وی گفت: عرضه شدن آثار نسخ خطی قرآنی که هم دارای قدمت تاریخی هستند و هم به لحاظ کتابت، تذهیب و صفحهآرایی دارای ویژگیهای منحصر بهفرد هستند برای تمام علاقهمندان به آثار تاریخی و دینی جذاب است.
حجتالاسلام و المسلمین صابری افزود: با عنایت به این که در حال حاضر تنها موزه تخصصی قرآن در کشور «موزه ملی قرآن کریم» است که دارای آثار و مجموعه نسخ خطی قرآن، ادعیه و دیوانهای شعری است، موقعیت بسیار مناسبی برای برگزاری نمایشگاههای مشترک موجود در کاخها و موزهها به صورت فصلی و همچنین در مناسبتهای مختلف سال است تا مردم با مجموعههای ارزشمند نسخ خطی قرآن کریم در موزههای کشور آشنا شوند.
وی ادامه داد: برگزاری این نمایشگاهها موجب ترویج فرهنگ قرآنی و معرفی کاتبان هنرمند و متعهدی میشود که با نبود امکانات در قرون گذشته به کتابت قرآن اهتمام ویژه ورزیده و آنها را در اندازههای مختلف کتابت کرده و زحمتهای فراوانی متحمل میشدند تا بتوانند کلام وحی را در شکلی بسیار زیبا به جامعه آن روزگار عرضه کنند و امروزه ارزش این آثار به حدی است که نسل به نسل مایل به نگهداری و مراقبت از آنها هستند.
مدیر موزه ملی قرآن کریم تاكيد كرد: از طرح تجمیع آثار نفیس قرآنی در سطح کشور استقبال میکنیم؛ چراکه در برخی از موزهها از جمله موزههای استانها و شهرستانها نسخ خطی قرآن کریم در شرایط نامناسبی نگهداری میشوند و شرایط لازم برای نگهداری آثار را ندارند. این آثار ملی و متعلق به تمام مردم است و اگر سازمان میراث فرهنگی بتواند برای تجمیع آثار در یک جا برنامهریزی کند کار بسیار بزرگ و ارزشمندی انجام میشود.
وی گفت: از اداره کل موزهها میخواهیم به منظور حفظ و مراقبت از نسخ ارزشمند خطی قرآن کریم که در برخی از موزههای استانها، در کنار دیگر اشیا و آثار غیر مرتبط با نسخ خطی و قرآنی و به شکل نامناسب نگهداری میشوند، درباره تجمیع، انتقال و جداسازی این نسخ برنامهریزیهای لازم را انجام دهند. این حرکت یکی از اساسیترین اقدامات برای حفظ مواریث فرهنگی مکتوب محسوب خواهد شد.
نظر شما