پژوهشگران میراث فرهنگی با حضور رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی تجلیل شدند
بهشتی: توانمندترین پژوهشگران کسانی هستند که پرسشهای بزرگتری دارند
سید محمد بهشتی گفت: توانمندترین پژوهشگران کسانی هستندکه پرسشهای بزرگتری دارند. تمامی نهادهای پژوهشی و آموزشی و شخصیتهای حقیقی داخل و خارج ایران که به تحقیق و پژوهش درباره ایران میپردازند، هدف ما هستند و با همراهی هم میتوانیم برای پاسخ به پرسشها گام برداریم.
وی افزود: شرط اول پژوهشگر بودن داشتن سوال است، تصورما این است کسانی دانشمند هستند که جوابهای بی شماری دارند اما تجربه تاریخی نشان داده است کسانی که بیشترین سوال را دارند پژوهشگر و دانشمند هستند.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری تاکید کرد: ارکان وجودی پژوهشکدهها سوالاتی است که ذهن پژوهشگران را مشغول میکند، اگر این سوالات نباشد مشکلی حل نخواهد شد. اگر قرار است در هفته پژوهش چیزی را بزرگ بداریم، آن مساله بزرگ سوال کردن است، این که فکر کنیم همه چیز را میدانیم و سوال نداریم اتفاق خوبی نیست.
بهشتی با اشاره به این که در دوره معاصر سوالات انسان هم بیشتر میشود، گفت: ما دچار فراموشی فرهنگی شدیم، خودمان و سرزمینمان را به جا نمیآوریم و دلیل آن هم نداشتن سوال است، داروی درد ما هم سوال کردن از کیستی خود و سرزمینمان است.
پژوهشگاه در دوره قبل صدمات بسیاری خورده است
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اظهار کرد: پژوهشگاه در دوره قبل صدمات بسیاری خورده و حال باید کمر راست کرده و فعالیت خود را آغاز کند، چون کشور به فعالیتهای پژوهشی نیازمند است.
وی توسعه و پژوهش را لازمه یکدیگر دانست و گفت: مگر میشود از توسعه صحبت کنیم اما ندانیم کشور ما در چه موقعیتی است و مردم ما چگونه هستند، در حال حاضر همه کشورها تاکید به توسعه پایدار دارند توسعهای که مبتنی بر مزیت فرهنگی، تاریخی و طبیعی است و این هم با طرح سوال و پژوهش و تحقیق حاصل میشود.
بهشتی تاکید کرد: تمامی نهادهای پژوهشی و آموزشی و شخصیتهای حقیقی داخل و خارج از ایران که به موضوع ایران میپردازند، هدف و منظور ما هستند که با همراهی و همکاری هم میتوانیم برای پاسخ به سوالات قدم برداریم.
وی گفت: موضوع پژوهش و اهمیت آن در سازمان میراث فرهنگی کاملا جا افتاده است، دلیل آن هم امضای تفاهمنامههای متعدد با مراکزآموزشی و پژوهشی مختلف در داخل و خارج از کشور است.
قرآن اثر هنری که تاثیرگذار است
حجتالاسلام والمسلمین علی یونسی، دستیار ویژه رئیسجمهوری در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی هم در این مراسم گفت: هر اثری بر گرفته از هنر است، هنرمندان در واقع صاحب همه آثار هستند.
وی افزود: خداوند وقتی همه چیز را آفرید به خود مدال نداد اما با آفرینش آدم و جایی که پای هنر به میان آمد به خود احسنت گفت و مدال داد.
یونسی قرآن را اثر هنری دانست که تاثیرگذار است و حتی صرف خواندن آن بر فرد اثر میگذارد.
راهبر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پژوهش است
احمد محیط طباطبایی، مشاور رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نیز در سخانش یادآوری کرد: شناخت و آگاهی مقدمه و زیربنای توسعه است. بخشهای مختلف میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بدون آن که با پژوهش همراه باشد نمیتواند به موفقیت برسد، در واقع راهبر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پژوهش است.
در ادامه مراسم با حضور سید محمد بهشتی، حجتالاسلام والمسلمین یونسی و محیط طباطبایی از پژوهشگران برتر مهدی رهبر، استاد باستانشناسی، علی بلوکباشی، پژوهشگر در حوزه مردمشناسی و ژاله آموزگار، استاد فرهنگ و زبانهای باستانی تجلیل و قدردانی شد.
در پایان مراسم با حضور محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی، سید محمد بهشتی، حجتالاسلاموالمسلمین یونسی و محیط طباطبایی نمایشگاه فعالیتهای پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و نمایشگاه کودک افتتاح شد.
نظر شما