آیتالله شفیعی در مراسم افتتاح نمایشگاه کتاب خوزستان: ماندگاری فرهنگ اصیل بشری با کتاب محقق شده است
آیتالله سیدعلی شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در آیین افتتاحیه نهمين نمایشگاه استانی کتاب خوزستان گفت: فرهنگهای اصیل و ریشهای بشری با کتاب و کتابداری باقی ماندهاند.
در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، آیتالله سیدعلی شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، فرجالله خبير، معاون سیاسی ـ اجتماعی استانداری خوزستان، امیرمسعود شهرامنیا، مدیرعامل مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران و همايون قنواتی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان حضور داشتند.
کتاب در قدیمیترین ادوار بشری نقش مهمی داشته است
در اين مراسم آیتالله سیدعلی شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: فرهنگهای ریشهای بشری با کتاب و کتابداری باقی ماندهاند. بزرگترین دلیل بر اعتبار و ضرورت وجودی کتاب این است که خداوند بهترین کتاب بهنام قرآن کریم را کتابالله نامیده است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: ما کتابخوانهای بسیار عظیمی در سطح دنیا داشته و داریم که ستون اصلی یک جامعه بشری هستند. همچنین هنوز کتابخانه و کتابهایی در خارج از کشور وجود دارند که به مسلمانان و جامعه اسلامی مربوط میشوند.
آیتالله شفیعی درپایان سخنانش با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاههای کتاب گامی مهم برای حل بسیاری از مسائل مربوط به کتاب است، اظهار کرد: کتاب در قدیمیترین ادوار بشری نقش مهمی داشته است و اگر کتاب بُعد منفی داشته باشد مربوط به ذات کتاب نیست بلکه به عوامل خارجی مربوط میشود.
۵۰۰ میلیون تومان بن کتاب برای نمایشگاه کتاب خوزستان
امیرمسعود شهرامنیا، مدیرعامل مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی بیان اینکه نمایشگاه استانی کتاب خوزستان برای ما بسیار مهم و جدی است و امیدواریم نمایشگاه موفقی باشد، افزود: برنامهریزیهای انجام شده نشان از رونق و کیفیت نمایشگاه دارد.
مدیرعامل مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران نمایشگاه کتاب را بهانهای برای گردهمایی افراد علاقهمند به کتاب و کتابخوانی دانست، ادامه داد: یارانهای که برای حمایت از علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی در این نمایشگاه در نظر گرفته شده است، 500میلیون تومان است. تمام کتابهای عرضه شده نیز حداقل با 10 درصد تخفیف توسط ناشران عرضه میشوند.
وی به ایجاد بخش متمرکز در نهمین نمایشگاه استانی کتاب خوزستان اشاره کرد و گفت: حضور نیافتن کتابهای خوب برخی ناشران در نمایشگاههای استانی کتاب، از جمله مشکلات این نمایشگاهها به شمار میآمد؛ ما این مشکل را با ایجاد غرفهای برای ارائه کتابهای این ناشران بهصورت متمرکز حل کردیم تا این نمایشگاهها از غنای محتوایی لازم برخوردار باشند.
شهرامنیا با تأکید بر اینکه امیدواریم در نمایشگاههای استانی کتاب آینده به هیچ عنوان احساس کمبود کتاب نکنیم، بیان کرد: اجرای برنامههای مختلف در بخش جنبی این نمایشگاهها بهانهای برای گردهمایی علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی، نقد و بررسی کتاب و آشنایی با نویسندگان با گرایشهای فکری مختلف است.
الگوبرداری از کشورهایی که بهواسطه کتابخوانی رشد کردهاند
فرجالله خبیر، معاون سیاسی ـ اجتماعی استانداری خوزستان نیز در این مراسم با ارائه تعریفی از کتابها و کارکردهای اجتماعی آن، اظهار کرد: زمانی که ما کتابی را در معرض دید قرار میدهیم، حاصل عمر فرد را به معرض نمایش گذاشتهایم.
خبیر با بیان اینکه «امیدواریم علاقه به کتاب در کشور ما روز به روز بیشتر شود و این موضوع به آموزش بستگی دارد»، گفت: آشنا کردن کودکان با کتاب، علم و معرفت بهتر از نشستن مستمر آنها پای رایانه است. باید خودمان را در تراز کشورهایی قرار دهیم که به واسطه کتابخوانی رشد کردهاند.
همایون قنواتی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان نیز در این مراسم با بیان اینکه نمایشگاه استانی کتاب خوزستان امسال، از 23 تا 28 آذرماه در محل نمایشگاه دائمی خوزستان واقع در اهواز برپاست، اظهار کرد: در این نمایشگاه افزون بر 50هزار عنوان کتاب در حوزههای علمی، دینی، ادبیات، هنری، آموزشی، پزشکی، کشاورزی و ... ارائه میشود.
نهمين نمایشگاه استانی کتاب خوزستان به همت مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران و ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان و با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا 28 آذرماه در محل دائمی نمايشگاههای بينالمللی اهواز برپا خواهد بود.
نظر شما