دوشنبه ۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۴
رئیس اسبق دانشکده کتابداری دانشگاه تهران : مطالعات نسخ خطی در دانشگاه‌های ما به رسمیت شناخته نمی شود

غلامرضا فدایی گفت: هنوز مطالعات آینده‌پژوهی نسخ خطی در دانشگاه‌ها به رسمیت شناخته نشده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) غلامرضا فدایی، رئیس اسبق دانشکده کتابداری و اطلاع‌رسانی دانشگاه تهران گفت: هنوز رشته مطالعات آینده‌پژوهی نسخ خطی نه در سطح کارشناسی و نه کارشناسی ارشد در دانشگاه‌ها به رسمیت شناخته نشده است لذا قبل از پرداختن به موضوع اصلی در پژوهش‌های نسخه‌شناسی باید گفت آینده‌پژوهی را می‌توان از دو منظر «روش‌شناسی» و «مدیریت» مورد بررسی قرار داد.

وی ادامه داد: در مبحث «روش‌شناسی و روش تحقیق»،‌ دو مساله بسیار جدی وجود دارد، یکی «مساله محوربودن» تحقیقات مربوط به نسخه‌شناسی و دیگری «مخاطب محوربودن» این موضوع است. مساله محور بودن بدین معناست که از همان ابتدا بدانیم که مساله و موضوع مورد نظرمان در نسخه‌شناسی چیست و برای چه در حال احیای متون و نسخ خطی هستیم؟ اگر از همان ابتدا به این پرسش‌ها پاسخ دهیم، راه و مسیر روشن‌تری برای پژوهشگر در مطالعات آینده‌پژوهی این حوزه به وجود می‌آید.

این شخصیت فرهنگی افزود: مساله دوم در روش‌شناسی این موضوع، «مخاطب‌محوربودن » آن است. این‌که ما برای چه کسی این کار را انجام می‌دهیم ؟ و چه نسلی (نسل قدیم،آینده یا بالفعل) مدنظر ماست؟ و این‌که جامعه چه انتظاری از ما در این حوزه دارد؟ و اگر با دیدی علمی و آگاهانه به این مسایل توجه نشود، نمی‌توان راه به جایی برد و به نقطه مطلوب رسید.

وی خاطرنشان کرد: مساله دومی که در مساله آینده‌پژوهی باید به آن توجه کرد و قبلا به آن اشاره شد، «نگاه مدیریتی» به این قضیه است؛ چرا که در هر برنامه مدیریتی و استراتژیکی باید فرصت‌ها و تهدید‌های هرمساله‌ای را در نظر گرفت و ما تا تهدیدها و فرصت‌های آینده‌پژوهی نسخ خطی را به طور مشخص از ابعاد مختلف نشناسیم، نمی‌توانیم به برنامه‌ریزی جامع برای رسیدن به آینده‌ای مطلوب دست یافت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها