پنجشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۴
پیش‌بینی عرضه یک میلیون جلد کتاب در کتابخانه حضرت معصومه(س)

خبرنگاران فرهنگی رسانه‌های مختلف با حضور در استان قم، از مراحل ساخت کتابخانه آستان مقدس حضرت معصومه (س) دیدن کردند و از نزدیک در جریان روند آماده‌سازی و اهداف راه‌اندازی این مرکز فرهنگی قرار گرفتند. بناست در این کتابخانه یک میلیون جلد کتاب در اختیار زائران و مخاطبان قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) جواد کمالی، مدیر فنی ـ مهندسی آستان حضرت معصومه (س) در حاشیه این دیدار که روز گذشته (17 دی‌ماه) انجام شد در جمع خبرنگاران گفت: کتابخانه آستان حضرت معصومه (س) در فضای 11 هزار متر مربع در چهار طبقه راه‌اندازی خواهد شد.
 
وی با بیان این‌که در طراحی این مکان، سعی شده اصول اسلامی ـ ایرانی رعایت شود، عنوان کرد: نزدیک به یک میلیون جلد کتاب در این کتابخانه عرضه خواهد شد. عموم مردم و زائران می‌توانند از این کتابخانه بهره‌مند شوند.
 
کمالی با بیان این‌که کوشش می‌شود تا پایان سال، کتابخانه حضرت معصومه (س) راه‌اندازی شود، عنوان کرد: منابع این کتابخانه به‌صورت دیجیتال نیز عرضه خواهند شد. همچنین در این کتابخانه، امکانات و تسهیلات گسترده‌ای برای نابینایان در نظر گرفته خواهد شد. عمده اعتبارات مالی و منابع این کتابخانه از سوی وزارت مسکن، راه و شهرسازی تأمین خواهد شد. بخش دیگر این منابع از دفتر مقام معظم رهبری و بخش دیگر، از مجموعه آستان حضرت معصومه (س) تهیه می‌شود.
 
خبرنگاران در بخش دیگر این تور فرهنگی، از موزه آستان حضرت معصومه (س) دیدن کردند. محمدجواد کریم‌خانی، کارشناس مسئول موزه آستان حضرت معصومه (س) در حاشیه این دیدار، اظهار کرد: این موزه در سال 1314 هجری شمسی افتتاح شده است. تمام آثار این موزه (پنج هزار و 250 اثر) به صورت وقف و هدایای مردمی است.
 
کریم‌خانی افزود: از مهم‌ترین نسخ خطی این موزه، می‌توان به قدیمی‌ترین قرآن مربوط به 198 هجری یعنی زمان حیات امام رضا (ع) اشاره کرد. قرآن دیگری هم در این موزه وجود دارد که از جمله قرآن‌های بی‌نظیر محسوب می‌شود چرا که تمام صفحاتش از جنس پارچه است و توسط یک نفر کتابت شده است.
 
وی ادامه داد: قرآن دیگری نیز در این موزه وجود دارد که به لحاظ وزن و ابعاد حائز اهمیت است؛ این قرآن 120 کیلوگرم وزن دارد. جلد چرمی و 587 ورق دارد و از بزرگترین قرآن‌های کشور به شمار می‌آید.
 
کارشناس مسئول موزه استان حضرت معصومه (س) در پایان سخنانش، گفت: از دیگر بخش‌های این موزه می‌توان به سفال، قالیچه، درهای قدیمی متعلق به حرم مطهر حضرت معصومه (س) از جنس طلا و نقره، تابلوهای آبرنگ و نقاشی، کاشی‌کاری‌ها، تمبر، اسکناس، فلزکاری و زیورآلات قیمتی اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط