سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۸
کتاب‌های کودکان باید متناسب با اقتضاعات کشور تهیه شود/ لزوم توجه به تبلیغات کتاب

مهدی فضائلی، مدیرعامل انتشارات سروش در مراسم رونمایی از ۱۸ جلد کتاب کودک و نوجوان گفت: تاکید ما بیشتر بر انتشار کتاب‌های تالیفی است زیرا جامعه ما اقتضاعات فرهنگی، مذهبی و اجتماعی دارد که باید کودکان ما بر اساس آن پرورش یابند و این اقتضاعات باید در کتاب‌هایی که برای بچه‌ها تهیه می‌شود در نظر گرفته شود و نویسندگان ما که خودشان بر این اقتضاعات واقف هستند بهتر می‌توانند کتاب‌های مناسبی برای کودکان و نوجوانان تهیه کنند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) همزمان با ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، مراسم رونمایی از ۱۸ جلد کتاب کودک و نوجوان انتشارات سروش با حضور جواد محقق، مهدی فضائلی، منوچهر اکبرلو، سوسن طاقدیس، مجید راستی، کلرو ژوبرت، پروانه بیات و جمعی از نویسندگان، مترجمان، تصویرگران و فعالان کتاب کودک و نوجوان صبح امروز (سه شنبه ۷ بهمن ماه93) در ترنجستان بهشت(خیابان شریعتی تهران) برگزار شد.
 
مهدی فضائلی، مدیرعامل انتشارات سروش در ابتدای این مراسم گفت: با اینکه انتشارات سروش جزء ناشران خصوصی کودک و نوجوان نیست اما در طول سال‌های گذشته فعالیت‌های زیادی در حوزه کودک ونوجوان چه در زمینه انتشار کتاب و چه در زمینه نشریات داشته است.
 
وی تصریح کرد: در طول فعالیت این انتشاراتی تا به حال توانسته‌ایم 400 عنوان کتاب کودک و نوجوان منتشر کنیم. با اینکه در سال‌های گذشته در این بخش تا حدودی دچار رکود شده بودیم اما با سعی و تلاش توانستیم آن را در سال‌های اخیر قوت ببخشیم، به گونه‌ای که در سال 93 انتشار 31 عنوان کتاب چاپ نخست را در دستور کار داریم که از این تعداد 4 عنوان قبلا رونمایی شد، 18 عنوان هم در مراسم امروز و 9 عنوان هم در نمایشگاه کتاب رونمایی خواهیم کرد.
 
فضائلی ادامه داد: انتشار 31 عنوان کتاب چاپ نخست در حوزه کودک و نوجوان در سال 93 برای انتشاراتی ما در زمانی که تعداد قابل توجهی از مجموع 700 ناشری که در این حوزه فعالیت می‌کنند تعداد انگشت شماری کتاب چاپ نخست را در طول سال جاری منتشر کرده‌اند، عملکرد قابل قبولی بوده است.
 
وی افزود: البته جز این آثار، تعداد قابل توجهی کتاب هم در حوزه بزرگسال و تعداد زیادی هم کتاب تجدید چاپی منتشر کرده‌ایم که درمجموع تعداد آنها به بیش از 250 عنوان می‌رسد.
 
فضائلی گفت: تاکید ما بیشتر بر انتشار کتاب‌های تالیفی است زیرا جامعه ما اقتضاعات فرهنگی، مذهبی و اجتماعی دارد که باید کودکان ما بر اساس آن پرورش یابند و این اقتضاعات باید در کتاب‌هایی که برای بچه‌ها تهیه می‌شود در نظر گرفته شود. بر این اساس نویسندگان ما که خودشان بر این اقتضاعات واقف هستند بهتر می‌توانند کتاب‌های مناسبی برای کودکان و نوجوانان تهیه کنند.
 
وی تصریح کرد: البته این مساله دلیلی نمی شود برای اینکه ما خودمان را از آثار خوبی که در سطح جهان تولید و منتشر می‌شود محروم کنیم. لذا در کنار تالیف کتاب‌ به ترجمه کتاب‌های خوب خارجی هم اقدام می‌کنیم. همواره تلاش کردیم بیش از نیمی از کتاب‌هایمان تالیفی باشد. از بین 18 عنوان کتابی که امروز رونمایی کردیم 10 عنوان تالیفی و 8 عنوان ترجمه است.
 
مدیر عامل انتشارات سروش در ادامه به افتتاح فروشگاه کتاب ترنجستان بهشت اشاره کرد: وجود این چنین فروشگاهای فرهنگی در حوزه کتاب و کتابخوانی در ترویج کتابخوانی و علاقه‌مند کردن مخاطبان به کتابخوانی بسیار موثر است و باید تلاش کنیم تعداد این فروشگاه‌ها را در سطح کشور افزایش دهیم.

لزوم توجه به تبلیغات کتاب
منوچهر اکبرلو، نویسنده کودک و نوجوان نیز در این مراسم گفت: در ایران تبلیغات کتاب‌ها ضعیف است و بسیاری از اوقات مخاطبان تا ماه‌ها از انتشار کتاب مورد نظرشان مطلع نمی‌شوند.
 
وی افزود: در کشور کانادا 75 درصد هزینه‌ها صرف تبلیغات برای کتاب‌ها می‌شود اما در ایران 90 درصد هزینه‌ها صرف تولید کتاب می‌شود و توجه زیادی به تبلیغات نمی‌شود. همچنین باید به تبلیغات و معرفی کتاب‌ها در خانه‌های فرهنگ، کتابخانه‌ها و مدارس توجه شود.

اکبرلو در ادامه گفت: نمایشنامه نویسی پیش از این بسیار مهجور بود و با وجود قصه و شعر، چندان مورد توجه قرار نمی‌گرفت در حالی که الان چند وقتی است که باب نمایشنامه نویسی باز شده است.

وی افزود: باب جدیدی را در نمایش نامه نویسی به نام «قصه نمایش» باز کرده‌ایم که مبحث قدیمی است. در قصه نمایش، نمایشنامه به صورتی نوشته می‌شود که هم قابلیت خواندن به عنوان قصه برای کودکان را داشته باشد و هم قابلیت اجرا به عنوان نمایشنامه در مدارس، مهدکودک‌ها، در خانه، ماشین و زمان سفر را دارد. این ویژگی‌ها سبب می‌شود که قصه نمایش جای خود را در میان خانواده‌ها باز کند.

 
بر اساس این گزارش، کتاب‌هایی که در این مراسم رونمایی شدند عبارتند از مجموعه هفت جلدی «مهارت‌های زندگی» به قلم مایکلین ماندی با تصویرگری آر.دابلیو.اَلی و ترجمه مریم رزاقی مقدم و سپیده خلیلی، مجموعه پنج جلدی «بچه‌ها بیایید نمایش» مجموعه نمایشنامه برای کودکان نوشته منوچهر اکبرلو، مجموعه سه جلدی «بچه‌های عاشورا»، «روشنایی‌های شهر» و «در را بازکنید» نوشته منوچهر اکبرلو با تصویرگری هدی عظیمی و عاطفه ملکی جو، «تخت و مورچه» تألیف شهرام کرمی و تصویرگری هاله پارسازادگان، «خط خطو» به نوشته و تصویرگری کلر ژوبرت و «قارچ غول آسا» ترجمه پروانه بیات هستند که طی ماه‌های جاری منتشر شده‌اند.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها