دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۱
شاکری: حوزه کتاب به اتاق فکر، نقشه راه و برنامه‌ دقیق نیازمند است

احمد شاکری، نویسنده و رئیس انجمن ادبیات داستانی بسیج، با بیان این‌که در حوزه کتاب در ادوار مختلف، نگاه‌ها محدود به سلائق و قضاوت‌های موضعی است، گفت: حل مسائل حوزه کتاب به اتاق فکر، نقشه راه و برنامه‌ دقیق نیازمند است.

شاکری در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)  اظهار کرد: با توجه به تغییر و تحولاتی که در طول سالیان اخیر در حوزه سیاستگذاری و برنامه‌ریزی کتاب شاهد بودیم،  آن‌چه به‌عنوان تجربه اساسی باید به آن توجه کرد، پرداختن به مسائل حوزه کتاب به‌عنوان یک مقوله پژوهشی است.
 
وی با بیان این‌که در حوزه کتاب باید در قالب پرسش‌های علمی و پژوهش نظری دنبال راهکار بود، گفت: مسائل حوزه کتاب، مسائل ثابتی هستند که در طول ادوار مختلف، هر کدام از دولت‌ها برای رفع آنها همواره تلاش کرده‌اند. به نظر من باید میان فضای تبلیغاتی و رسانه‌ای حوزه کتاب و فضای پژوهشی و علمی تفکیک و تفاوت قائل شد و در تحلیل مسائل مربوط به حوزه کتاب جامعیت در نگاه را در دستور کار قرار داد.
 
این نویسنده حوزه ادبیات داستانی در ادامه سخنانش، گفت: جامعیت نگاه در حوزه کتاب، یعنی داشتن یک برنامه‌ریزی دقیق و بلندمدت در حوزه کتاب، اولویت‌بندی مسائل این حوزه و بهره‌مندی از همه امکانات برای حل مسائل آن و به شیوه واقعی به مسائل نگریستن.
 
شاکری توضیح داد: مسائل حوزه کتاب، نیازمند سند جامع و نقشه راه است. متأسفانه نگاه‌ها در این حوزه در ادوار مختلف، محدود به سلائق مدیران و قضاوت‌های موضعی است و برخی  مدیران با اطلاع اندک از وضعیت پایتخت، تصمیم‌ می‌گیرند، برخی‌ نیز بدون در نظر گرفتن پیشینه حوزه‌های مختلف کتاب و بدون نگاه به آینده در این حوزه، برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری می‌کنند.
 
وی با بیان این‌که در طول ادوار مختلف مدیران دولتی در حوزه کتاب ادعاهایی داشته‌اند که به دلیل نبود سند جامع و نقشه راه در حوزه کتاب، همچنین به دلیل نداشتن شناخت کافی از این حوزه، این ادعاها محقق نشده‌اند، گفت: به‌طور مثال، به‌تازگی که شاهد برگزاری جایزه جلال آل احمد بودیم. مشاهده شد که در آن، به آثاری جایزه داده شد که هیچ‌گونه تناسبی با هویت دینی و  انقلاب اسلامی ایران نداشت؛ همه این مشکلات ناشی از نبود نگاه جامع و متعادل در حوزه کتاب است.
 
رئیس انجمن ادبیات داستانی بسیج ادامه داد: بدون تردید برای حل مسائل حوزه کتاب به اتاق فکر و رصد چشم‌انداز این حوزه نیازمندیم. در کشور صدها نویسنده وجود دارد که تعداد زیادی کتاب به رشته تحریر در می آورند؛ در چنین وضعیتی باید یک اتاق فکر وجود داشته باشد تا ساز و کار حل مشکلات کتاب رصد و سامان دهی شود.

* در این‌باره بخوانید:
(1) غلامرضا امامی: شمارگان امروزی کتاب‌ها از دوران چاپ سنگی قاجار کمتر است! / تیغ تیز ممیزی در گذشته و چالش پیش روی کتاب (اینجا)
(2) کزازی: ناگزیریم چندی در برهنگی باشیم!/ آگاهی‌رسانی و دسترسی آسان نیاز اساسی حوزه کتاب است (اینجا)
(3) تیمورزاده: مانع‌ تراشی دستگاه‌های دولتی چالش اصلی کتاب است (اینجا)
(4) مدیر نگاه معاصر: فرهنگ مکتوب در حلقه اطلاع‌رسانی، مفقود شده است/ ریزش قشر کتابخوان در طبقه متوسط (اینجا)
(5) مدیر انتشارات گپ: «کاهش توان خرید» و «افزایش هزینه تولید» چالش اصلی حوزه کتاب است/ ضرورت ایجاد سندیکایی قوی برای دفاع از حقوق ناشر (اینجا)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط