چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۴
سیمای جهان پهلوان تختی در طرح‌ها و رنگ‌ها

کتاب «100 پرتره از جهان پهلوان تختی» اثر بهزاد شیشه‌گران با مقدمه‌هایی از جواد مجابی، علی اصغر قره‌باغی، عطا بهمنش، بابک تختی و آرش سلطانعلی، از سوی نشر ایده منتشر شد. پرتره‌های این کتاب با استفاده از تکنیک‌های مختلفی چون گواش، آب مرکب، پاستل، رنگ روغن، مداد سیاه و... خلق شده‌اند.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)ـ بهزاد شیشه‌گران، یکی از هنرمندان طراح و نقاش شناخته شده کشور است که علاقه بسیاری به زنده‌یاد جهان پهلوان غلامرضا تختی دارد. وی در سال 1368 نمایشگاهی از طراحی‌ها و نقاشی‌های خود از جهان پهلوان تختی برگزار کرد. در ادامه در سال 1377 نیز کتاب «سیمای جهان پهلوان تختی» از این هنرمند منتشر شد.

کتاب «100 پرتره از جهان پهلوان تختی» نیز چندی پیش از سوی انتشارات ایده منتشر شد. 50 اثر از کتاب «سیمای جهان پهلوان تختی» به این کتاب نیز راه پیدا کرده و 50 اثر دیگر مجموعه طراحی‌ها و نقاشی‌هایی است که در این سه سال اخیر کشیده شده‌اند. پرتره‌های منتشر شده در این کتاب با تکنیک‌های مختلفی چون مداد، زغال، مداد رنگی، ماژیک، گچ، پاستل، پاستل روغنی، رنگ روغن، اکرولیک، آب رنگ، گواش، آب مرکب، کلاژ، ترکیب مواد و گرافیک کامپیوتری، کشیده شده‌اند. یک نقاشی نیز با استفاده از تکنیک رنگ‌گذاری با انگشت دست، خلق شده است.

کتاب به همراه مقدمه‌هایی از جواد مجابی، نویسنده و منتقد هنری سرشناس، عطا بهمنش، کارشناس و گزارشگر ورزشی و نائب رییس سابق فدراسیون کشتی، بابک تختی، فرزند زنده‌یاد غلامرضا تختی، علی اصغر قره‌باغی، منتقد و مترجم سرشناس حوزه هنر و آرش سلطانعلی، مدیر مدرسه گرافیک ایده منتشر شده است.



مجابی در بخشی از مقدمه خود بر این کتاب نوشته است: «بهزاد برای رسیدن به شناخت عمیق‌تر موضوع کارش، که موضوع خیال جامعه هم هست، راه دشواری در پیش دارد. می‌کوشد، برای دست یابی به حقیقت زندگی او [غلامرضا تختی] خطوط اصلی زندگینامه‌اش را بخواند و بشنود، بعد به افسانه‌ها و تخیلات این و آن درباره پهلوان گوش کند. سپس در سطح و عمق فرایندی که زنده و جاری است، حرکت کند و در آنچه خود قهرمان بوده است و آنچه مردم و زمانه از او ساخته‌اند، تأمل نماید. دست آخر، آگاهی‌های به دست آمده، او را روبه‌روی صفحه سفید و کاغذ و پرده به ترسیم آنچه تصویرشدنی و حس کردنی است، اما ضرورتا بیان کردنی نیست، برمی‌انگیزد. به همین منظور، او سعی می‌کند با شگردهای اکسپرسیونیستی، حس‌های پنهان و جهان درونی پهلوان را ــ آن گونه که بوده است، یا آن گونه که دیگران تصور می‌کرده‌اند ــ بکاود و در ضربه‌های موجز و قوی قلمش آشکار کند.»

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های کتاب، تاکید دوباره بر هنر پرتره‌سازی است. پرتره‌سازی از قدمت زیادی در تاریخ هنر برخوردار است و هنوز هم به عنوان یک هنر پرطرفدار در جهان، از سوی هنرمندان نقاش و طراح بسیاری پیگیری می‌شود. در این چند دهه اخیر در ایران، این هنر رو به فراموشی بود که امید است با تلاش‌های بهزاد شیشه‌گران این هنر دوباره در محافل هنری کشور احیا شود. این هنرمند همچنین پرتره‌هایی نیز از چهره زنده‌یاد احمد شاملو، شاعر شهیر کشور، کشیده است.

«100 پرتره از جهان پهلوان تختی» بهزاد شیشه‌گران با شمارگان هزار نسخه، 140 صفحه و بهای 60 هزار تومان از سوی انتشارات ایده، روانه کتابفروشی‌ها شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها