معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: گسترش زبان و ادبیات فارسی در جمهوری اسلامی ایران یکی از سیاست های مهم و در اولویت است و در کشورهای منطقه و همسایه به ویژه کشور افغانستان که خط و زبان آن فارسی است نیز ظرفیت های زیادی برای این گسترش وجود دارد.با توجه به ظرفیت های موجود می توان با کشور افغانستان تبادل محصولات فرهنگی و هنری در حوزه های مختلف از جمله کتاب، معرفی شاعران و نویسندگان و ... داشته باشیم.
نوش آبادی با اشاره به نقش رسانه در گسترش و یا کاهش روابط میان ملت ها اظهار کرد: نقش رسانه در توسعه روابط میان ملت ها ممتاز و بی بدیل است و هر جا که رسانه ها هدفمند عمل کرده اند موجبات توسعه کشورها را فراهم کرده اند و هر جا هم که جنگ رسانه ای و مطبوعاتی ایجاد کرده اند موجب کاهش توسعه روابط میان کشورها شده اند.
وی با اشاره به اشتراکات فرهنگی و مذهبی میان ایران و افغانستان ادامه داد: روابط ایران و افغانستان به دلیل اشتراکات فرهنگی و تاریخی و پیوندهای دینی و زبانی هیچگاه قطع نشده است و شاید در برخی مقاطع کمرنگ شده باشد ولی باید برای گسترش روابط بین دو کشور از تمام ظرفیت های موجود استفاده کرد.
نوش آبادی با اشاره به تاکید وزیر فرهنگ بر گسترش و تداوم روابط با کشورهای اسلامی افزود: کشور ایران آمادگی هر گونه همکاری و تعامل برای گسترش و توسعه روابط با افغانستان را دارد.
وی از آمادگی ایران برای برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری کشور افغانستان با هدف سرمایه گذاری های فرهنگی در کشورمان خبر داد.
سخنگوی وزارت ارشاد با اشاره به تحصیل تعداد زیادی دانشجوی افغانی در دانشگاه های ایران افزود: حضور این تعداد دانشجوی افغانی در ایران نشان دهنده روابط مناسب دو کشور در حوزه های فرهنگی و آموزشی است که باید در جهت تحکیم و گسترش این روابط کوشید.
وی گفت: امیدوارم مشکلات کشور افغانستان به زودی برطرف شود تا افغانی های حاضر در ایران که علاقه مند به بازگشت به کشورشان هستند، هر چه زودتر به وطن خود بازگردند.
در بخشی از این دیدار «سیمین حسن زاده» معاون وزیر اطلاعات و فرهنگ کشور افغانستان با تاکید بر گسترش روابط میان دو ملت گفت: اساس و بنای هر سیاستی مسایل فرهنگی است و بهبود شرایط فرهنگی موجب آشنایی عمیق ملت ها با یکدیگر می شود.
وی افزود: گسترش روابط میان دو ملت ایران و افغانستان می تواند به عنوان اهرمی قوی در سطح منطقه و نزدیک شدن به جامعه جهانی باشد زیرا امروزه پیوند به جامعه و دهکده جهانی امری گریز ناپذیر است.
معاون وزیر اطلاعات و فرهنگ کشور افغانستان ادامه داد: در دوره جدید تاریخ سیاسی افغانستان در ارتباط با سیاست های خارجی به دنبال هرگونه ابتکار برای بهبود روابط فرهنگی با کشورهای همسایه به ویژه کشور ایران هستیم.
وی با اشاره به اشتراکات فرهنگی میان ایران و افغانستان گفت: فرهنگ مقوله ای است که می تواند بر روی سیاست های هر دو کشور نقش به سزایی داشته باشد بنابراین باید در این مورد زمینه های همکاری های مشترک را فراهم کرد.
معاون وزیر فرهنگ افغانستان ادامه داد: بسیاری از کارشناسان ما در کشور ایران تحصیل کرده اند که از لحاظ علمی و تخصصی از رتبه بالایی برخوردارند.
وی بر تقویت روابط ایران و افغانستان در حوزه های مختلف رسانه ای، فرهنگی و هنری از جمله سینما، تئاتر، موسیقی و... تاکید کرد.
نظر شما