ترویج کتاب، ترویج امید/ بیست و دومین دوره هفته کتاب (17)
تدبیر برای جلوگیری از کتابسازی درباره سبک زندگی / نشست کتاب و سبک زندگی برگزار شد
مدیر سرای اهل قلم در نشست بررسی کتاب «سبک زندگی دینی: نگاهی به سبک زندگی مسلمان ایرانی» گفت: مولف کتاب با نگاهی دلسوزانه و با در نظر گرفتن اقتضائات زمان به دغدغههای مردم و سبک زندگی پرداخته و برخلاف بسیاری از نویسندگان که اصالت را به سیاست میدهند به موضوع سبک زندگی از روزنه فرهنگ نگاه کرده است.
در این نشست، دکتر مالک شجاعی جشوقانی با اشاره به اینکه کتاب مورد نقد در 14 بخش از سوی نویسنده تدوین و تالیف شده است گفت: مفهوم سبک زندگی، زندگی و خانواده معنوی، زیارت مکانهای مقدس از جمله مباحث مطرح شده در این کتاب است.
مدیر سرای اهل قلم، زبان ساده و قرار گرفتن فعالان فرهنگی و آموزشی بهعنوان جامعه هدف کتاب حاضر را از نکات مثبت آن دانست و افزود: مولف در این کتاب با رویکردی روشن و مشفقانه و البته انتقادی به بررسی برخی مباحث سبک زندگی پرداخته و به طور مطلوب مخاطب خود را شناخته و میداند که مخاطب او مخاطبی نیست که تنها به یک منبع اکتفا کند.
وی گفت: مولف با نگاهی دلسوزانه و با در نظر گرفتن اقتضائات زمان به دغدغههای مردم و سبک زندگی پرداخته و برخلاف بسیاری از نویسندگان که اصالت را به سیاست میدهند به موضوع سبک زندگی از روزنه فرهنگ نگاه کرده است.
انتشار 214 کتاب با موضوع سبک زندگی
شجاعی با اشاره به اینکه نزدیک به 214 کتاب درباره سبک زندگی منتشر شده است گفت: از زمانی که مقام معظم رهبری با جوانان خراسان شمالی درباره آسیبشناسی سبک زندگی سخن گفتند بررسی سبک زندگی و آسیبشناسی آن بیشتر مورد توجه مولفان قرار گرفت.
مدیرسرای اهل قلم ادامه داد: از این تعداد کتاب منتشر شده نزدیک به 120 عنوان به شکل کیفی و فاخر تالیف شده است. متاسفانه کتابسازی در عرصه سبک زندگی نیز به وجود آمده است و باید تدبیری اندیشید تا به آفتی مستمر در این عرصه تبدل نشود.
کتاب؛ مدخلی برای ورود به سبک زندگی
در ادامه این نشست، حجتالاسلام دکتر محمدرضا زائری درباره کتاب خود گفت: سعی من بر این بوده است که کتاب تئوریک و دانشگاهی نباشد و در عین حال مفاهیم تئوریک را به اندازهای منتقل کند تا فعالان حوزه فرهنگی بتوانند از این کتاب استفاده کنند.
این پژوهشگر دینی افزود: سعی کردهام مصداقهای علمی را نیز در کتاب ذکر کنم، زیرا زمانیکه از سبک زندگی صحبت میکردیم گمانها بر این بود که با مفهومی غربی مواجه هستیم اما بعد از تاکید رهبر انقلاب بر آسیبشناسی سبک زندگی نشریات به تدریج این موضوع را مورد واکاوی قرار دادند و این سد شکسته شد و زمینه برای پرداختن به این موضوع فراهم آمد.
زائری، با اشاره به اینکه گاهی مباحثی مانند اخلاق عمومی و مهارتهای زندگی به جای سبک زندگی در نظر گرفته میشود اظهار کرد: در علوم اجتماعی مفهوم سبک زندگی معنای خاصتری دارد و بیشتر به نوع انتخاب و مصرف ما برمیگردد.
سبک زندگی و خانواده
وی خانواده، مدرسه و رسانهها را سه سطوح مختلف اشاعه سبک زندگی عنوان کرد و گفت: خانواده در صد سال گذشته بزرگترین نقش را در تربیت و اشاعه سبک زندگی در بین فرزندان داشته است. اما امروزه فرزندان بیش از آنکه با خانواده در تماس باشند با رسانهها سایبر مأنوس هستند.
مولف کتاب «سبک زندگی دینی: نگاهی به سبک زندگی مسلمان ایرانی» سبک زندگی را مفهومی صریح دانست و گفت: سبک زندگی امری تعارفبردار نیست وابعاد مختلف زندگی ما را در بر گرفته است، به همین دلیل روابط ما با افرادی گرمتر است که علایق مشترکی با آنها داریم.
زائری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: این کتاب سعی میکند راهی میانه را در پیش بگیرد تا تنها مدخلی باشد برای ورود به زندگی مسلمان ایرانی و سبک زندگی.
نشست «کتاب و سبک زندگی» با پرسش و پاسخ حاضران در محل سرای اهل قلم به کار خود پایان داد.
نظر شما