هرچند انفجار خودروی بمبگذاریشده در 5 مارس 2007 قلب ادبیات عراق در خیابان کتابفروشان المتنبی بغداد را هدف گرفت، اما پژواک کتاب، 7 هزار مایل دورتر در سانفرانسیسکو از نفس نیفتاد.
وی با سمپاتی ایجادشده در روحش تصمیم میگیرد تا جامعهای از نویسندگان و شاعران عراقی و غیر عراقی را ساماندهی کند تا بگوید کتاب و کتابفروشی در بغداد نمرده است. وی با دعوت از هنرمندان کتابهای هنری و طرح جلدهای جالبی در این زمینه ایجاد کرده و با راهاندازی نمایشگاهی در سانفرانسیسکو و بعداً در امریکا و 20 کشور جهان، حرکتی فرهنگی را آغاز میکند تا نشان دهد هیچ فرقی میان خیابان لیسبون در سانفرانسیسکو با خیابان المتنبی بغداد (مرکز کتابفروشان در جنوب بغداد،کنار وزارت دفاع عراق ) ندارد.
او مردی با ریشهای سفید و بلند است که تاکنون 11 مجموعه شعر منتشر کرده و با دقت و با زبانی استعاره گونه سخن میگوید. وی از ایجاد پلی مجازی از خیابان لیسبون تا بغداد میگوید که موفق به ایجاد ائتلافی بین شاعران،نویسندگان و هنرمندان شده است.
«بو بوسولیل» معترض به جنگهای ویتنام و کره و عراق، به صورت سمبلیک با نابودکنندگان کتاب و فرهنگ وارد مبارزه شده است و به صورت غیرمستقیم دولت خود را تحت فشار قرار داده تا دست از جنگ و خونریزی بردارد و ایجاد ائتلاف کتابی برای جامعه کتابخوان عراقی خیابان المتنبی یکی از اینکارها است.
دکتر سیمران سعدانی استاد دانشگاه پنسیلوانیا و نویسنده کتاب تاریخی یکی از اعضای ائتلافی است که «بو بوسولیل» ایجاد کرده است که از مارتین لوترکینگ و افکارش میگوید. سینان آنتون استاد دانشگاه نیویورک و فارغالتحصیل هاروارد نیز یکی دیگر از این افراد است که با اشعار ضد جنگش به این ائتلاف فرهنگی کمک کرده است.
ائتلاف فرهنگی مذکور با ایجاد کتاب هنری این پیام را منتقل کرده است که حمله به فضاهای فرهنگی تراژدی غیرقابلبخششی است که حمله به همه فرهنگ دوستان محسوب میشود.
دولت نوری المالکی پس از انفجار 2007 این خیابان را (شارع المتنبي) مجدداً در دسامبر 2008 احیاء کرد، هرچند مقامات محلی سعی کردند کتابفروشان حاشیه خیابان را فقط روزهای جمعه ترغیب به فروش کتاب کنند، نه همه روزها هفته!
نظر شما