پنجشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۰
نمایشگاه کتاب حوزه دین، نمونه‌ای برای هدایت سایر نمایشگاه‌ها به سمت تخصصی شدن

حامد حجتی، معاون فرهنگی ـ هنری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در نشست خبری چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب حوزه دین با بیان این‌که تخصصی شدن نمایشگاه‌ها باعث غالب شدن وجه نمایشگاهی آنها می‌شود، گفت: نمایشگاه کتاب دین استان قم، آغازی برای هدایت سایر نمایشگاه‌ها به سمت تخصصی شدن است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) جمع خبرنگاران فرهنگی رسانه‌های مختلف دیروز (17 دی‌ماه) در قالب تور بازدید از چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب حوزه دین، ضمن دیدن از بخش‌های مختلف، در نشست خبری با حضور حجت‌الاسلام و‌المسلمین علیرضا ایزدپناه، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، حامد حجتی، معاون فرهنگی ـ هنری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم و سیدمحمود حسینی، رئیس نمایشگاه و مدیرعامل تعاونی ناشران استان قم شرکت کردند.
 
حامد حجتی، معاون فرهنگی ـ هنری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در این نشست، توجه ویژه چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب حوزه دین به تازه‌های نشر این حوزه را از جمله امتیازات این نمایشگاه عنوان کرد و گفت: این نمایشگاه، آغازی برای هدایت سایر نمایشگاه‌ها به سمت تخصصی شدن است.
 
وی با انتقاد از غالب بودن جنبه فروشگاهی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، گفت: وقتی نمایشگاه کتاب به صورت تخصصی برگزار می‌شود، وجه نمایشگاهی آن غالب می‌شود.
 
معاون فرهنگی ـ هنری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با بیان این‌که بازدیدکنندگان این نمایشگاه، با تازه‌های نشر حوزه دین آشنا می‌شوند، توضیح داد: در این نمایشگاه 44 ناشر خارجی و 150 ناشر داخلی حضور دارند؛ این ناشران برای حضور در این نمایشگاه، براساس ویژگی‌هایی که داشتند، انتخاب شده‌اند.
 
حجتی با بیان این‌که نمایشگاه تخصصی کتاب حوزه دین استان قم توجه جدی به اقتصاد حوزه نشر دارد، گفت: برنامه‌های جنبی متعددی در این نمایشگاه ارائه می‌شود که از آن میان می‌توان به برپایی جلسات نقد کتاب اشاره کرد که تا آخرین روز برپایی نمایشگاه، سه جلسه نقد کتاب برگزار خواهد شد. همچنین در این نمایشگاه با هدف فراهم شدن زمینه خرید کتاب برای عموم مردم، تسهیلات ویژه در نظر گرفته شده است (650 میلیون تومان بُن کتاب به بازدیدکنندگان یا به‌عبارتی 50 هزار تومان بُن کتاب به هر بازدیدکننده). وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تمام قوا ما را در تأمین یارانه خرید کتاب یاری کردند. تاکنون حدود 90 درصد یارانه ای که این وزارتخانه در اختیار نمایشگاه قرار داده، تقدیم مردم شده است. البته وزارت ارشاد اهتمام ویژه به افزایش مبلغ یارانه دارد.
 
وی با بیان این‌که جای خالی نمایشگاه تخصصی کتاب حوزه‌های آموزشی و فنی ـ مهندسی مشهود است ابراز امیدواری کرد به زودی چنین نمایشگاه‌هایی نیز برپا شود.

حجتی ادامه داد: در برگزاری چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب حوزه دین استان قم، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تعاونی ناشران قم، اتحادیه ناشران و کتابفروشان قم، شهرداری قم و سایر نهادها و اُرگان‌ها مشارکت داشتند.
 
در بخش دیگر این نشست، حجت‌الاسلام و‌المسلمین علیرضا ایزدپناه، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم اظهار کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین سیاست‌های فرهنگی خود، قم را به عنوان قطب فرهنگ دینی کشور مطرح کرد؛ این، یعنی قم به عنوان پشتوانه و تولیدکننده فرهنگ دینی و دانش دینی مطرح است. نگاه وزیر ارشاد به قم و حوزه علمیه قم چنین است: «حوزه علمیه قم به مثابه پیوند و اتکاء متولی دولت فرهنگ کشور است که راهبردها، سیاست ها و برنامه ریزی‌های فرهنگی کشور را جهت می‌دهد.»
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با بیان این‌که خوشبختانه حوزه علمیه قم در کنار اداره ارشاد قم به این همایش (نمایشگاه تخصصی کتاب دین قم) شکوه بخشیده‌اند ادامه داد: چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب حوزه دین با هدف ارائه خدمت به فضلا، نویسندگان، علما و فرهنگ اندیشان دینی راه‌اندازی شده است و تولیدات علمی را در اختیار آنها قرار می‌دهد.
 
سیدمحمود حسینی، رئیس چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب حوزه دین و مدیرعامل تعاونی ناشران قم از دیگر سخنرانان این نشست، بود. وی با بیان این‌که این نمایشگاه در فضایی افزون بر 11 هزار و 500 متر مربع در چهار طبقه در محل مجتمع ناشران قم راه‌اندازی شده است، گفت: در این نمایشگاه 44 ناشر خارجی از کشورهای لبنان، سوریه، عراق، مصر و اردن با 13 هزار و 400 عنوان کتاب و 150 ناشر داخلی با 34 هزار عنوان کتاب حضور دارند. این نمایشگاه 11 دی ماه افتتاح شده است و تا 21 دی‌ماه در دو نوبت صبح و عصر به مدت 10 روز میزبان علاقه‌مندان به کتاب‌های حوزه دین است.
 
حسینی ادامه داد: در این نمایشگاه، دو نشست تخصصی برگزار خواهد شد؛ نخست، نشست استانداردهای کتاب های دینی در عرصه بین‌الملل و دومین نشست، آسیب‌شناسی کتاب‌های دینی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها