سه‌شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۱
مدیر رادیو کتاب: ناشران منتظر تماس ما نباشند

حمیدرضا ولیان، مدیر رادیو کتاب در نشست خبری که لحظاتی پیش به پایان رسید درخصوص محدودیت‌های موجود در صدا و سیما برای پوشش خبری فعالیت‌های ناشران مختلف گفت: ناشران نباید منتظر باشند تا همیشه ما به سراغ آنها بیاییم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در این نشست خبری مدیر رادیو کتاب در پاسخ به سوال خبرنگار ایبنا درباره محدودیت‌های فراوان موجود در سازمان صدا و سیما برای پوشش فعالیت‌های ناشران و نویسندگان، ضمن رد این مطلب اعلام کرد: ما در کشورمان ناشران مختلفی داریم که از میان آنها بیش از هزار ناشر را از طریق شورایی به نام شورای کتاب به شبکه‌های مختلف رادیویی معرفی کرده‌ایم که بسیاری از آنها ناشران دولتی بوده و صرفا برنامه رادیویی در اختیار ناشران دولتی نیست و حتی بسیاری از ناشران گمنام امکان حضور در برنامه‌های مختلف رادیویی را دارند و نباید طیف محدودی از ناشران را که به دلایل محتوایی در برنامه‌های سیما حضور ندارند را به کلیت ناشران تعمیم داد.
 
ولیان عدم حضور برخی ناشران و نویسندگان در برنامه‌های رادیویی را به رفتار خود آنان در واقع مربوط دانسته و اعلام کرد: اگر ناشران متناسب با چارچوب‌های نظام جمهوری اسلامی و سازمان صدا و سیما اثر تولید کنند امکان حضور در برنامه‌های رادیویی را خواهند داشت البته ما وظیفه خود را دفاع از جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی می‌دانیم و تلاش ما نیز این است که مطالعه کتاب از فعالیتی که منحصر به بخش روشنفکری جامعه است خارج شده و عمومیت پیدا کند در عین حال از تمامی ناشران تقاضا می‌کنم که در صورت تمایل به حضور در رادیو کتاب با ما ارتباط برقرار کنند و منتظر تماس ما نمانند.
 
مدیر رادیو کتاب در ادامه سیاست کلی سازمان صدا و سیما در حوزه کتاب را سیاستی صرفا حمایتی معرفی کرد و گفت: در اداره کل بازرگانی صدا و سیما کمیته‌ای به نام «کمیته کتاب» وجود دارد که تمامی آثار مورد نظر ناشران جهت تبلیغ رایگان از شبکه‌های مختلف رادیویی و تلویزیونی بررسی می‌کند و در صورت تایید اقدام به پخش تیزر رایگان این کتاب‌ها می‌نماید. ضمن اینکه نام ناشر و حتی قیمت کتاب نیز عنوان می‌شود و از این نظر محدودیتی وجود ندارد.
 
ولیان در بخش دیگری از این نشست خبری که با حضور خبرنگاران حوزه کتاب برگزار شد به سوال دیگر خبرنگار ایبنا درخصوص تاثیر تغییرات مدیریتی سازمان صدا و سیما بر سرنوشت این شبکه رادیویی پاسخ داد و گفت: کوچک‌سازی شبکه‌های رادیویی جدید‌التاسیس از مدتها قبل در دستور کار بوده و در این مورد اختلاف نظری میان ما و مدیر جدید سازمان صدا و سیما وجود ندارد ضمن اینکه رسانه ملی همیشه به حوزه کتاب اهتمام داشته و قطعا در دوره جدید این اهتمام بیشتر خواهد شد.
 
ولیان در بخشی از این نشست به تشریح همکاری‌ها و تفاهم‌نامه‌های موجود میان این شبکه رادیویی و بخش‌های مختلف فرهنگی کشور پرداخت. مجمع ناشران انقلاب اسلامی، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، کتابخانه ملی ایران، معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی برخی از بخش‌هایی است که طبق گفته ولیان میان آنها و رادیو کتاب تفاهم‌نامه همکاری امضاء شده است.
 
مدیر رادیو کتاب درباره تاثیر این تفاهم‌نامه‌ها در کاهش نقد و تحلیل رفتارهای این بخش‌های فرهنگی گفت: امضای تفاهم‌نامه مانع از نقد دستگاه‌های مرتبط با حوزه کتاب نمی‌شود و ما در عین تعامل با نهادهای مختلف ضمن اطلاع‌رسانی فعالیت آنها نقد آنها را نیز انجام می‌دهیم و البته چون بنای ما بر نقد منصفانه است تلاش می‌کنیم تاکید بیشتری بر نقاط قوت داشته باشیم.
 
تشریح فعالیت‌های رادیو کتاب
در بخش نخست این نشست خبری ولیان به تشریح فعالیت‌های صورت گرفته در رادیو کتاب در طول هفته کتاب پرداخت. تامین محتوای مورد نیاز شبکه‌های رادیویی، ارایه بسته‌های کتاب به رسانه و شبکه‌های تلویزیونی، تولید برنامه با همکاری نهادهای مختلف، برون‌سپاری در امر تولیدات برنامه‌ها، افزایش حجم تولید برنامه‌های میدانی و تاکید بر مخاطبان در تولید برنامه‌ها و همچنین برون‌سپاری تولید برنامه بخشی از فعالیت‌های صورت گرفته توسط این شبکه رادیویی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها