کتاب «عرفان و هنر در دوره مدرن» نوشته شهرام پازوکی حاوی گزیدهای از گفتوگوهایی است که از حدود 15سال پیش تاکنون با نویسنده انجام شده است. این کتاب از سوی نشر علم منتشر شده است.
در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم: «گفتوگو» مقام فلسفه است و اصولاً با فلسفه آغاز شده است. فلسفه پرسش از ماهیت موجودات را آغاز کرد. معلمان اولیه گفتوگو سقراط و افلاطون بودند که گفتوگو را به عنوان مقدمات سیر معرفتی وصول به حقیقی که ناگفتنی است تعلیم میدادند. اما وقتی سخن از عرفان میآید چگونه میتوان گفتوگو کرد؟...
آنچه در این مجموعه آمده گفتوگوهایی درباره عرفان و بخشی از همان ماجراهایی است که در جوانب آن وجود دارد.
موضوع اصلی این کتاب تفکر عرفانی در دین است و به طور کلی و به تبع آن تصوف و عرفان اسلامی و شئون و جوانب مختلف آن، خاصه اخلاق و هنر چه از حیث ماهوی و چه از حیث تاریخی و فرهنگی، در گذشته و عالم مدرن. هریک از این گفتوگوها شأن حدوث خاصی دارد و به مناسبتی انجام شده که در پاورقی به آن اشاره شده است. اصولاً فصلهای کتاب حاضر هر یک از مستقل است و مانند یک کتاب تالیفی نیست ک این مساله در آن رعایت شود.
عرفان، چند تن از بزرگان و اهل عرفان، دین و هنر بخشهای اصلی این کتاب هستند.
شهرام پازوکی متولد سال 1335 در تهران، عضو هیات علمی مؤسسه حکمت و فلسفه ایران و عضو گروه فلسفه فرهنگستان هنر است. از آثار او به «عقل و وحی در قرون وسطا» و «حکمت و هنر و زیبایی در اسلام» میتوان اشاره کرد.
کتاب «عرفان و هنر در دوره مدرن: چند گفتگو با شهرام پازوکی» با شمارگان هزار و 100 نسخه در 507 صفحه به بهای 325 هزار ریال صفحه از سوی نشر علم در تهران در سال 93 منتشر شده است.
نظر شما