نیز از دیگر برنامههای نویسندگان در سفر به جزیره خارک بود.
در برنامه سفر نویسندگان به خارک، حضور روی سکوهای نفتی هم برنامهریزی شده بود که با توجه به پیچیدگیهای شرایط آب و هوایی، این بازدید به زمان دیگری موکول شد. در پایان سفر نیز نویسندگان در دیدار با مدیران شرکت فلات قاره، نظرات خود را راجع به جزیره خارک و فعالیتهایی که امکان اجرایی کردن آنها در این جزیره وجود دارد بیان کردند.
در این سفر ادبی، نویسندگانی چون رضا امیرخانی، ابراهیم زاهدی مطلق، شهریار عباسی، خسرو باباخانی، محمدرضا بایرامی، مهدی قزلی، محسن مومنی شریف، میثم امیری و مصطفی خرامان حضور داشتند. گفتنی است سفر خارک سومین سفری است که بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان برگزار کرده است. پیش از این، بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان نویسندگان و شاعران را به مکران و طالش فرستاده بود.
مهدی قزلی، مدیر عامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان که پیش از این گزارشی از سفر خارک، تحت عنوان «خارک دفتر سومین جزیره دنیا» را در کتاب جای پای جلال منتشر کرده بود، اظهار امیدواری کرد سلسله سفرهای نویسندگان و شاعران به عنوان یک سنت قدیمی ادامه پیدا کند.
نظر شما