نشست «صائب وسبک هندی» برگزار شد
ساعد باقری: دو غزلصائب با دیوان برخی شاعران برابری میکند/سبک هندیسرشار از محسوسات اجتماعی است
ساعد باقری در نشست «صائب و سبک هندی» اشعار شاعران این سبک را سرشار از مضامین و محسوسات اجتماعی دانست و گفت: دو غزل از صائب تبریزی با دیوان برخی از شاعران برابری میکند.
ساعد باقری در این نشست، اشعار شاعران سبک هندی را سرشار از مضمونهای ملموس دانست و گفت: شاعران این سبک هر یک در اشعار خود از مضمونهای ملموس بهره گرفتهاند و یکی از ویژگیهای آن دیریاب بودن آنهاست.
محسوسات زندگی در شعر سبک هندی
این شاعر خطاب به حاضران در اندیشگاه اظهار کرد: شاعرانی مانند حافظ و سعدی نیز دارای مضمونهای ملموس اجتماعی در شعر خود هستند اما این مضمونهای گفته شده محور شعری اشعار شاعران سبک هندی است.
وی در توضیح مفهوم «دیریاب بودن» مضمون اشعار شاعران سبک هندی گفت: اینکه میگویم این مضمونها دیریاب هستند به این علت است که درک و فهم آن در کنار ایجاد این مضمونها و بهکارگیری آنها باعث دیریاب بودن آن شده است.
باقری اتصریح کرد: استفاده شاعران این سبک از لوازم و محسوسات زندگی مردم باعث شده تا حوزه مضمونهای شعری در سبک هندی افزایش یابد.
این شاعر در ادامه نشست به خوانش آثار برخی شاعران این سبک پرداخت و افزود: بال زدن مگس، روغن سوزی چراغ نفتی و کساد شدن بازار برخی اجناس از جمله مواردی است که بسیار در اشعار این شاعران دیده میشود.
حکمت و مضامین اخلاقی هدف شعر سبک هندی
باقری، استفاده از محسوسات زندگی در اشعار شاعران این سبک را مفاهیمی دانست که فاصله کمی با انسان دارد و شاعر سعی میکند با این محسوسات به بیان مطالب و حکمتهای اخلاقی به طرزی ظریف همت گمارد.
این شاعر اظهار کرد: در اشعار شاعران سبک هندی مسالهای از جنس لذت هنری رخ میدهد.
توجه به سوژه، مسامحه در لفظ
وی با قرائت شعری از سیدی تهرانی، یکی از شاعران سبک هندی گفت: این شاعر از همان محسوسات که اول بحث گفتم استفاده کرده و کوزه بدون دسته را به فرد بیبرگ و نوا تشبیه کرده است. البته عنایت داشته باشید که گاهی توجه به این جزئیات باعث شده است تا مسامحهای در صورت لفظ پیش بیاید که البته آنهم در تمام شاعران این سبک عمومیت ندارد.
باقری در ادامه به غرلیات صائب تبریزی که یکی از نامداراترین شاعران سبک هندی است اشاره کرد و ابراز داشت: مسامحه در اشعار صائب دیده نمیشود و دو غزل این شاعر با دیوان برخی از شاعران برابری میکند.
این شاعر در ادامه با قرائت شعری از الهی اسدآبادی در توصیف اسب اظهار کرد: برخی از اشعار این سبک آوانگارد بهشمارمیآید و دیکتهای نوشته شده است که برخی سلیقه امروزیشان با آن مطابق نیست و از آن (دیکته) غلط میگیرند.
نشست «صائب و سبک هندی» عصر امروز با حضور علاقه مندان حوزه شعر کلاسیک در محل اندیشگاه کتابخانه ملی برگزار شد.
نظر شما