انجمن زنان پژوهشگر تاريخ با همكاري پژوهشكده اسناد، نشست نقد و بررسي كتاب «نياكان ما» را به ميزباني انديشگاه فرهنگي كتابخانه ملي برگزار ميكند.
کتاب «نیاکان ما» از سوی انتشارات نگاه معاصر منتشر شده و در هفت فصل و با یک مقدمه و سخن پایانی تجارب زنان مسلمان را از قرن هشتم تا قرن بیستم مورد مطالعه قرار داده است.
نخستین نسلها، تجارب زنان در سدههای میانی، عصر امپراتوریها، دیوانهای عدلت و دربارهای قدرت، زنان بر سر دوراهیها، سازماندهی زنان برای تغییر، زنان در فرایندهای سیاسی مدرن و ایجاد هویتهای جدید در قرون بیستم عناوین هفتگانه کتاب هستند که در هرکدام از آنها زندگی و عملکرد زنان آن قرن و تأثیر عملکردشان در جامعه و زندگی زنان هم نسلشان و نسلهای آینده مورد بررسی قرار گرفته است.
نویسنده در بخشی از مقدمه تحلیلی خود مینویسد: «این روزها یک اسطوره فراگیر قصد دارد با تکرار و تکرار دوباره در کلام، شنیدن و یادآوری خود را به عنوان حقیقت جا بزند، هم چنان که تمامی اسطورهها چنین میکنند. این اسطوره خطرناک است و باید با آن به مبارزه برخاست، باید زیر پایش را خالی کرد و از دور خارجش کرد. اسطورهای که به آن اشاره میکنم این است که مبارزات زنان برای حقوقشان در جوامع اسلامی، با این جوامع نسبتی ندارد و زنانی که در این جوامع حقوق خود را مطالبه میکنند، افکار «مسئله ساز» و «منفی» را از جوامع و فرهنگهای بیگانه وام گرفتهاند. این اسطوره خاص منازعه گفتاری بر سر حقوق زنان است و در بحثهای عمومی، گفتگوهای خصوصی و حتی جلسات برنامه ریزی برای توسعه رایج است.
عجیب این که این اسطوره هم در خارج و هم در داخل جوامع دارای زمینه اسلامی معتبر است. این اسطوره که مخالفان برابری جنسیتی در این جوامع مدافع آناند، از این باور غیرتاریخی و همراه با سوءتفاهم برخاسته است که جنبش معاصر زنان در بخشهای مختلف جهان از مبارزات و اندیشههای زنان اروپایی و آمریکای شمالی در قرون نوزدهم و بیستم نشأت گرفته است...»
نشست نقد و بررسي كتاب «نياكان ما» چهارشنبه 5 آذرماه از ساعت 16 تا 18 در اندیشگاه فرهنگي كتابخانه ملي برگزار میشود و شركت عموم علاقهمندان در اين نشست بلامانع است.
نظر شما