انتشارات تیمورزاده کتاب «قدرت شگفتانگیز تغذیهای سلولهای بنیادی (چگونه سیستم طبیعی بازسازی بدن خود را تقویت کنیم؟)» را با ترجمه مهشید مرتضوی منتشر کرد.
بخش نخست کتاب با عنوان «انقلاب سلولهای بنیادی» به موضوعاتی مانند اصول مقدماتی سلولهای بنیادی: خصوصیات اصلی، ارزش بالقوه سلولهای بنیادی، نظریه بازسازی بوسیله سلولهای بنیادی، سلولهای بنیادی دقیقا چه هستند؟ و سلولهای بنیادی رویانی پرداخته است.
مؤلف در تعریف سلولهای بنیادی در نخستین بخش کتاب آورده است: «اصطلاح سلولهای بنیادی به گروهی از سلولها در یک موجود زنده گفته میشود که دارای دو ماهیت هستند که آنها را از انواع دیگر سلولها مجزا میکند؛ الف) این سلولها دارای توانایی باز تولید (همانندسازی) خود در دوره طولانی زمانی هستند (اغلب در سرتاسر چرخه زندگی موجود زنده). ب) آنها میتوانند در شرایط خاصی در بدن انسان یا در آزمایشگاه سلولهای دختری تولید کنند که در نهایت طی فرایند تمایز و تخصصی شدن به سایر انواع سلولهای خاص تبدیل میشوند.»
«تکامل تغذیه» عنوان دومین بخش کتاب است که به مباحثی مانند مروری مقدماتی در مورد مکملها، دوره پیشتاز بودن تغذیه و آنتیاکسیدان، ضد التهاب پرداخته است.
مؤلف در دومین بخش کتاب، ضمن اشاره به مکملهای غذایی درباره فیبر نوشته است: «فیبرهای خوراکی یا غذایی، از جزای بسیار مهم غذا هستند. برای سالیان متمادی تصور میشد، فیبر، باقی مانده دفعی غذاها، پس از هضم تمامی مواد مغذی مفید است. در آن زمان به جای درنظر گرفتن آن بهعنوان یک ماده مغذی، فیبر مادهای غیر مغذی تلقی میشد. امروزه همین خاصیت غیرقابل هضم و جذب بودن، فیبر را به یک ماده مغذی مهم تبدیل کرده است. فیبر یک ماده مغذی ضروری است که اثرات متعددی روی عملکرد دیواره و عضلات رودهها و محتویات دستگاه گوارش دارد.»
در بخش سوم کتاب یعنی «منابع نوآوری» به موضوعاتی مانند از تفاله تالاب به طلای ناب، استانداردهای کیفیت و ما در عصر تکنولوژی زندگی میکنیم، اشاره شده است.
مؤلف در مقدمه بخش سوم در مطلبی با عنوان «ما در عصر تکنولوژی زندگی میکنیم» آورده است: «در جنگ جهانی دوم تا به امروز، نوآوران عرصه علم و تکنولوژی، به شیوههای نوینی نحوه زندگی ما را تغییر داده است. غذای صنعتی شده مصرفی روزانه برای سلامت بدن، کاربرد طب بالینی با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته برای ترمیم بدن، گسترش بدون وقفه اطلاعات، سرعت نقل و انتقال و حضور گریزناپذیر رسانه و سرگرمی را درنظر بگیرید، تمامی این موارد و سایر مقولات، زندگی نوین وئ شیوههای آنرا به نحوی تغییر دادهاند، که با زندگی اجداد ما غیرقابل قیاس است.»
چهارمین بخش کناب «تحول تندرستی» است که نویسنده در آن به مباحثی مانند تغذیه سلولهای بنیادی و پزشکی، خاستگاه تغذیه و پزشکی، حفظ سلامتی قبل از بیمار شدن، سیگار نکشیدن و تغییرات بینایی اشاره کرده است.
مؤلف درباره خاستگاه تغذیه و پزشکی در کتابش آورده است: «قدمت تغذیه به آغاز زندگی برمیگردد. تغذیه از خصوصیات گریزناپذیر همه موجودات است. نخستینبار حدود پنجهزارسال پیش علم پزشکی در مصر باستان به کار گرفته شد.»
نخستین چاپ کتاب «قدرت شگفتانگیز تغذیهای سلولهای بنیادی (چگونه سیستم طبیعی بازسازی بدن خود را تقویت کنیم؟)» با شمارگان سه هزار نسخه در 256 صفحه، به بهای 14 هزار تومان از سوی انتشارات تیمورزاده به بازار نشر عرضه شده است.
نظر شما