دوشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۱
حسن زاده: دوست دارم چهار جلد «تاریخ ادبیات ایران» براون را منتشر کنم

منوچهر حسن‌زاده، مدیر انتشارات مروارید، ناشر کتاب تاریخ ادبیات ایران اثر «ادوارد براون»، به بهانه سالروز درگذشت این مستشرق بریتانیایی به ایبنا گفت که دوست دارد روزی بتواند هر چهار مجلد «تاریخ ادبیات ایران» براون را همزمان در یک مجموعه مشخص منتشر کند.

منوچهر حسن‌زاده به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: کتاب «تاریخ ادبیات ایران» ادوارد براون، یکی از کتاب‌های معتبر در حوزه تاریخ ادبیات به حساب می‌آید که همچنان مورد قبول اهل نظر است. گرچه پس از انتشار این کتاب، تاریخ ادبیاتی هم از دکتر صفا منتشر شد، ولی این کتاب جایگاه خود را از دست نداد.

وی ادامه داد: در حال حاضر دو جلد از مجموعه «تاریخ ادبیات ایران» ادوارد براون را انتشارات مروارید به چاپ می‌رساند و دو جلد دیگر را انتشارات امیرکبیر. چند سال است که ما تلاش می‌کنیم هماهنگی بیشتری برای انتشار این کتاب داشته باشیم. هنوز این گفت و گوها به نتیجه نرسیده است، ولی ما همچنان با امیدواری به کار خود ادامه می‌دهیم.

وی ضمن ابراز امیدواری گفت: اگر رایزنی‌های ما به نتیجه برسد، این چهار مجلد را به صورتی منظم در یک مجموعه منتشر خواهیم کرد تا خواننده همزمان به هر چهار مجلد دسترسی داشته باشد.

وی در اشاره به پیشنیه انتشار «تاریخ ادبیات ایران» ادوارد براون گفت: باید پیشینه انتشار این کتاب را در زمانی که انتشارات فرانکلین و سخن مشغول آماده‌سازی و تهیه آن بودند بررسی کرد.

اکنون دو مجلد از کتاب «تاریخ ادبیات ایران» نوشته ادوارد براون از سوی انتشارات مروارید به بازار کتاب می‌رسد. یکی از آنها جلد دوم (نیمه 1 و 2) است که با ترجمه فتح الله مجتبایی و با قیمت 10 هزار تومان منتشر می‌شود و دیگری جلد چهارم این کتاب است که با ترجمه بهرام مقدادی و با قیمت 12 هزار تومان در اختیار علاقمندان قرار می‌گیرد.



ادوارد گرانویل براون (1862 -1926 میلادی)، خاورشناس و ایران‌شناس بریتانیایی است که اخبار جنگ میان ترکیه و روسیه در سال 1877 موجب علاقه‌مندی او به تاریخ و زبان مردم ترک شد. براون ضمن تحصیل در رشته پزشکی، به آموختن زبان ترکی، و سپس فارسی و عربی پرداخت. در تابستان 1882به استانبول سفر کرد. آشنایی او با زبان و ادبیات ترکی وی را به آموختن زبان فارسی و مطالعه شعر و ادب این زبان سوق داد.

وی در سال 1888 به قصد سفر و تحقیق به ایران آمد و در اقامت یک ساله خود در این کشور با مردم ایران و آداب و اخلاق ایرانیان آشنا شد و زبان فارسی را به خوبی فراگرفت. کتاب «یک سال در میان ایرانیان» حاصل این سفر و بیان تجربیات و آموخته‌های او در این دوران است. براون پنجم ژانویه 1926 در نزدیکی کمبریج درگذشت.

کتاب‌های «تاریخ ادبیات ایران» در چهار جلد، تاریخ مشروطیت ایران، تصحیح تذکرةالشعراء دولتشاه سمرقندی، تصحیح لباب‌الالباب عوفی (با همکاری محمد قزوینی)، ترجمه خلاصه تاریخ طبرستان ابن اسفندیار، ترجمه تاریخ گزیده حمداللّه مستوفی، ترجمه چهار مقاله نظامی عروضی، تاریخ طب اسلامی و سفرنامه «یک سال در میان ایرانیان» از جمله آثار باقی مانده از اوست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها