دوشنبه ۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۱
بررسی نقش اداره ارشاد و سهم اتحادیه چاپخانه‌داران در شماره جدید «صنعت چاپ»

سیصد و نود و هفتمین ماهنامه فنی، مهندسی «صنعت چاپ» منتشر شد. در این شماره، آینده صنعت چاپ، نقش اداره ارشاد و سهم اتحادیه چاپخانه‌داران تشریح شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) پس از تغییرات اخیر ایجاد شده در اتحادیه چاپخانه‌داران، در محل این اتحادیه پس از چهار سال جلسه‌ای طولانی‌مدت با حضور دکتر برزین ضرغامی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، بهمن پورمند، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران، احمدرضا اعتمادمظاهری، نائب‌رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران و اعضای هیأت‌مدیره شنبه (17 آبان امسال) برگزار شد.
 
در این مراسم آینده صنعت چاپ، نقش اداره ارشاد و سهم اتحادیه چاپخانه‌داران تشریح شد. مشروح این جلسه در صفحه 41 سیصد و نود و هفتمین ماهنامه فنی، مهندسی «صنعت چاپ» ارائه شده است.
 
در این بخش از ماهنامه، مطالبی حول راهکارهای بُرون‌رفت از چالش‌های صنعت چاپ ارائه به برخی از آنها اشاره شده است. در این شماره می‌خوانیم: «نگاه دولت بر این است که اگر قرار است اقداماتی در حوزه چاپ صوت بگیرد، این اقدامات باید از سوی اتحادیه چاپخانه‌داران باشد و وزارت ارشاد نباید به طور مثال در مسأله آموزش این صنعت ورود کند.»

همچنین در این شماره از مجله آمده است: «در گذشته شاهد سختگیری‌هایی از طرف وزارت ارشاد اسلامی بوده‌ایم که منجر به این شده است؛ تولیدکننده ترجیح دهد قید گرفتن مجوز را بزند و به شکل غیرقانونی اقدام به چاپ تقویمش کند.»

در آخرین شماره ماهنامه «صنعت چاپ» می‌خوانیم: «مطلع شدیم که تمامی امور مربوط به چاپ وزارت ارشاد به اداره‌کل ارشاد استان تهران ارجاع داده شده است. اتحادیه چاپخانه‌داران می‌تواند با ارائه پیشنهادها و تشریک‌مساعی با اداره ارشاد، همکاری‌های لازم را در جهت پیشبرد هرچه بهتر روند مجوز کسب انجام دهد.»
 
همچنین «شیرازه ناپایدار کتاب‌ها از بی‌کیفیتی چسب است یا بی‌دقتی صحاف‌ها؟» عنوان مطلبی است که در این شماره این ماهنامه  ارائه شده است. در این بخش از ماهنامه، اسحاق ابراهیمی، مدیر صحافی «صداقت» درباره کیفیت نامناسب کتاب‌ها سخن گفته است. مسعود لرستانی، مدیر صحافی «تیرداد» نیز در این بخش از ماهنامه به بیان دلایل نامناسب بودن کیفیت صحافی‌ها پرداخته است.
 
در صفحه 118 از سیصد و نود و هفتمین ماهنامه فنی، مهندسی «صنعت چاپ» که به راهکاهایی برای سوار شدن صنعت چاپ به قطار صادرات پرداخته است، می‌خوانیم: «صنعت نشر کشور که زمینه‌ساز فرهنگ یک جامعه است در کشور ما از سالیان دور تاکنون همواره با بی‌مهری‌های مختلفی روبه‌رو بوده است. در سال‌های اخیر که مشکلات و دغدغه‌های تولید کتاب روز به روز افزایش یافته، ناشران تنهاتر از همیشه به عشق کتاب و فرهنگ، سالانه چندین اثر روانه بازار نشر می‌کنند. در این میان ناشران به حمایت‌های دولتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌عنوان نهاد متولی کتاب و کتابخوانی و خریدار بخشی از تولید ناشران بیش از دیگر نهادها چشم امید دوخته‌اند؛ در این ماهنامه درباره سهم ناشران از خریدهای دولتی گزارشی مبسوط ارائه شده است.»
 
همچنین آمده است: «صنعت چاپ ایران در حال توسعه بازارهای صادراتی خویش است. اگر پیشروان صنایع ماشین‌آلات و صنعت چاپ، مانند دیگر بازرگانان قافیه‌باختگان کشور در زمینه‌های صنایع غذایی، این بازارها را از دست ندهند، می‌توان بازار بزرگی برای صنعت چاپ ایران در افق دید. موفقیت در این زمینه مسلح شدن به دانش صادرات و بازرگانی بین‌الملل است.»
 
سیصد و نود و هفتمین ماهنامه فنی، مهندسی «صنعت چاپ» با مدیرمسئولی مرتضی کریمیان در 198 صفحه از سوی چاپ سبز آرنگ منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط