سه‌شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۶
داستان علم آموزی عبدالحسین آذرنگ به چاپ چهارم رسید

چهارمین چاپ کتاب «استادان و نااستادانم» تالیف عبدالحسین آذرنگ، نویسنده، مترجم و پژوهشگر حوزه چاپ و نشر کتاب، از سوی انتشارات جهان کتاب، منتشر شد. آذرنگ در این کتاب داستان و خاطرات خود از زمان آغاز تحصیلش را برای مخاطبان روایت کرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کتاب «استادان و نااستادانم» داستان علم‌آموزی عبدالحسین آذرنگ، مترجم و پژوهشگر و فعال عرصه کتاب است. آذرنگ در این کتاب خاطرات خود از نخستین روز حضورش در مدرسه تا دوران تحصیلش در آمریکا و در ادامه دوره‌های تدریس در دانشگاه‌های ایران و در نهایت قطع همکاری او با دانشگاه‌ها را برای مخاطبان روایت کرده است.

همان‌گونه که از نام کتاب مشخص است، آذرنگ از بهترین استادان خود (از جمله دکتر مهدی محقق) نام برده و آنها را با بهترین جملات توصیف می‌کند. وی در پیشگفتار خود، هدف از نگارش این کتاب را، انتقال تجربه‌هایش به کسانی که قصد تدریس دارند و می‌خواهند معلم خوبی باشند. بر این اساس آذرنگ کارهای اشتباه نااستادانش را نیز ــ البته بدون ذکر نام ــ توصیف و نقد می‌کند.

اما فارغ از این مباحث، مطالعه خاطرات آذرنگ با چهره‌هایی که از مهم‌ترین اثرگذاران عرصه فرهنگ در نیم اخیر کشور بوده‌اند، برای مخاطبان بسیار جذاب و آموزنده است. چندتن از این چهره‌های اثر گذار امروزه در قید حیات نیستند که از میان آنها می‌توان به زنده‌یادان سیداحمد فردید، مصطفی رحیمی، همایون صنعتی زاده کرمانی، کریم امامی، هوشنگ گلشیری و دکتر مهدی حائری یزدی اشاره کرد. همچنین از میان اندیشمندانی که آذرنگ با آنها مراوده داشته و اکنون در قید حیات هستند، نیز می‌توان به این نام‌ها توجه کرد: مهدی محقق، ابوالحسن نجفی، محمدرضا حکیمی، محمدرضا باطنی و حسین معصومی همدانی.

باهم بخشی از مقدمه آذرنگ بر این کتاب را می‌خوانیم: «این کتاب را خطاب به آن دسته از آموزش‌گران و آموزش‌پذیرانی نوشتم که دغدغه‌های آموزاندن و آموختن دارند، اما شما می‌دانید که سرنوشت کتاب‌ها را نویسندگان آنها تعیین نمی‌کنند، خوانندگان تعیین می‌کنند... اگر از من بخواهید انگیزه اصلی‌ام را برای نوشتن این مطالب بگویم، یا زمانی را تعیین کنم که به صرافت این کار افتاده‌ام، پاسخ به راستی دقیقی ندارم. گمان می‌کنم که نخستین جرقه حدود 20 سال پیش در تابستان 1370 زده شد که داشتم خود را برای تدریس در دانشگاه از مهرماه، آماده می‌کردم. می‌خواستم معلم خوبی باشم و به تجربه‌های مکتوب شده‌ای نیاز داشتم که از آنها درس و الهام بگیرم، اما آن چیزی را که در پی‌اش بودم، نمی‌یافتم.»

انتشارات موسسه فرهنگی ــ هنری جهان کتاب چهارمین چاپ کتاب «استادان و نااستادانم» نوشته عبدالحسین آذرنگ را با شمارگان 550 نسخه، 183 صفحه و بهای 9 هزار و 500 تومان روانه کتابفروشی‌ها کرده است.

لازم به ذکر است که نخستین چاپ این کتاب در سال 1390 با شمارگان هزار و 500 نسخه، دومین چاپ آن در سال 1391 با شمارگان هزار نسخه و در نهایت سومین چاپ آن نیز در سال 1392 با شمارگان 550 نسخه منتشر شده بود. لازم به توضیح است که در جدیدترین نوبت نشر «استادان و نااستادانم» چند صفحه ای از نظرات خوانندگان کتاب به انتهای آن اضافه شده است.

درباره نویسنده
عبدالحسین آذرنگ، نویسنده، مترجم و پژوهشگر پرکار حوزه چاپ و نشر کتاب است. «شمه‌ای از کتاب، کتابخانه و نشر کتاب»، «چون وچرایی در باب سیاست نشر کتاب»، «مبانی نشر کتاب»، «چند نوشتار و گفتار در نشر و ویرایش»، «در قلمرو نشر، ویرایش و دانشنامه نگاری»، «تاریخ شفاهی نشر ایران» و «بازاندیشی در مباحثی از نشر و ویرایش» نام شماری از تالیفات منتشر شده آذرنگ است.

همچنین نام شماری از ترجمه‌های منتشر شده آذرنگ نیز به این شرح است: «شبکه اطلاع رسانی در کشورهای اسلامی» اکمل الدین احسان اوغلو، «تاریخ و فلسفه علم» هلزی هال، «تاریخ علم» ویلیام سسیل دامپی یر، «تاریخ فلسفه غرب» آر. جی. هالینگ دیل، «فلسفه و امید اجتماعی» ریچارد رورتی، «کشورشدن کشور» ریچارد رورتی، «تاریخ‌نگاری در سده بیستم: از عینیت تا چالش پسامدرن» گئورگ ایگرس و «تاریخ فلسفه: از من‌دوبیران تا سارتر» فردریک چارلز کاپلستون.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها