یکصدوهشتمین شماره ماهنامه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی «آزما» با پروندهای با موضوع دویستمین سالگرد نشر در ایران منتشر شد.
«دویستمین سالگرد نشر در ایران» عنوان پرونده ای است که دراین ماهنامه تهیه و به مخاطبان عرضه شده است. در این بخش، نصرالله حدادی و فرید مرادی درباره نشر درایران و سانسور مطالبی را منتشر کرده و در ادامه نیز گفتوگوهایی با دکتر ناصر فکوهی، دکتر عبدالحسین آذرنگ و ابراهیم حقیقی درباره نشر در ایران انجام گرفته است.
نصرالله حدادی، ناشر و تهرانپژوه در مقالهای با عنوان « حجرههای آب رفته، از شمسالعماره تا کریمخان!» به تاریخچه کتابفروشی در تهران پرداخته و در پایان نوشته است:«متاسفانه و همواره در عرصه نشر هرگز آمار صحیحی از میزان مطالعه در کشورمان به دست نیاوردهایم و اگر بخواهیم دریابیم وضعیت کتاب در کشورمان چگونه است این نکته قابل تعمق و تامل است.»
دکتر ناصر فکوهی در گفتوگوی خود در این پرونده گفته است:« دقت داشته باشید که نه در جهان و نه در ایران جایگزینی یکباره انجام نخواهد گرفت و ممکن است باز ما شاهد وجود اشکالی از نظامهای قبلی رسانهای باشیم.»
«پیشخوان کتاب» دیگر بخش ماهنامه «آزما» است که در آن تازههای نشر معرفی شده است. در این بخش ماهنامه، میتوان نگاهی اجمالی به برخی آثار منتشر شده مانند «بورخس و دانته»، «شهرت دیرهنگام»،«عشق در تبعید» و «تا پای مرگ» را از نظر گذراند.
خوانندگان در ادامه میتوانند گفتوگوی بهرام دبیری با لوریس چکناواریان، آهنگساز و رهبر ارکستر را از نظر بگذرانند.
ماهنامه «آزما» نخستین پرونده خود را به «قصهگویی» اختصاص داده و در آن با سیداحمد وکیلیان، مصطفی رحماندوست، مریم نشیبا درباره قصهگویی گفتوگو شده است.
«نگاهی به تئاتر ارامنه ایران» به قلم احسان حاجیپور و «از پیشپردهخوانی تا استنداپ کمدی» به قلم شقایق عرفینژاد مطابی است که در بخش «در حوالی صحنه» منتشر شده است.
«باران عید پاک» و «شعر» دیگر بخشهایی است که در ماهنامه «آزما» با انتشار داستان و شعر پیشروی مخاطبان قرار داده شده است.
یکصدو هشتمین ماهنامه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی «آزما» با سردبیری هوشنگ اعلم منتشر شده است.
علاقهمندان میتوانند ماهنامه «آزما» را با قیمت 6 هزار تومان از روزنامهفروشیها و کتابفروشیها تهیه کنند.
نظر شما