چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۵
دست خط‌های رجال عهد ناصری را در «اسناد خاندان غفاری» ببینید

کریم اصفهانیان، مسئول انتشارات بنیاد محمود افشار یزدی از ارائه دو اثر تاریخی با عناوین «تاریخ گزیده» و جلد پنجم «اسناد خاندان غفاری» خبر داد.

کریم اصفهانیان، مسئول انتشارات محمود افشار یزدی به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره کتاب‌های چاپ نخست گفت: «تاریخ گزیده» اثر حمدالله مستوفی به تصحیح محمد روشن و جلد پنجم «اسناد خاندان غفاری» به کوشش مشترک بهرام غفاری و کریم اصفهانیان عنوان دو کتاب چاپ نخست این انتشارات را تشکیل می‌دهد که جلد پنجم «اسناد خاندان غفاری» در حال سپری کردن مراحل انتشار است و به زودی روانه بازار کتاب خواهد شد.
 
مسئول انتشارات بنیاد موقوفات محمود افشار یزدی درباره کتاب «تاریخ گزیده » بیان کرد: این کتاب یکی از معتبرترین و گزیده‌ترین تاریخ‌هاست که در زمینه تاریخ عمومی در سال 730 ه.ق از سوی مستوفی در یک مقدمه و 6 باب از خلقت آدم تا وزارت وی در دربار مغول تالیف شده و این اثر منتخبی از کتاب «جوامع تاریخ» رشیدی است که نویسنده مطالبی درباره تاریخ، جغرافیا و مشاهیر قزوین به آن افزوده و در تالیف آن از 23 منبع بهره برده است.
 
اصفهانیان ادامه داد: کتاب «تاریخ گزیده» از تواریخی است که در دوره مغول نوشته شده و نثر آن از سایر کتاب‌های این دوره ساده و روان‌تر است و برخی مطالب آن در سایر کتاب‌های این دوره پیدا نمی‌شود. پیش از این «تاریخ گزیده» به کوشش ادوارد براون در 1910.م با چاپ عکسی در لندن منتشر شد و در سال 1336-1339 نیز در تهران به کوشش عبدالحسین نوایی انتشار یافت.
 
وی درباره دیگر کتاب چاپ نخست انتشارات بنیاد افشار عنوان کرد: جلد پنجم «اسناد خاندان غفاری» را بهرام غفاری (نواده پسری فرخ‌خان امین الدوله) به تدریج به بنیاد واگذار کرد و از این اسناد تا کنون چهار جلد منتشر شده است. این اسناد اوضاع سیاسی و اجتماعی دوره ناصرالدین شاه و مظفرالدین شاه را نشان می‌دهد. خاندان غفاری از رجال بزرگ دوره قاجار بودند و این اسناد اهدایی آنها به بنیاد برای نشر شامل نامه‌هایی است که به ناصرالدین شاه نوشته شده که وی این نامه‌ها را رؤیت کرده و در حاشیه این نامه‌ها دستوراتی نوشته است.
 
مسئول انتشارات بنیاد موقوفات محمود افشار یزدی افزود: برخی از این نامه‌ها که می‌توان به طور نمونه به آنها اشاره کرد، از جمله نامه محمدخان نقاش‌باشی است که از تنگی معیشت گله و از شاه درخواست کمک کرده است. همچنین یکی دیگر از این نامه‌ها، نامه لوطی‌باشی به ناصرالدین شاه است که از متن این نامه‌ها می‌توان تا حدودی  به اوضاع اجتماعی ایران عصر ناصری پی برد. مهم‌ترین نکته این که اکثر رجال وابسته به دربار نامه‌هایی مبنی بر تنگ‌دستی خود به شاه نوشته و درخواست خلعت از شاه را داشته‌اند. اغلب این نامه‌ها خطی و یگانه هستند و تا کنون چهار جلد از آنها منتشر شده و جلد پنجم نیز به زودی در دسترس علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.
 
اصفهانیان با اشاره به کتاب‌های تجدید چاپ انتشارات محمودافشار یزدی بیان کرد: «سفرنامه سدیدالسلطنه»، «لشکرکشی اسکندر به ایران»، «پژوهش‌های ایران‌شناسی نامواره دکترمحمود افشار یزدی» و «سه سفرنامه از زمان سلطان سنجر و اوایل صفوی» برخی از عناوین کتاب‌هایی هستند که به عنوان کتاب‌های تجدید چاپ شده این انتشارات به شمار می‌آیند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها