به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مراسم رونمایی از کتاب «لبیک یا حسین: گفتارهای عاشورایی سید حسن نصرالله» با ترجمه محمدحسین مرکبی امروز شنبه (17 آبانماه) باحضور حجتالاسلام محمدرضا زائری مدیرمسئول انتشارات خیمه، سید عبدالله صفیالدین نماینده حزبالله لبنان در ایران، غضنفر رکنآبادی سفیر سابق ایران در لبنان، سردار مرتضي طلایی، حجت الاسلام سيد جواد موسوی هوایی معاون پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی و جمعی از مسئولان فرهنگی در مجتمع فرهنگی شهدای سرچشمه برگزار شد.
نسخه امروزين عاشورا
حجتالاسلام محمدرضا زائري در ابتداي اين مراسم با اشاره به کتاب «لبیک یا حسین: گفتارهای عاشورایی سید حسن نصرالله» اظهار کرد: کلمات عاشورایی سید حسن نصرالله نسخه امروزین و بینالمللی عاشورا به مخاطبان است و از این نظر بیشتر حايز اهمیت است.
به گفته زائری آنچه قرار بود در پیام عاشورا تکرار و رویت شود امروزه کمرنگ شده و گاهی ادبیات عاشورایی ما بیشتر به سمت ادبیاتی عاطفی متمایل میشود تا ادبیاتی حماسی. در واقع این ادبیات عاطفی گاه در حد توصيف چشم و ابرو تنزل مییابد در حالی که ادبیات عاشورایی باید حماسی و شورانگیز باشد.
وی تاکید کرد: تفاوت اسلام آمریکایی و اسلام ناب محمدی باید در ادبیات عاشورایی مشخص باشد و این در حالی است که گاه ادبیات عاشورایی ما از آنچه باید باشد فاصله میگیرد و ادبیات محفلی، پررنگ میشود.
حجتالاسلام زائری در بخشي دیگر از سخنانش با اشاره به اینکه ادبیات عاشورایی باید مخاطب بینالمللی را خطاب قرار دهد، گفت: گاه این ادبیات، ادبیات حماسی منحصر به یک دوره تاریخی بوده است. با وجود این ما نیاز داریم که اکنون ادبیات حماسی بیشتر رواج یابد.
مدیر مسئول انتشارات خیمه ادامه داد: شاید کسانی که در لبنان نبودهاند و فضای آنجا را از نزدیک حس نکردهاند نتوانند چندان معنای «لبیک یا حسین» سید حسن نصرالله را درک کنند. با این حال امروز در تمام دنیا و در ادیان گوناگون پیام «یاحسین» ایشان را میشنوند چرا که او به عنوان فرزند حسین بن علی (ع) از ادبیات عاشورایی، حماسی و پرشور حرف میزند.
وی یادآور شد: کتاب «لبیک یا حسین:..» را انتشارات خیمه برای نخستین بار با ترجمه فارسی منتشر کرده است.
حسن نصرالله و شناخت دشمن اصلي
غضنفر رکنآبادی سفیر سابق ایران در لبنان در بخش دیگری از این مراسم با اشاره به تاریخچه شکلگیری حزبالله لبنان گفت: سیدعباس موسوی 33 سال پیش دبیرکل حزبالله لبنان بود و از آن زمان تاکنون حزبالله لبنان فراز و نشیبهای بسیاری داشته و در این دوره نقاط عطف پیروزی حزبالله لبنان در مقابل صهیونیستها رقم خوردهاند.
وی ادامه داد: امام موسی صدر در گذشته نهضت محرومان و هسته اولیه مقاومت را تشکیل داد و از سال 1982 با اشغال بیروت، همواره شاهد مقاومت روزافزون بهویژه حزبالله لبنان بودهایم و از زمانی که سید حسن نصرالله رهبر حزبالله لبنان بوده است، پیروزیهای درخشانی را مشاهده کردهایم.
وی افزود: در سال 1993 در یک جنگ عربی ـ اسرائیلی برای نخستین بار اسرائیلیها شکست میخورند و این در حالی است که در چهار جنگ پیش همواره آنها پیروز بودند. البته امروز اسرائیلیها علاوه بر بحران هویت، مشروعیت و امنیت با مشکل تغییر موازنه قدرت نيز مواجه شدهاند.
به گفته رکنآبادی، در سال 2000 و پس از تصویب قطعنامه 425 که شورای امنیت آن را اجرا نکرد، اسرائیلیها از لبنان فرار کردند و موجب افزایش روحیه در فلسطینیها شدند و آنها فهمیدند که میتوانند اراضی اشغالشده را پس بگیرند. در سال 2006 نیز پیروزی در جنگ 33 روزه رقم خورد و در نتیجه در بازتاب پیروزیهای مقاومت در لبنان پیروزیهایی دیگری در سالهای 2009، 2012 و اخیرا در غزه رقم خورده است.
سفیر سابق ایران در لبنان با اشاره به شکلگیری جریانات تکفیری تروریستی در جهان گفت: سیدحسن نصرالله از همان 20 سال گذشته با روشنبینی خطر جریانات تکفیری را پیشبینی کرد و با رهبری شایسته خود اجازه ورود این جریان را به لبنان نداد و همواره بر وحدت بین ادیان و مذاهب تاکید داشت.
وی یادآور شد: سیدحسن نصرالله همواره تاکید میکرد که باید دشمن اصلی خود را بشناسید همان گونه که شهید مطهری میگفت باید شمر و یزید زمان خود را بشناسید. امروزه در یک طرف جریانهای تکفیری دست پرورده سازمانهای اطلاعاتی منطقه و رژیم صهیونیستی قرار دارد و در طرف دیگر قربانیان آن اعم از شیعه، سنی و مسیحی.
به گفته رکنآبادی، سید حسن نصرالله با طرح این سوال که باید بدانید دعوا برسر چیست؟، از خطر ورود جریانهای تکفیری به لبنان جلوگیری کرد و آن را در نطفه خفه کرد و این موفقیتها مرهون رهبری مدبرانه و حکیمانه او و البته ارتباط قلبی و مریدی و مرادی ایشان با مقام معظم رهبری است.
وی در بخش پایانی سخنانش اظهار کرد: امروز اگر بخواهیم جایگاه مقاومت را در جهان درک کنیم باید بدانیم همان طور که رهبری بیان کردند نظم جدیدی در جهان در حال شکلگیری است و جبهه مقاومت در این نظم جدید در دست بالاتر قرار دارد.
آرامشي كه نصرالله با عشق به حسين (ع) آفريد
سید عبدالله صفیالدین نماینده حزبالله لبنان در ایران نیز در بخش دیگری از این مراسم درباره وضعیت نخستین هستههای مقاومت در لبنان سخن گفت و اظهار کرد: در ابتدا که هستههای مقاومت تشکیل شد شرایط لبنان از لحاظ تعداد نیرو و اعتراضات رهبران و مردم نسبت به این گروه متفاوت بود بنابراین مقاومت در ابتدای شکلگیریاش شرایط سختی داشت اما به مرور و با پیروزیهای مکرر مقاومت نگاه بزرگان شیعه و رهبران لبنان به آن تغییر کرد و اکنون بیشتر مردم لبنان از مقاومت حمایت میکنند.
وی ادامه داد: آن چیزی که در لبنان تزریق شد این بود که با رهبری مرد بزرگی مانند سیدحسن نصرالله تفکر حسینی به مردم منتقل شد چرا که اگر کسی بخواهد امام حسین (ع) را بشناسد باید عاشق او شود و وجودش در مقابل او بیمعنا شود. بنابراین اگر عاشق او نباشیم نمیتوانیم بفهمیم که برای چه قیام کرده است. برای انتقال این فرهنگ به مردم نیز نیاز به فردی داریم که عظیم باشد.
وی در ادامه، خاطرهای از مواجهه خود با سخنرانی سید حسن نصرالله پیش از انقلاب اسلامی بیان کرد و افزود: قبل از این که ایشان رهبر حزبالله لبنان شوند، برای سخنرانی در مجلس ختم یکی از اقوام ما شرکت کردند و در آنجا از امام حسین سخن گفتند و من همان جا عشق به امام حسین (ع) را در ایشان دیدم. بنابراین این شوق و عشقی که در گفتارهای عاشورایی سید حسن نصرالله وجود دارد از گذشته در ایشان بوده است.
صفیالدین تاکید کرد: در مناطقی که شیعیان چنین شخصیتهای بزرگی ندارند و پیام عاشورا به مردم منتقل نشده، مشکلات بسیاری به وجود آمده است. بنابراین ما آرامش میان شیعیان در لبنان را مدیون عشق به امام حسین (ع) هستیم.
وی یادآور شد: اکنون مشاهده میکنید که عشق به امام حسین (ع) چه عزتی را برای شیعیان لبنان به وجود آورده است و عزت و مقاومت بدون عشق به امام حسین معنا ندارد. چرا که ایشان عشق و شهادت و فداکاری را به همه درس داد و چنین ملتی شکسته نمیشود.
به گفته وی، باید این تفکر و روح حسینی به جامعه منتقل شود همان گونه که سید حسن نصرالله این روح را به جامعه لبنان منتقل کرده است.
در پایان این مراسم با حضور شخصیتهای فرهنگی از کتاب «لبیک یا حسین» رونمایی شد.
شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۳
نظر شما